Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pełzająca Część Twarzy

emule - dodawanie znajomych

Polecane posty

Gość MUŁ
Zdaje się że nie ma takiej możliwości.... trzeba się skontaktować ze znajomym i poprosić go żeby z zakładki SERVERY napisał nam IP i PORT. Ale wtedy można dawać slota i dostawać slota od znajomych...

Gość MUŁ
Istnieje możliwość jeszcze taka, że sciągają od konkretnej osoby czegos, albo wysyłając mu pliki klikamy prawym mychy i wybieramy dodaj do znajomych..

Port to ja mam... Ale ip nie... Wlasnie proboje znalezc przez pliki... Ale nie wiem czy sie da jak i ja i znajomy ma low id... :(

Gość MUŁ
Jak przez pliki?? to czy macie LOW IP chyba nie ma znaczenia, Jeśli aktualnie ktoś z was od tego drugiego ściąga to nie ma problemu, jeślli nie to najlepiej zrobić tak żeby ktoś z was ciągnął jakiś plik od tej drugiej osoby, a najlepiej j to zgadac sie na GG i poprosić o IP, które ta druga osoba znajdzie w zakładce SERVERY po prawej stronie.

Wlasnie sciagam plik ktory ma ta druga osoba ale tej osoby nie moge znalezc w uzytkownikach... A jak ta osoba tworzy specjalny o trudnej nazwie plik, zeby bylo latwiej to nawet po linku bezposnrednim plik jest niedostepny... A jak sprawdzam uzytkownikow teraz to ci coi mi sie wyswietlaja maja wszyscy High Id :( Ja w zakladce serwery nie mam IP, tylko port... To juz sprawdzalam... Na samym poczatku tak chcialam ;)

Glab jestem i tyle, heh... Sproboje z kompa ktory ma high id... sprawdze czy to ma jakies znaczenie... ;) bo nie chce zeby w emulach tylko Zambor do mnie pisal... :P

Gość MUŁ
PIERWSZA SPRAWA TO LIKWIDACJA LOW ID !! Low ID oznacza, że ten port jest blokowany i nikt z zewnątrz nie może z Tobą nawiązać na nim połączenia. Może to być spowodowane przez firewall, router lub serwer proxy. Low ID nie oznacza, że nie jest możliwe wysyłanie lub pobieranie plików, lecz ma kilka wad: - IP komputera na którym działa eMule nie jest znane i przez to wszystkie zapytania jak np. o kolejkę lub żądanie połączenia muszą być routowane przez serwer do którego klient jest podłączony. To powoduje duże obciążenie serwera, ograniczając liczbę takich użytkowników z którymi serwer musi sobie poradzić. Serwery Lugdunum ograniczają liczbę użytkowników z low ID lub całkowicie ich banują (odmawiają połączenia). - Dwóch klientów z low ID nie może się połączyć ze sobą przez to, że nie jest możliwe routowanie zapytań pomiędzy dwoma różnymi serwerami. To powoduje mniejszą liczbę źródeł z których można pobierać dane - Na obciążonych serwerach może się zdarzyć, że zapytania zaginą i eMule straci ważne informacje o postępie kolejki lub żądaniach pobierania. To może prowadzić do mniejszej liczby kredytów i gorszego transferu.

Tak... wiem... O ile ja bym mogla pomieszac w routerze i zrobic sobie hight (ale nie moge za bardzo... bo nie u mnie stoi...) to ta druga osoba nie moze... Ma siec osiedlowa, a doczytalam gdzies tam, ze tacy to moga sobie pomarzyc o high id... A nie ma innej mozliwosci na znalezienie sie w emulu??

Gość MUŁ
jest pod warunkiem, że jedna osoba będzie miała HighID dwie osoby z Low ID nie mogą od siebie ciągnąć niestety, wieć jedynie możliwość to że ta druga osoba sobie sprawi High ID chyba ze to to samo łącze dzielone :(

A!! No wlasnie :) I to chcialam wiedziec :D WIelkie dzieki :D Znaczy... szczesliwa nie jestem... ale przynajmniej wiem :)

Tyle, ze mi nie o ciagniecie chodzilo... O znalezienie tylko tej osoby tylko... Chociaz friend slot by sie przydal czasem :D

Gość MUŁ
zależy czego szukasz, może mój friend slot by ci się czasem przydał :)

Gość MUŁ
AAA, zawsze wychodziłem z założenia ze do szukania rozmów jest GG, a Mule do plików, ale teraz widzę drugą stronę programu ;)

Gość MUŁ
Ja - Tańcząca Wśród Ananasów ????

Mul---> JA tez tak myslalam... Ale niejaki ZAMBOR ma inne zdanie na ten temat... :P Poza tym ja mam GG zgruzowane prawie zawsze... a emule ciagna non stop :P Szybszy kontakt, a przy okazji slot... ;)

Gość MUŁ
Zambor mój ulubieniec... jest niewiarygodny, ta zaciekłośc i konsekwencja

Zambor byl moim ulubiencem (on jeden sie do mnie odzywal na emulach) ale w pewnym momencie przegial pale... :P

Gość faklo