Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez nickaaaa

Piszę o tym bo może któraś z was też tak ma albo miała

Polecane posty

Gość bez nickaaaa

Chodzi o to, że strasznie leci mi śluz z pochwy noszę wkładki ale czasem i one nie wystarczają. Jest to straszne lubie choddzić w stringach ale wtakiej sytuacji jest to nie możliwe :( niewiem co się dzieje. Najgorzej jest jak mam jasne spodnie bo czasami tak mi leci,że póżniej zostają ślady na spodniach jakbym popuściła. Dziewczyny co ja mam robić?????? To taki dyskomfort dla mnie:(

Gość mikapikkka
musisz iśc do ginekologa - prawdopodobnie to nadżerka lub jakieś zapalenie, które wywołuje upławy

w pierwszej kolejności idź do lekarza i upewnij się, że nie masz nadżerki, bo to może ona jest przyczyną.

Gość uuuuuu
a jak wygląda ten śluz? jaka gęstość i kolor?

Gość bez nickaaaa
wiecie ja chodze regularnie do gina i z tego co wiem nie mam nadżerki chyba jest taka opcja, że nagle się objawiła?? Gin mi mówił że wszystko jest oki tylko cytologie mam drugą grupę ale coś mi na to dał. O tym śluzie mu nie mówiłam a jaki on jest różny gesty albo taki wodnisty

skoro lekarz twierdzi, że nic Ci nie dolega, to znaczy, że taka twoja natura i już. Chyba musisz się przyzwyczaić.

Gość bez nickaaa
a nadżerka może wyjść po jakimś czasie czy jakbym ją miała to bym wiedziała o tym??

Gość uuuuuu
jak jest go dużo to nie jest chyba normalne :o a może przejdź się do innego gina...

Gość bez nickaaa
nie mówie że bardzo dużo ale czasem tak poleci że wkładka przemięka

Gość uuuuuu
ja bym na Twoim miejscu udała się jeszcze do innego lekarza, może on akurat stwierdzi u Ciebie nadżerke

Gość bez nickaaa
chyba masz rację kurcze ale wydawało mi się że chodze do dobrego gina;(

Gość zuzka23
a narazie nos wkladki przeznaczone do stringow..

Gość uuuuuu
ja nie napisałam że to jest zły gin :) czesto zdarza się tak że jeden gin powie że nie masz nadżerki a idziesz do innego i się okazuje że masz.. i niekoniecznie te upławy muszą być akurat objawami nadżerki dlatego też dobrze by było zaciągnąć opinii innego lekarza..

nadżerka to taka ranka, o której istnieniu zazwyczaj nie wiemy. Stwierdza to lekarz podczas badania i wywiadu. Może rzeczywiście zmień lekarza?

Gość bez nickaaa
nosze wkładki do stringów też ale czasem to za mało:(

Gość bez nickaaaa
chyba się przjdę do innego lekarza a jakie są jeszce objawy nadżerki????

Gość uuuuuu
Objawy: Ø krwawienia z pochwy niezwiązane z krwawieniem miesiączkowym o krwawienia po stosunku o krwawienia między miesiączkami o upławy (śluzowe o żółtym zabarwieniu), mogą mieć przykry zapach i towarzyszyć stanom zapalnym pochwy Ø Czasem nadżerka może nie dawać żadnych objawów klinicznych

Gość rawka
wiesz co ja mam to samo. Chodziłam uż do różnych ginekologów i zaden nic konkretnego nie powiedział, ten śłuz u mnie nie maił ani zbarwienia ani zapachutypowego dla upławó gzrybicznych czy pozapalnych. Miałam nawet USG pochwy i nic nie wykazało. Ostatnio lekarz skierował mnie na biocenozę pochwy, i się okazało że to jednak gzybica, choć upławy na o nie wyglądały no i nie było żadnego swędzenia. Teraz biorę lekii już jesttrocę lepiej. Zobaczymy. koniecznie oprioś o biocenozę Pochwy to robią z NFZ-u

Gość do bez nicka
po prerwsze - idz do ginekologa, niech Cie zbada, zrobi testy. po drugie - noszenie wkladek codziennie jeszcze bardzoej pogarsza sprawe. blokujesz nimi przeplyw powietrza, co sprzyja rozwojowi bakterii i grzybow, wiec tylko ci szkodzdi. kolko zamkniete. .. najlepiej nosic tylko bielizne bawelniana zadnych wkladek! i podmywaj sie sama woda kilka razy dziennie