Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powazny problem

Nie chce sie nic wykluc...

Polecane posty

Gość powazny problem

Mama kupila mi parke kanarkow,ja kupilam im gniazdko i maja juz jajeczka:) Czekam juz 18 dni i nicsie nie chce wykluc,a ja juz kupilam nowa klateczke dla kanarkow,bo jest az 6 jajeczek. Nie ma tutaj topiku o zwierzatkach,ale tez sa mamy dzieci.... Moze sue znacie na tym? Tak mi zalezy na tym potomstwie:)

Gość wszechwiedzaca by chciala
oj ja miałam kanarki i wiem że to nie takie łatwe - z całej 6 może przezyć jedno więc ie nastawiaj się tak od razu. Wyklucie po 21 dniach

Gość powazny problem
a ja tak dbam o mamusie kanarkowa,daje jej codziennie zielonej salaty,jej ulubione ziarna konopii...Myslalam,ze moze cos zle robie w hodowli:(

Gość wszechwiedzaca by chciala
dałaś pod jajeczka wate? tak szybciej mogą sie wykluć

Gość powazna problem
Dalam legninke samiczce i ona sama zaniosla sobie do gniazdka i ladnie wyscielila:) Czytam na stronach innych,ze maja sie jajeczka wykluc 14 dnia a dzisiaj jest 18 ty dzien i mama kanarkowa wcale nie chce wstawac z tych jajeczek nawet! (jej maz Kubus ja karmi) Mama (tym razem ta moja) kazala mi jutro jak nic nie bedzie wyrzucic te jajeczka,bo powiedziala,ze sie samiczka niepotrzebnie meczy.A ja na taka mysl,ze wyrzuce jej dzieci juz zaczynam plakac...

weź jajeczko pod swiatło i zobacz czy nie jest puste - bo często sie tak zdaża, ewentualnie poprostu przekłuj jedno - jak bedzie pełne i zobacz czy coś sie wykluwa, moze mają słabe dziobki jeszcze i nie potrafią sobie poradzic ze skorupką

Gość powazny problem
Wyciagnelam jajeczko spod samiczki,ona nie chciala nawet sie ruszyc,az mi lzy lecialy ,bo sie tak na mnie patrzyla z wyrzutem sumienia.Jajeczko bylo niestety puste i je wyrzucilam😭 Potem zobacze nastepne,ale nie chce denerwoac ptaszka❤️ DZIEKUJE ZA POMOC!!! Nie wiedzialam gdzie moj topik umiescic i zobaczylam ,ze tutaj pisze sie o macierzynstwie i myslalam,ze tutaj bedzie najlepiej o tym napisac. 🌼

nie martw się, samiczka za jakis czas złoży nowe jajeczka, własnie często tak bywa ze one są puste. to ich pierwsze \"maleństwa\' więc będzie OK :) pozdrawiam

Gość powazny problem
Dziekuje,potem zobacze jeszcze nastepne jajeczka pod swiatlo. Na prezent kupie im jutro nowy basen,zeby zapomnialy o stracie dzieci ,bo uwielbiaja sie kapac! 🖐️

Gość powazny problem
wyrzucilam reszte jajeczek😭