Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaa24

platek migdalowy, inaczej kwas migdalowy-- szczerze Wam polecam! mialam ochydna

Polecane posty

Gość maaaa24

cere.. jak dotad zrobilam 1 zabieg(100zł).. moja cera byla bardzo wymeczone mechanicznym wlasnorecznym oczyszczaniem.. sporo czarnych gruden podskornych i wagrow.. rozszrzeone pory, skora tlusta w trefieT.. no i srednio widoczne przebarwienia po wyciskaniu pryszczy;/... czasem jakies ropne rewelacje.. najpierw mialam isc na mikrodermabrazje... ale w gabinecie zdecydowalam sie zrobic jednak kwas migdalowy.. to jest zabieg 30 minutoy.. kwas jest jeden z najslabszych.... wszystko wyglada tak, jakbyscie nalozyly maseczke na buzie... lekko szczypie... zmywa sie.. i koniec... skora po jest lekko zaczerwieniona... wszystkie pryszcze wychodza na wierzch..2 dzien.. skorka jak u niemowalaka.. az nienaturalnie gladka..potem coraz lepiej... wagry niemal niewidoczne.. buzia odtluszczona.. naprawde jestem zadowolona.. zabieg bede robila co miesiac( moze na przemian w mikrodermabrazja) przez 5 miesiecy... oczywiscie jak ktos pojdzie w dziobami na buzi to poprawa pewnie bedzie malo widoczna.. ale dla osob ze srednio zjechanymi buziami- plecam;)

ja mialam peeling migdałowy, to chyba nie to samo:P chodzilo głownie o prezbarwienia potradzikowe... pomoglo, ale lepsze efekty po kilku zabiegach, tez kosztowalo mnie 100zł;)

Gość upsssssssss
a w jakim gabinecie to wykonywaliscie? szukam dobrego gabinetu w w-wie

Gość Prinzesin
Witam ja poszłam z dosyć zaawansowanym trądzikiem. Po kilku zabiegach efekt naprawdę widoczny. Z tym, że ja to robię u dermatologa kwasem migdałowym 70 % - a wieć najsilniejszym. W tej chwili wszytkie ropniaki poznikały, jak przejadę sobie dłonią po twarzy to jest wreszcie gładka- brak żadnych nierówności i zgrubień pod skórą. Mam jeszcze trochę blizn potrądzikowych, które były efektem mechanicznego wyciskania, ale Pani Dermatolog zapewnia mnie, że to też zejdzie, tyle, że to bardziej długotrwały proces. osobiście polecam te kwasy osobom z trądzikiem. U mnie w połączeniu z antybiotykiem efekt jest widoczny.

Gość mam pytaniie
jak sie ten kwas ma do kwasow owocowych? jest lepszy? czy po nim tez wystepuje wysyp? (ja mialam owocowe kwasy i na drugi dzien mnie wysypalo). Czy przy nim tez trzeba unikac slonca?

Gość helle
ale z opalania nici?

Gość maaaa24
po kwasie migdalowym nie mozna wystawiac buzi na slonce ani chodzic do solarium przez 2 dni po zabiegu;) no 2 dni to chyba mozna wytrzymac?!;)

Gość rawka
Napiszcie prosze czy ten zabieg miałyście w jakimś firmowym salonie czy zwykła kosmetyczka tez moze go zrobić

Gość Prinzesin
przy zabiegu 70 % opalanie jest zabronione!!! Nie to, że dwa dni po zabiegu, ale buzi nie wolno wystawiać na słonce- a jeżeli już to maximum ochrony kremem 60.Solarium w trakcie kuracji też nie wskazane. Z tego co tłumaczyła mi moja dermatolog, to zabiegi kwasami 25% i ewentualnie 50% mogą być wykonane u kosmetyczki.A te silniejsze koniecznie pod okiem lekarza. Po samym zabiegu buźka jest lekko zaczerwieniona, ale następnego dnia zaczerwienienia nie są już widoczne. Do 3-4 dni po zabiegu następuje delikatne łuszczenie się skóry. Podkreślam delikatne:)

Gość maaaa24
nie wiem o jakich kwasach moisz ale kwas migdalowy (paltek migdalowy)ktory ja mialam robiony jest tak delikatny ze najzwyczajniej w swiecie nawet jego stezenie nie jest liczone w %:P:P dlatego mozna opalac sie juz 2 dni po zabiegu.. w zasadzie nie ma on zadnych ekektow ubocznych.. zabieg robilam w autoryzowanym gabinetem THALGO- coen w lodzi..

Gość Prinzesin
ja również mam zabiegi kwasem migdałowym. Miałam ich już chyba 6. Efekt jak pisałam widoczny nawet bardzo w moim przypadku, a to o czym pisałam to tylko wytyczne Pani dermatolog, która nadzoruje te zabiegi.

Gość maaaa24
ok doskonale rozumiem, jednak staram sie Ci wytlumaczyc ze to czym robiono mi ten zabieg nie mialo stezenia.. bylo wiec nieporownywanie delikatniejsze od tego czym Ty robiono zabieg Tobie;) a w przypdku zabiegu o ktorym ja pisze.. po 2 dniach mozna wyjsc na sloneczko a skóra twarzy łuszczy sie wrecz minimalnie

Gość Prinzesin
Jeśli ten Kwas który miałaś robiony miał minimalną zawartość stężenia to oczywiście mozesz mieć rację, że można po dwóch dniach się opalać. Wcale tego nie podważam:) Ja wypowiadam się tylko na temat tego silnego, który ja miałam robiony. Nie ważne, najważniejszy jest fakt, że te zabiegi kwasami są dobre i dają efekty. A jakie stężenie to już inywidualna sprawa, kto ma jakie problemy:) Pozdrawiam

Gość maaaa24
no;) nic dodac nic ujac:) ja rowniez pozdr