Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolka5

cukrzyca ciązowa

Polecane posty

Gość fiolka5

czy któraś z was miala curzycą ciężarnych i czy taką ciąze rozwiązuje się przez cesarskie cięcie wcześniej ok 36 tyg. bo może wystąpić zgon wewnątrzmaciczny dziecka

Gość fiolka5
????

Ja miałam, rodziłam w 40 tygodniu przez cc ale nie ze względu na cukrzycę tylko na ułożenie miednicowe.

Gość 11111111
moja koleżanka miała ,rodziła cc ale nie dlatego ,że miała cukrzycę i to był chyba 38 tydz.

Gość fiolka5
no właśnie

Gość augusta11
ja też słyszałam że jak się ma cukrzyce ciążową to taką ciąże należy rozwiązać wcześniej przez cc i każdą następną

Gość rubia30
przypomniał mi się koleżanki przypadek......okazało się że dziecko było niedożywione z powodu cukrzycy ciążowej i wcale nieważyło dużo po porodzie wręcz przeciwnie, a cukrzyca została wykryta dopiero w 33 tyg ciąży

Gość iwka chicago
u mnie cukrzyce ciazowa wykryli w 25 tygodniu urodzilam corcie o wadze 2800 a tak sie balam ze dziecko bedzie duze i trzeba bedzie cesarskie ciecie a okazalo sie ze bylo male i urodzilam naturalnie

Gość a co to jest za choroba

Gość NataliaM
Jesli poziom cukru jest ok(a pewnie badasz go co 2 godziny) to nie ma takiej potrzeby by rozwiazywac ciaze wczesniej.PAmietaj ze 37 tydzien to porod o czasie ,nie przedwczesny,wiec nie amrtw sie tym. Ale to prawda takie ciaze sa rozwiazywane droga cesraskiego ciecia,jest bezpieczne zarowno dla matki jak i dziecka.Pozdrawim.