Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawe jaki

FAKTOR-jaki odpowiedni dla 8 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Gość ciekawe jaki

oraz z jakiej firmy polecacie krem.Z góry dziękuje :)

witwm.nie mam jeszcze dzieci ale mysle ze dla dziecka a zwlaszcza tak malego to bedzie najwyzszy faktor poniew skora dziecka jest cienka najbardziej narazona na promienie sloneczne.nie pamietam jaki jest najwyzszy faktor ale prawdopodobnie miedzy 30 a 40 lub nawet wyzszy.a jesli chodzi o firme to polecalabym garnier lub nivea.mozesz spytac sie w aptece bo farmaceuta bedzie wiedziec najlepiej.pozdrawiam

Gość ciekawe jaki
serdeczne dzięki :)

Ja używałam dla mojego niemowlaka krem Penaten na słońce, ma zdjae się faktor 30 Są zdania, że należy smarować dziecko tzw. sunblokerem - faktor 60. Oczywiście to nie zaszkodzi, ale ja zdecydowałam sie na niższy faktor, bo moja córeczka ma (po mamusi :) ) piękną oliwkową karnację, więc nie widziałam takiej potrzeby. A zanim zaopatrzyłam się w ten krem, to smarowałam ja kremem bambino, z filtrem 4 czy 6, nie pamietam... Ani razu nie miała nawet podraznionej skórki... Trzeba jednak pamietać, żeby w miarę możliwości dziecko było w cieniu - choćby parasolki, czy budki wózka, wtedy można sobie pozwolić na niższe faktory. I smarować należy dość często, co godzinę - półtorej. z tym nie ma żartów :( Niektórzy polecają krem NIvea na słońce, nie wiem, z jakim jest filtrem. Ja nie stosowałam, bo Martynka jest uczulona na nivea.

jak najwyzszy byle nie nivea bo jest do kitu i szukam teraz jakiegos dobrego

Aj ja też nie wiem jaki faktor jest odpowiedni :) dodam że mój mały jest w ciągu dnia 4-5 godzin nieraz dłużej na dworzu pod warunkiem że jest cviepło,unikam słońca (ale oczywiście że spacery nie są tylko i wyłącznie w cieniu) .

Sprawdziłam - Penaten ma faktor 40 :) To już chyba naprawdę jest duzo, a troszkę słońca powinno dziecko złapać - oczywiście w tych godzinach \"bezpiecznych\" i posmarowane...

Gość w jakich godzinach jest bezpie
czniej dla dizecka na dworze????

Gość ciekjawe jaki
Jonka-czy ten krem jest dostępny tylko w aptece czy można kupić go wszędzie oraz w jakiej jest cenie.Dzięki za odp

Gość ods