Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to ciąża

czy to ciąża? pomozcie prosze was!!!!

Polecane posty

Gość czy to ciąża

Ten temat powtarza sie juz wiele razy, ale jednak ja chciałabym sie upewnic... Mam 20 lat, pare miesiecy temu straciłam dziewictwo,od niedawna wspołzyje z moim chłopakiem ktory ma 24 lta i jest doswiadczony.. Nasze pierwsze dwa razy były bolesne i krwawiłam po nich, W poprzednia niedziele kochalismy sie 4 razy, w małych odstepach czasu i krwawienie nie wystapiło, jako metode antykoncepecji stosujemy stosunek przerywany, boje sie , ze jestem w ciazy... Okres zazwyczaj spoznia mi sie ok 3 dni, nie mam regularnych cyklow.. w lutym miałam okresod 4 do 7 lutego nastepnie zaczeło sie 27 lutego a skończyło czwartego marca , nastepnie 27 marca dostałam okresu ktory skończył sie 30 i do tej pory nic z chłopakiem kochałam sie 5 marca nastepnie 2 kwietna a ostanio 23 kwietnia. Nie mam typowych objawow ciazy, chociaz ostanio mam ogromny apetyt, piersi sie nie powiekszyły.. odczuwam tylko lekkie bole brzucha takie gdy nadchodzi okres, sluz mam mały nie mam nudnosci.. Jestem w ciazy czy nie???? Moj chłopak wyjezdza niedługo na poł roku do Anglii i jezeli nie dostane okresu to niewiem co zrobie... Doradzcie...

Gość czy to ciąża
:(

Gość to zrób test
lub idź do ginekologa

przykro mi to mowic, ale stosunek przerywany jako metoda antykoncepcji, to jakas kpina. lekkomyslnosc i tyle :O jak sie nie chce miec dziecka, to sie stosuje _skuteczne_ metody. czy to takie trudne?

Gość czy to ciąża
Njapierw chciałam sie was poradzic.

no nie ulega watpliwosci, ze moglo Ci sie nie udac. Jak wyzej napisano, stosowaliscie najgorsza metode z mozliwych. Skocz do apteki po test lepiej.

czesc zaciekawil mnie troche twoj temat:) szczerze mowiac to jestem w szoku ze nie uzywacie zadnych srodkow antykoncepcyjnych, przeciez teraz tyle sie mowi o chorobach i w ogole! no i jesli nie masz regularnych okresow to nawet ciezko stwierdzic kiedy masz owulacje czyli dni polodne, a stosunek przerywany przy owulacji to praktycznie zadna antykoncepcja... ok, domyslam sie ze piszac ten temat oczekujesz pomocy a nie krytyki, hmm ciezko stwierdzic czy jestes w ciazy czy nie ale najlepszym rozwiazaniem bedzie jesli poczekasz jeszcze tydzien i jesli okres sie nie pojawi to poprostu zrobisz sobie test ciazowy, podobno mozna go robic juz kilka dni po pierwszym spoznionym okresie ale my nie wiemy kiedy dokladnie powinnas go miec dlatego warto poczekac, dalej.. nie powinnas tez tak od razu sugerowac sie wynikiem poniewaz czesto wychodzi blad i wtedy to moze byc duzy stres, jesli nie chcesz czekac to najlepiej idz do ginekologa a on po usg powinien stwierdzic czy zbliza ci sie okres (przynajmniej tak mi sie wydaje, moj lekarz umial to ocenic) ostatecznie skieruje cie na badanie krwi ktore juz napewno powinno ci wykazac czy wpadlas, ah jeszcze jedno kiedys tez myslalam ze jestem w ciazy bo okres mi sie spoznial i wogole, zrobilam test i wyszedl bledny wynik (czyli ani tak ani nie:) wiec strasznie sie zestresowalam, nie potrzebnie bo okazalo sie ze mam grzybice(przykra sprawa) i to ona opoznila krwawienie. z drugiej strony jesli czujesz ze brzuch pobolewa cie tak jak przed okresem to moze nie masz sie czym martwic, opoznic sie moze z roznych powodow zwlaszcza jesli nie jest regularny na przyszlosc polecam jakies lepsze zabezpieczenia:) pozdrawiam

Gość czy to ciąża
dziekuje wam