Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka20

czy antybiotyki mogą mieć wpływ na opóźnienie miesiączki?

Polecane posty

Gość majka20

witam na początku cyklu brałam bardzo silny antybiotyk i teraz już 3. dzień spóźnia mi się okres. Czy to ten lek miał wpływ na taki stan, czy mam obawiać się czego innego?

Gość majka20
odezwijcie się proszę, to dla mnie bardzo ważne

Gość Gosiak28
Wydaje mi sie,ze moze.Ogolnie mowiac choroba,stres, leki,zmiana klimatu moga wywolac zaburzenia cyklu, wiec i okres moze sie spozniac.Mnie raz przed waznym egzaminem okres spoznil sie 3 tygodnie.Dostalam go nastepny dzien po egzaminie.Jesli wiec nie podejrzewasz ciazy prawdopodobnie to wina zazywanego leku.Pozdrawiam

Gość majka20
Gosiak28, bardzo dziękuję za odpowiedź. Troszkę mnie uspokoiłaś, ale problem w tym, że ciążę podejrzewam, chociaż tę myśl odsuwam na najdalszy plan.... Dzień, w którym kochałam się z moim facetem wg moich obliczeń, przy cyklu 30-dniowym teoretycznie był juz niepłodny i on nie skończyłwe mnie. Teraz jednak już nie wiem jak mam liczyć, skoro ten cykl się tak niemiłosiernie wydłuża.

Gość kng
moga i zazwyczaj maja wplyw, antybiotyki osłabiaja Twoj organim a tylko zdrowy organizm ma prawidlowy cykl miesiaczkowy, wiec bez obaw, antybiotyki moga opozniac miesiaczke ! pozdrawiam

Gość Polunia
Głowa do góry.

Gość majka20
już teraz wiem, że mają :) rano dostałam okres :D

oczywiście że tak! mi się okres spoznil 8 dni... pozdrawiam

Gość wero
witam. powinnam dostac okresu 2 dni temu ale nie dostalam, w niedziele jade na koncert. i chcialabym go opoznic. czy znacie na to jakis sposob?

Gość Cleo1976
Ogólnie na opóźnienie owulacji(a więc i okresu, bo miesiączka występuje z reguły 10-18 dni po owulacji) mają wpływ najróżniejsze czynniki: stres, zła dieta (odchudzanie lub nadmierne przybieranie na wadze), przemęczenie, zaburzenia snu, depresja, nadmierny wysiłek psychiczny lub fizyczny, zmiana otoczenia lub stylu życia...Niektóre kobiety zgłaszają zmiany w przebiegu cyklu po rozpoczęciu współżycia lub (co oczywiste) po porodzie.Oczywiście wpływa na to też każda choroba lub infekcja, leki-antybiotyki również. Ale, jeśli okres spóźnia się o więcej niż 7 dni, a Wy jesteście aktywne seksualnie, warto zawsze wykonać test.