Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskaa5

Odpryskujący i zmywający się lakier do paznokci.

Polecane posty

Gość kaskaa5

Witam Mam problem z paznokciami - rozdwajają się i są kruche. Używam odżywek oraz preparatów wzmacniających płytkę i juz troszke mi pomogły. jednak za kazdym razem gdy pomaluję paznokcie, lakier nie trzyma się dłużej niz 1 dzień. Bardzo szybko odpryskuje, a często po kąpieli po prostu zmywa sie, robią się na lakierze białe smugi i musze go zmyć. Dbam o paznokcie, staram się przy malowaniu, uzywam nawet emalii przedłużającej trwałośc lakieru (lakier mam dobry i nowy) Czy któraś z Was ma podobny problem badz wie jak temu zaradzić? Bede wdzięczna za rade. Trzymajcie się:)

Gość kafka84
paznokcie musza byc odtluszczone zanim nalozysz lakier

Gość kaskaa5
wiem o tym, zawsze zanim pomaluję paznokcie, przecieram je zmywaczem.

Gość Dlatego
lakier Ci się zmywa.Po przetarciu paznokci zmywaczem musisz umyć ręce i dobrze osuszyć.

Gość kaskaa5
Macie jeszcze jakies propozycje?

Gość kaskaa5
Mogę wysuszyć suszarką? Czyli to, że lakier zmywa mi sie podczas kąpieli i robią sie smugi jest wynikiem słabej plytki paznokcia i tego, że sie po prostu jej nie trzyma?

Gość Dlatego
lakier Ci odpryskuje i się zmywa bo nakładasz go bezpośrednio po przetarciu zmywaczem.On Cipo prostu ten lakier rozpuszcza,dlatego po odtłuszczeniu paznokci zmywaczem musisz ten zmywacz zmyć mydłem.Pod lakier nakładaj lakier podkładowy.

Na niektórych paznokciach żaden lakier nie będzie dobrze się trzymał. Może też być tak, że masz kruchą i zniszczoną płytknę paznokcia i dlatego lakiery odpryskują. Próbowałasś kiedyś polerować paznokcie? To wygładza płytkę.

Gość kaskaa5
tak. Poleruję paznokcie polerkami z Oriflame. Sa całkiem dobre, płytka jest gładsza, ale i tak rozdwojona.:(

Gość curly
Kosmetyki z Orifllame sa faktyczniew dobre, sama uzywam odzywki i paznokcie mi sie jush mniej łamia

Gość wella7
Ja mam taki sam problem ze mi sie paznokcie lamia. pomozcie

ja kupilam sobie w rossmanie odzywke lovely z pylkiem diamentowym.jest super.utwardza paznokcie i przy okazji zabezpiecza lakier przed odpryskiwanem i zmywaniem.polecam.uzywam jej ponad dwa miesiace i jestem bardzo zadowolona

Gość kaskaa5
Elusiek, a używasz jej pod lakier czy na lakier?

Gość kaskaa5
Czekam na dalsze opinie

Gość ruffy
ja smaruje paznokcie mascia z witamina a. czekam na efekty

Gość tez to samo mam
bylam chyba u 5 dermatologow, zapisuja mi tabletki odzywki kremiki a stan moich paznokci sie nie poprawia sa lamliwe i rozdwajaja sie. Lakieram nawet nie maluje bo po pierwsze ich stan sie pogarsza a po drugie lakier po pierwszym umyciu rąk odpryskuje.Zaczynam sie zastanawiac czy nie mam grzybicy:o uslyszalam ostatnio w telewizji (byl program o grzybicy stop i pazniokci) ze paznokcie moga byc normalnego koloru , bez zadnych wykwitow i saczenia wydzieliny a jedyny objaw to wlasnie lamliwosc i rozdwajanie sie plytki. grzybice wykrywa sie specjalnym urzadzeniem ze swiatlem ultrafioletowym cos podobnego do tego ktorym sprawdza sie autentycznosc pieniadza. Bedzie trzeba sie wybrac tylko nie wiem ktora przychodnia w Warszawie dysponuje czym takim. Jesli ktos wie prosze o informacje

Gość kaskaa5
A możesz powiedzieć, co do tej pory bralas? Co Ci wypisywali Ci dermatolodzy? Może mi by jednak pomoglo.

Gość pisałaś coś o suszarce
nie susz nigdy lakieru suszarką! bo potem może przez to lakier szybciej odpryskiwać

Gość poeksperymentuj też
z lakierami różnych firm. Postaw na lakiery lepszej jakości np. Astor z lycrą.

Gość Dlatego
polecam lakiery firmy INGLOT.Są naprawdę świetne i tanie.Skoro tak ći odpryskują to wypróbuj napoczątek nr82 jest jasny ,więc nawet jak ći odpryśnie to nie będzie rzucało się w oczy.

Gość kaskaa5
Myslicie że stosowanie utwardzacza do paznokci (odzywki) jako bazę jest dobrym pomyslem? Tzn. czy lakier nie bedzie szybciej odpryskiwał?