Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tomek89

Jak rozmawiać z partnerką? Problem w komunikacji.

Polecane posty

Przykładowo spotykamy się na różnych synergiach i rozmawiamy, a kiedy ja rozmawiam z innym facetem, przystojnym de facto to Bruno mi przerywa i zmienia temat albo gdy z kimś rozmawiam to on nagle się włacza do rozmowy i wynajduje nagle jakis temat. Sadziłam, że to przypadek, ale kiedy było kolejne spotkanie i zaczął mówić o koledze z synergii, który najczesciej ze mna rozmawia uswiadomilam sobie, że to już nie przypadek...

14 minut temu, Hypedotella napisał:

Było wiele projektów, niektóre sukcesy, inne porażki. Znalazł się zaborczy facet co traktuje mnie jako żonę "na sucho", czyli co prawda nim nie jest, ale już zachowuje jak mąż. Właściwie to nawet nie friendzone, tylko trochę rozmawialismy czasami. I różne problemy. 😺

A u Ciebie? 😽

U mnie rok dobrze się kończy i czas niedługo wdrażać postanowienia wraz z nowym rokiem, bo jak jest plan to łatwiej o realizację. 😊

Zaborczy typ powiadasz , to znowu nie ten , bo duszno jest z zaborczymi osobami. 😁

• Like 1

10 minut temu, Hypedotella napisał:

Przykładowo spotykamy się na różnych synergiach i rozmawiamy, a kiedy ja rozmawiam z innym facetem, przystojnym de facto to Bruno mi przerywa i zmienia temat albo gdy z kimś rozmawiam to on nagle się włacza do rozmowy i wynajduje nagle jakis temat. Sadziłam, że to przypadek, ale kiedy było kolejne spotkanie i zaczął mówić o koledze z synergii, który najczesciej ze mna rozmawia uswiadomilam sobie, że to już nie przypadek...

Na głowę wejdzie jak będzie miał przyzwolenie i z ludźmi trzeba jak ze zwierzętami wyznaczyć granicę. Zwykle zwrócenie uwagi wystarcza. 😁

• Like 1

13 minut temu, Get Out napisał:

U mnie rok dobrze się kończy i czas niedługo wdrażać postanowienia wraz z nowym rokiem, bo jak jest plan to łatwiej o realizację. 😊

Zaborczy typ powiadasz , to znowu nie ten , bo duszno jest z zaborczymi osobami. 😁

A jakie to plany? ☺️

Jego żona Lea siedzi czasami też z nami, ale to mu nie przeszkadza. Jakby uwaza, że jestem jego wlasnoscią, ale nie wiem czy Lea też jest tego samego zdania.

Ostatnio stwierdzam, że relacje sa bardzo skomplikowane. Czytam tez na forach o problemach malzenskich i tym, że boli głowa i ze ludzie z tego powodu sa sfrustrowani. 

Nie wiem co gorsze prawde mowiac, samotnosc czy malzenstwo? 😺

Edytowano przez Hypedotella

8 minut temu, Get Out napisał:

Na głowę wejdzie jak będzie miał przyzwolenie i z ludźmi trzeba jak ze zwierzętami wyznaczyć granicę. Zwykle zwrócenie uwagi wystarcza. 😁

W jego przypadku to nawet jak mu troszkę nagadasz to wprost go chyba to nakręca. 😀

9 minut temu, Caryca z kawusią napisał:

Synergia to słówko na ten tydzień?

Na ten tydzień to kiciuś. 😺

Maluje ostatnio koty. 😎

1 minutę temu, Hypedotella napisał:

W jego przypadku to nawet jak mu troszkę nagadasz to wprost go chyba to nakręca. 😀

Pies jak za bardzo zabiega o atencję , to traktowanie go jak powietrze daje mu do myślenia. Nie trzeba szukać daleko skutecznego sposobu. 😉

• Like 1

2 minuty temu, Hypedotella napisał:

Na ten tydzień to kiciuś. 😺

Maluje ostatnio koty. 😎

Koty 🤔Zamawiam jednego na avka i chce czarnego podobnego do pantery ,bo są takie koty. 🙂

Czytalam na przyklad opowiesci kobiet o malzenstwie, ze kiedy je boli glowa to facet zaczyna sie naburmuszac i robi sie nieprzyjemna atmosfera i wlaczaja sie jakies fazy. Wiele osob wypowiadalo sie w podobnyn tonie

Nie wiem w takim razie co jest gorszym dramatem zwiazek czy jego brak.

34 minuty temu, Hypedotella napisał:

Było wiele projektów, niektóre sukcesy, inne porażki. Znalazł się zaborczy facet co traktuje mnie jako żonę "na sucho", czyli co prawda nim nie jest, ale już zachowuje jak mąż. Właściwie to nawet nie friendzone, tylko trochę rozmawialismy czasami. I różne problemy. 😺

A u Ciebie? 😽

W takim przypadku tylko uciekać bo jak zaborczy to bedzue tylko coraz gorzej. 

