Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość flying_girl

Lot 747

Polecane posty

Gość flying_girl

Jestem w lekkim szoku po obejrzeniu tego reportażu. Ten pilot został przedstawiony niemalże jak bohater i sam też ma chyba super mniemanie o sobie. Bohaterami to byli Ci co zostali i walczyli o wolną Polskę jeśli już, ale to już temat na oddzielną dyskusję... Kapitan tego samolotu powinien być ukarany nawet w dzisiejszych czasach. Oczywiście nie za ucieczkę, tylko za narażenie życia niewinnych ludzi. Chciał uciekać - ok, ale dlaczego zrobił to kosztem innych? Kapitan samolotu bierze na siebie odpowiedzialność za życie tylu ludzi. Były takie czasy, że spokojnie mogli zestrzelić ten samolot, bez zbytnich skrupułów. Nie mieści mi się w głowie, że wykorzystał swoją sytuację w ten sposób. To tak jakby chirurg podczas operacji wyciął pacjentowi zdrową nerkę, bo ktoś z rodziny jej potrzebował. Z jedną nerką można żyć, może nic się pacjentowi nie stanie. Dobrze, że chociaż zabronili mu już latać. Pracuję w lotnictwie i wiem, że jest to dosyć przykre dla pilotów. Ale to i tak niska kara za to co zrobił.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować