Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gwizdek

Związek lekarz + pacjentka? Dozwolone czy zabronione?

Polecane posty

Gość weekendowerozwazania
Lekarz nie lekarz- facet to facet. Jesli jest przystojny to nic dziwnego, ze pacjentkom sie podoba. W koncu to kobiety. Owszem zdarzaja sie kobiety zaburzone, ktorym imponuje to ze facet ma tytul doktora , fantazjuja o sexie w gabinecie etc. Tylko czy wszystkie? Prawda jest taka, ze gdy mezczyzna podoba sie kobiecie nie ma znaczenia co on robi badz co zrobi by jej zaimponowac. Czy jest lekarzem czy stolarzem i tak ma ja w garsci. Szkoda tylko ze doktorzy maja czesto maja problem z odroznieniem prawdziwie czystych intencji od zauroczenia wykonywanym zawodem, co doskonale rozumiem. Ja bardzo zaluje, ze facet , ktory podoba sie mnie jest wlasnie lekarzem a nie np ksiegowym. Zycze szczescia wszystkim niezdecydowanym. Zycie jest tylko jedno, chwila ktora trwa dzis, okazja ktora sie nadarza wlasnie w tej sekundzie wiecej sie nie powtorzy. Czasem warto siegnac po swoje szczescie.

Gość jdlsl
A co sądzicie o relacji psycholog + pacjentka? To chyba nie ma prawa się zdarzyć, wtedy jest to przeciwprzeniesienie na 90%... I chyba dopiero po 2 latach od zakończenia terapii mają prawo coś zacząć ze sobą na innej płaszczyźnie o ile się nie mylę...:> Słyszałyście coś kiedyś na ten temat, o jakimś przypadku?:>

Gość iuytrftyuiouytr
a co to za wnikanie w szczególy czy to pediatra czy psycholog kazdy tu nie ma żadnych granic

Gość lolita od kubrica
a mnie się podoba młody stanu wolnego pan doktor, marze o tym, ze wchodzew do pokoju lekarskiego a on jest tam sam... zamykamy drzwi na klucz i... jest miło

Gość efrgthyjt7ykiu
:)) i świece romantyczny nastrój kozetka i oki :)

Gość breywickkfrtg
prestiz i pikne kobietka u boku takiego yyy nie dla każdej

Gość lolita od kubricka
Tak kozetka, nocna zmiana od 21 do rana jest wystarczająco dużo czasu. Ładna pacjentka i zabójczo przystojny pan doktor i ogień :-) Marzenia bez nich świat byłby taki nudny :-)))))

Gość a gdzie wy tych przystojnych
lekarzy widzicie, co? w filmach pewnie

Gość była któraś z
Was w związku ze swoim lekarzem ?

Gość była któraś z
nie ale podoba mi się taki jeden

Gość była któraś z
wolny ale nie chce brnąć w to aż tak daleko :) pytam z ciekawości

Gość pafka
Napiszcie, mnie to bardzo interesuje czy ginekolog może związać sie ze swoja pacjentką.Krążą o tym legendy, a jaka jest prawda?

Gość lolita od kubricka
Ja wkrótce idę na wizytę do mojego "doktorka" Już nie moge się doczekać:-) marze o nim codziennie, jest wolny młody i przystojny jak w filmie ale on jest prawdziwy i żyje się w świecie realnym. Chciałabym żeby coś z tego wyszło.

Gość hshjgdad
jdlsl A co sądzicie o relacji psycholog + pacjentka? To chyba nie ma prawa się zdarzyć," mozma po pol roku po zakonczeniu terapii dziewczyny tu macie watek o zwaizkach i zauroczeniach z lekarzami wypowiadaja sie dziewczyny zakochane i te co sa z lekarzami http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3919797&start=810

Gość lolita od kubricka
A niby dlaczego relacja pacjentka psycholog miałaby się nie udać? Przecież możecie się spotkać po zakończeniu leczenia, zasugeruj mu to na ostatnim spotkaniu... Zaproponuj kawę i zobaczysz czy coś z tego wyjdzie.

Gość betaś6
Nie wierzę w taki związek ponieważ to zazwyczaj pacjentki kochają swoich Lekarzy co jest wytłumaczalne, a Ci grzeczni i kulturalni co mogą zrobić jak zauważą co się święci : bardzo dyskretnie pozbyc sie pacjentki ;) przykr, ale prawdziwe Nie spotkałam jeszcze Lekarza zakochanego w pacjentce mimo wielu lat leczenia i leżenia w szpitalach miałam możliwość obserwowanie tej grupy ludzi.Częściej obserwowałam zaloty pielegniarek do Lekarzy i odwrotnie. Powiem wiecej zapraszał mnie ostatnio Lekarz na ciasto ale to było bardzo grzecznosciowe i pewnie nie jedna z was uznałby że was podrywa , ale trzeba umieć rozgraniczyc te dwie kweste\ie. Może się mylę, ale puki co .... Dozwolone czy nie to indywidualna sprawa każdego Człowieka

Bzdury, nie słyszałam nigdy,żeby lekarz pozbywał się zakochanej w nim pacjentki. dyskretnie czy nie, to jest niemożliwe, oni z pacjentów maja "chleb", a o pielęgniarach uganiających sie za lekarzami słyszałam i to jest akurat prawda:)

Gość frfgf
Nie ma znaczenia kto kim jest , bo jeśli przyjdzie miłość to nie ma znaczenia. Znam przypadki lekarz+pacjentka i znam związki lekarz+ pielęgniarka. Te drugie uważam za nieudane,bo niestety pielęgniarka to niższy personel i zawsze będzie odbiegać od lekarza a pacjentki są czasami naprawdę godne uwagi. Moja koleżanka wyszła za lekarza i mimo że mają już dzieci, piękny dom to koleś lata na boki. Gorzka prawda, ale w towarzystwie toktorek wstydzi się swojej żony, bo intelektualnie i obycajowo odstaje od niego i to bardzo. Chyba że pielęgniarka jest kobietą po studiach, wtedy wygląda to zupełnie inaczej.

Gość Anna P.
Od wielu lat mam okazję współpracować ze służbą zdrowia i co mogę stwierdzić to fakt, że pielęgniarki zamiast zająć się dobrem pacjenta na oddziale polują na lekarzy bez względu czy są wolni czy nie. Takie relacje powinny być surowo zabronione przez kodeks etyki lekarskiej, bo miejsce pracy jakim jest szpital to miejsce specyficzne i romanse powinny być wykluczone. Co do związków lekarz i pacjentka obyczajowo są źle widziane, ale jeśli leczenie zostanie zakończone i minie sporo czasu a oboje są ludźmi wolnymi, to taki związek może się udać. Wracając do pielęgniarek - marna grupa społeczna :(

Gość Anna P.
Ja tylko czytałam gdzieś na forum,że ginekolog poślubił swoją pacjentkę. Pisała o tym jego była żona, ale była zadowolona, bo jej też ułożyło się życie.

mojego lekarza żona jest pielęgniarką, niedawno skończyła studia i została menadżerem ale trzyma go pod pantoflem i rozlicza z czasu, on jest miły i uprzejmy w gabinecie, pacjentki wychwalają go pod niebiosa a on normalnie boi się żony.

Gość Anna P.
Mają dzieci?

Gość Anna P.
W jakim facet jest wieku? Czy to jego pierwsza żona?

mają dzieci to jego pierwsza żona, ja nie mogę o nim zapomnieć, dobrze się czuję w jego towarzystwie