Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak to p5rawda

czy ktoras z Was miala torbiele, miesniaki itp

Polecane posty

Gość tak to p5rawda

powiedzcie czym sie one objawiaja itp i czy lekarz mzoe je wykryc przez normalne badanie( bez wziernika) i gdzie jest ich lokazlizacja w pochiw e, w pzyblizeniu.

Gość ja mialam..
..Akurat moja torbie byla blisko pod skora wiec sama ja wyczulam. Mialam zabieg wyciecia i jest ok. Z tego co wiem moga byc w roznych miejscach, czesto sa na jajnikach, ale moga tez byc pod kolanem. Ja mialam na wardze sromowej. Lekarz mi mowil ze zdarzaja sie tez np przy wejsciu do pochwy. Co do miesniakow to nie wiem, ale slyszalam kiedys ze sa na macicy.

Gość restless
ja miałam torbiele- da się je wykryć przy normalnym badaniu lekarz jak naciska brzuch to czuje że jajnik jest powiększony. Wtedy zwykle robi się USG dla pewności i tam już wszystko można dokładnie ocenić. Co do objawów to ja nie miałam żadnych ale zdarza się np. że opóżnia się miesiączka albo jajnik boli czy jakby kłuje.

Gość tak to p5rawda
ja walsnie mam cos przy wejsciu do pochwy..lekarz mnie badal ale tak gleboko nie , chyba jagby bylo cos z tych rzeczy to chyba by zauwazyl...nie weim co juz mi jest:( caly cas te pieczenie i pieczenie i powekszanie sie tego czegosc..:(

Gość restless
moje były na oby jajnikach. Pół roku temu miałam operację i jest OK.

Gość tak to p5rawda
biore globulki alw nic nie pomaga:(

Gość a moze..
po prostu masz jakis stan zapalny i to co wyczuwasz to nie torbiel tylko opuchlizna wywolana stanem zapalnym. Mialas robione jakes badania, cytologie np.? Moze idz do innego lekarza skoro ten niczego nie wyczul. Torbiel czasem trzeba wyciac zeby nie pekla bo wtedy moga byc naprawde klopoty. Czasem torbiele sama znikaja ale to juz lekarz musi zadecydowac czy mozna poczekac czy trzeba wyciac natychmiast. Wyciecia nie ma sie co bac, ja bylam w szpitalu ale tylko jakies 24 godziny wiec naprawde jest to do przezycia.

Gość tak to p5rawda
lekarz powiedziao z e zrobi i cytologie kiedy juz wyelcze stan zapalny...ale to mi nie wyglada na stan zapalny ...wyczuwam jakis guzek przy wejsci to pochwy...i sie powieksza , puchnie.. nie wiem juz nic

Witam :) Ja mialam torbiele Dokładnie to miałam operacje w Mikołaja Jak jakieś pytania to pisać albo GG (podane w profilu) :)