Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szafirka

Ile razy dziennie jedza mleko Wasze roczne maluchy?

Polecane posty

Gość wia83
Hej, dawno tu nikt nie zaglądal... chciałam Wam powiedziec, abyscie zwrocily szczegolną uwage na sloiczki, to nieprawda, ze sa dobrej jakosci!! przebadalismy produkty wszystkich firm i zadne nie byly dobre! nie ma to jak ugotowane w domu. kupujcie warzywa na targu i mieso typu cielecina i krolik. Zaden kurczak! Odnosnie danonkow - wiekszych smieci nie znam.Jogurciki nestle nic nie wniosą ale nie zaszkodza. Badam klinicznie wszystko co jest dla dzieci. Naprawde niewiele co reklamuja sie nadaje. Herbatki sztuczne.... oby nie bylo alergii... Jesli macie na uwadze zdrowie dziecka, to nie kupujcie sztucznosci. Potrzebujecie przepisu na zupki? dajcie maila. ewent. polecam ksiązkę Anny Ciesielskiej Filozofia życia.pozdrawiam rodziców, ktorzy zachowują zdrowy rozsądek

Moja ma 9 mc i je mleko rano jak wstanie o 7 150ml, pozniej je kaszke ok 11, pozniej o 14 obiadek o 16 owoce, kisiel, flipsy, biszkopty różne rzeczy i mleko z kaszka o 19. Uwazam ze chyba za duzo tego mleka w menu twojego malucha, przeciez dziecko powinno poznawac tez inne smaki a nie tylko mleko i mleko... tak mi sie przynajmniej wydaje.

Gość fresa3
Cielęcina ok ale królika kiedyś kupiłam mrożonego ale to był duży puc ok 1 kg i musiałabym od razu wszystko ugotować. Mój niestety do tej pory jadał kurczaka cielęcinę tez i ryby łosoś dorsz. Ma już rok i tydzień 8-9 kaszka bobovita bądź nestle, jajecznica i 2 kanapeczki 12 -13 zależy jak śpi drugie śniadanko mleko plus kanapki bądź twarożek z owocami 15-16 zupka na mięsku bądź warzywna 17 deser np kasza manna z owocami badź same owoce biszkopt 18-19 jakiś podwieczorek kanapeczka serek 20-21 kolacja np ryż z sosem warzywnym bądź kaszka wielozbożowa często podwieczorek przesypia więc jak widzę ze śpiący to mleko daje i chętnie wypija. ma 7 ząbków ale czasem ma problem z gryzieniem i krztusi się ryż spoko ale z makaronem czasem nie radzi sobie jeśli chodzi o jakieś muszelki czy gwiazdki lepiej wstążki które mu dziabie na mniejsze kawałki.

Gość tinkee
widzę że już dawno nikt nie pisał ale mam straszny problem bo moja córka jest bezmleczna, bezglutenowa, na jajko i rybę też ma uczulenie....daje jej ok 900 ml mleka bebilon pepti, codziennie obiadek, nie zawsze zupkę, owoce raz dziennie, kisiel na soczkach i nie ma uczulenia na danonki to tez ale dziewczyny pomóżcie bo ja na prawdę nie mam pomysłu co zrobić....

Gość fresa3
Polecam Forum 28 dni tam dzieje się wiecej i na pewno mozesz liczyć na wiele cennych rad

Gość tinkee
możesz mi podać dokładny adres ? byłabym bardzo wdzięczna

Gość fresa3
www.28dni.pl

Gość sjodjoadjad
moje je dwa razy dziennie po 210 ml

Gość sylwiabax
Witaj wia83, podaję e-maila sylwiabax@wp.pl Będę wdzięczna za przesłanie przepisów na zupki dla rocznego dziecka, ja gotowałam swojej córce, ale nagle zaczeła wszystko wypluwać i teraz od 2 miesięcy zjada obiadki ze słoiczków, może te Twoje przepisy nas uratują. Dziękuję i pozdrawiam.

Gość kkkkkaaakkkkoooo
2 x 180 ml

Gość lasodijhdsa
asd

Gość aagakow
Moja córka (równo roczek) je mleko 3-4 razy dziennie. Rano, tuż po obudzeniu, w ciągu dnia przed drzemką i wieczorem. Czasem gdy obudzi się w nocy to też dostaje na zaśnięcie. @ megunia Jest mnówstwo fajnych bezmlecznych przepisów dla dzieciaków. Zajrzyj sobie na stronę wegedzieciak.pl. Tam znajdziesz też przepisy wegańskie bez zakazanych produktów. jeśli jecie mięso to dodajesz mięsko do tych wegańskich rzeczy i masz super jedzenie. Testowałam to z moim dzieckiem i odkryłam fajne przepisy też dla siebie :)

Moje je raz dziennie przed snem czyli o 20.30-21.00. Wypija tylko 150 ml bo jakoś więcej mu nie wchodzi więc muszę mu pozniej jeszcze kanapkę zrobić