Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madagaskarka

wrastają mi włosy po depilacji

Polecane posty

Gość madagaskarka

Gość myszka111
mi też- masakra

no właśnie..ja się zastanawiam co dziewczyny robią żę mają takie ładne nóżki po depilacje.. możę ktoś pomożę bo też mam z tym problem:( jaki sposób depilacji najlepszy?? używałam kiedyś pasty cukrowej ale jak na razie zrezygnowałam bo trzeba czekać aż odrosną..zastosuję ponownie zimą;)

Gość use
Mi też wrastają :( ale po zwykłym goleniu :O. Przeczytałam gdzieś (to była porada dla mężczyzn, ale co tam :P) że wrastaniu włosków zapobiega takie oto nasze działanie: golimy z włosem, pod włos i na koniec znowu z włosem. Tak przynajmniej zapamiętałam, ale nie wiem, czy to prawidłowa kolejność :P Na razie próbowałam z pachami i powiem Wam, że jest super :D pachy są gładkie i śliczne, nic nie wrasta, brak stanów zapalnych ;) No i mam jeszcze do Was pytanie. Czy kobieta może używać płynów po goleniu dla mężczyzn? Skoro łagodzą podrażnienia po goleniu u panów to może pomogą na moje kropki na nogach :O

Gość też mi rada...
też mi wrastają. i po goleniu, i po depilacji... wstyd te nogi gdzieś pokazać.

Gość g_b
jak wrastaja to stosujcie czesciej peelingi do ciała. Jak 'kupne' nie pomagaja, stosujcie peelingi domowe z soli gruboziarnistej. Sól, sok z cytryny, oliwa z oliwek, spłukac letnią woda.pozdrawiam|:)

Gość też mi rada...
stosuję i niewiele pomaga:(

Gość no właśnie.....
peelingi z cukru albo z kawy też są niezłe, robię codziennie albo co drugi dzień i szoruję się też porządnie twardą szczotką do mycia pod prysznicem, idealnie jeszcze nie jest, ale duuużo lepiej niż kiedyś, no i sudocrem pomaga (taka maść)

Gość też mi rada...
sudokrem i alantan też już wypróbowałam 😭 najlepsze jak dla mnie są tłuste kremy. ostatnio używam dermosanu a witaminami A+E i jest trochę lepiej. ale i tak wstyd nogi pokazać 😭 dzisiaj kupiłam spray do nóg sally hansen. trochę to tuszuje, ale i taaak wstyyyyd pokaaazać... 😭😭😭