Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie.....

Neostrada

Polecane posty

Gość mam pytanie.....

Chciałabym podłączyć się u sąsiada do internetu , on korzysta z neostrady. Powiedzcie co muszę kupić,czy potrzebuję modemu ?? Jeśli tak to jakiego??? Powiedzcie prosze

potrzebujecie karte sieciowa dla kazdego kompa oraz kabelka tyle metrow zeby polaczyc kompy

Gość mam pytanie.....
A gdzie mogę kupić tą kartę sieciową?

a gdzie kupowalas komputer?

Gość mam pytanie.....
Teraz mam SDI czy to jest taka sama karta sieciowa? Komputer mam już od dawna,córka dostała go na komunię :)

tak, taka sama ;) czyli jeszcze sasiad musi miec

Gość mam pytanie.....
SDI mieliśmy oboje z tego samego zródła,więc sąsiad ma też kartę sieciową,więc rozumiem,że wystarczy tylko połączyć komputery?? A czy możesz tutaj napisać jak to zrobić?? Czy to zbyt dużo tłumaczenia??

God - a nie będą potrzebować jakiegos routera...?

odmierzasz ile potrzeba metrow kabelka, aby podlaczyc komputery, idziesz do sklepu, kupujesz tyle metrow ile potrzeba, prosisz, aby Ci zarobili koncowki, wracasz do domu, jedna strone podpinasz do jednej karty, a druga do drugiej, sasiad konfiguruje polaczenie sieciowe, Ty rowniez i cieszysz sie ze swojego nowego polaczenia z netem :classic_cool: ;)

Gość mam pytanie.....
A co to jest router???? God prosze nie rozmawiaj ze mną jak z informatykiem równym wiedzą tobie tylko jak z głupią gęsią która nie zna się na komputerach :)

Gość wódka wino i pwo też
I po godzinie sąsiad wpada z krzykiem, ze mu się neozdrada muli :)

Gość mam pytanie.....
Dlaczego miałaby mulić???

Gość dgdfgfdg
no bez ROUTERA podstawowej sprawy to ty sobie nie posurfujesz:-)

Gość mam pytanie.....
To powiedzcie jeszcze co to jest router i gdzie go kupić??Proszę :(

żaden ze mnie ekspert, ale jak nie będą miec routera to albo jedno albo drugie będzie mogło kozystać z netu...chyba że jest inny sposób którego nie znam, to chetnie poznam :) ja routerem rozdzielony mam sygnał na 4 komputery, wystarczy, że na jednym włączy sie osła to reszta juz siada...

Gość fhgfhgh
twój sąsiad nie potrzebuje routera bo on ma bezposrednie łącze. ty musisz sobie kupić. to trochę kosztuje, nie pamiętam ile. router jest niezbędny przy rozdzielaniu łączy

w sklepie kupujesz:) ja naprawdę się na tym za bardzo nie znam, gosc w sklepie spytał kto jest dostawca uslug int i mi doradził, z przyłączeniem sama kombinowałam metoda prób i błędów, ale to było juz 2 lata temu więc za bardzo nie pamietam, dostałam płytkę instalacyjną i jakoś tak chyba wszystko sie samo porobiło...

Gość mam pytanie.....
Patrzyłam na allego około 150 zł. Ale czy to obojętne jaki router kupię,czy musi być jakiś konkretny?

Gość fhgfhgh
mam pytanie, router to taka skrzynka od której odchodza kabelki hehe:-)

Gość fhgfhgh
mam pytanie- zapytaj jakiegoś informatryka może albo w sklepie z takimi rzeczami.

Gość mam pytanie.....
Dziękuję bardzo za wasze rady :)

z tego co wiem sa lepsze i gorsze, ja kupiłam (teraz pluje sobie w brode) troche badziewiasty, mało rzeczy mozna poustawiac i pozmieniać, ale dla kogoś kto nie bedzie za wiele ściągał z internetu w zupełności wystarczy taki bez \"bajerów\" - tak mi się wydaje, mogę sie mylić...

skoro bez routera neo sie nie podlaczy to musze poszukac u siebie gdzies dobrze ukrytego, moze po pijaku robilem i nie pamietam ;)

Gość mam pytanie.....
To znaczy God,że u ciebie nie ma routera i kabelki idą bezpośrednio? Nie ściągam z netu żadnych filmów,al wiem,że sąsiad ściąga i to dużo.

ty sie God nie nabijaj, tylko zdradź jak podłączyć kilka kompów bez tej zabawki...sama chetnie skorzystam z pomysłu (bez złośliwości)

Gość fhgfhgh
God----bo masz nie masz rozdzielonego neta co? ja mam rozdzielony i tez nie mam routera (sasiad ma) bo u nas jest na 3

Gość fhgfhgh
ale w tym przypadku mam pytanie chce sie podlaczyc do kogos kto ma sam neta (tak wnioskuje) wiec jest jej potrzbny

ja mam dwa kompy pod neo podlaczone, wiec router nie jest potrzebny, ale przy wiekszej ilosci kompow jest juz potrzebny