• Like 1

6 minut temu, Hypedotella napisał:

A jakie to plany? ☺️

Jego żona Lea siedzi czasami też z nami, ale to mu nie przeszkadza. Jakby uwaza, że jestem jego wlasnoscią, ale nie wiem czy Lea też jest tego samego zdania.

Ostatnio stwierdzam, że relacje sa bardzo skonplikowane. Czytam tez na forach o problemach malzenskich i tym, że boli głowa.

Nie wiem co gorsze prawde mowiac, samotnosc czy malzenstwo? 😺

To nie skomplikowanie tylko prostota, bo relacje teraz są płytkie, a z czasem są razem ale osobno. 😁

Zależy co się mniej lubi i ja bym wybrał samotnie, bo małżeństwa są przereklamowane. 😆

3 minuty temu, Get Out napisał:

Pies jak za bardzo zabiega o atencję , to traktowanie go jak powietrze daje mu do myślenia. Nie trzeba szukać daleko skutecznego sposobu. 😉

Ale my nie mamy kontaktu na co dzien tylko rzadko, a w niego wstepuje takie cos, że traktuje mnie jak swoja wlasnosc.

2 minuty temu, Onaaaa napisał:

No i będzie sceny robił gorzej od baby , że z kimś rozmawiała. 😆

16 minut temu, Get Out napisał:

Noc się kiedyś skończy, więc chodźmy, zanim znajdą nas 🙂

4 minuty temu, Get Out napisał:

Koty 🤔Zamawiam jednego na avka i chce czarnego podobnego do pantery ,bo są takie koty. 🙂

Bardzo lubie koty wiec chociaz maluje, a nadal nie mam zwierzaka bo i czesto wyjezdzam.

4 minuty temu, Onaaaa napisał:

Stad nie wiem jak to rozwiazac. Hipotetycznie ze nawet by sie rozstal to potem chyba raczej nie bedzie mniej zaborczy...

1 minutę temu, Get Out napisał:

Strach z takim być na osobności bo jak skoczy to nie wiadomo czy sie opamięta. 

2 minuty temu, Get Out napisał:

Tak moze byc. I co z tym fantem zrobic. Moze jest bardzo fajny, ale juz sa czerwone flagi.

1 minutę temu, Onaaaa napisał:

Ale plusem jest namietnosc 😺

2 minuty temu, Onaaaa napisał:

Najlepiej kontakt zerwać, bo przecież nie zmieni się z dnia na dzień. 😁

7 minut temu, Hypedotella napisał:

Bardzo lubie koty wiec chociaz maluje, a nadal nie mam zwierzaka bo i czesto wyjezdzam.

Są już takie roboty kot albo pies, ale nie widziałem na żywo i jak się to sprawuje. 😁

Edytowano przez Get Out

4 minuty temu, Hypedotella napisał:

Niby kobiety lubią te emocje , ale widocznie nie na dłuższą metę skoro dochodzi do zerwania.🤔

1 minutę temu, Get Out napisał:

Nie da sie zerwac calkowicie, bo od czasu do czasu sa takie spotkania, na ktorych sa omawiane strategie i projekty i Bruno wtedy siada obok albo naprzeciwko mnie i oczywiscie dominuje. Ostatnio mu nagadalam to teraz zaczal mi obrzydzac kolegę i tak jakby chcial wypytac o moja z tym kolega relacje i dal mi kwiaty na przeprosiny. A tu żona Lea. Bardzo to wszystko niezreczne.

3 minuty temu, Get Out napisał:

Są już takie roboty kot albo pies, ale nie widziałem na żywo i jak się to sprawuje. 😁

Wiem ale takie puchate koty są piekne i pija mleko. Mozna je poglaskac 😺

8 minut temu, Hypedotella napisał:

Tak moze byc. I co z tym fantem zrobic. Moze jest bardzo fajny, ale juz sa czerwone flagi.

Nie dać się zmanipulować, ale ja wolę cięcie wtedy wykonać zrywając kontakty tak jak w przypadku toksyków. 

7 minut temu, Hypedotella napisał:

Tak i jeśli by hyl wolny a ty byś chciała z nim być i nie przeszkadzało by ci to że jedt taki zaborczy to mogłoby sie udać.

2 minuty temu, Get Out napisał:

Niby kobiety lubią te emocje , ale widocznie nie na dłuższą metę skoro dochodzi do zerwania.🤔

Chyba wlasnie to jest to, że generuje taki hype i szum, że uderza mi do głowy. Wpatruje sie tak we mnie jak w obraz mysle sobie: jak tak sie zachowuje jak posesor i tak ostentacyjnie to pewnie namietny i wrauuuu mozg sie wylacza, idzie na urlop. A to pulapka. I znowu bede miec klopoty...😕

7 minut temu, Get Out napisał:

Ja tam wolę spokojnych mężczyzn. Takich że wiem co sie można po nim spodziewać. Że nie skoczy o głupotę i beda ciche dni 😆

• Like 2

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się