Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiony kaktusik

zdrobiale mówi do kolezanki

Polecane posty

mamy wspólnych znajomych.jednak on zdrobniale do niej pisze - tak jak w sasadzie mąz powinien, jestem zazdrosna, mają swoje interesy - jestem zawsze przy tym, ale mówiłam ze nie jest na miejscu uzywac zdrobnienia jej imienia takiego bardzo bardzo. Nie wypada.

Gość a jakie to zdrobnienie

nie powiem bo on moze tu być..ale np. zamiast maciek, to maciuś, zamiast jacek to jacus cześć, albo marysiu to maryś, wiolu to wioluś. jakos niezaciekawie to brzmi.

hmm.. no do mnie przy mężu też zdrabniają moje imię.. Jakoś tak się utarło... i mąż przechwycił:) Zaciekawieni rodzice stwierdzili, ze fajnie :D mnie nazywa i mój tata teraz też zaczyna :p Więc w moim przypadku zdrabnianie imienia nie ma nic wspólnego z adoracją męsko damską a po prostu czystą sympatią.

wiem wiem, ale jakoś taka jestem zazdrosna ze jej mąz tak do niej nie mówi a mój do niej tak miło mówi- zakazałam:D. Zobaczymy jak bedzie nadal .

Gość ja pierdziele.
zakazałam :O nie no gdzież, do mnie wielu znajomych mówi zdrobniale- kumpli,którzy mają dziewczyny itp. choć sama zdrobnień używam rzadko, nie byłabym zazdrosna o taka pierdołę! jeśli takimi duperelami będziesz sobie zajmowac czas i energię i psuć nerwy na takie coś, to se w życiu nie poradzisz, bo chyba umrzesz, jeśli trzeba będzie być na serio zazdrosną. no i facet może z taką zaborczą babką po prostu zwyczajnie nie wytrzymać

nie, no ja to tak mu powiedziałam ze niby chodziło o to ze poprostu obcemy facetowi nie wypada tak słodko mówic do żony naszego kumpla, ze mozna normalnie zdrobnic imie ale nie przesładzac Ze to nie wypada i nie powinien tak mówić. W ten sposób powiedziałam.