Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

witaminka+

tego pytania jeszcze nie było odpwoiedzcie albo poradzcie błagam

Polecane posty

a więc tak mam problem bo zaczełam brać tabletki to jest moje drugie opakowanie rigewidonu jestem po 5 tabletce i nie moge już brać dalej ze względów zdrowotnych tak więc musze odstawić jak naj szybciej ale wczoraj uprawiałam sex z moim facetem bez zabezpieczenia jak to bywa przy tabletkach moje pytanie ile ich jeszcze musze wziąść żebym nie zaszła w ciąże

Gość bitka
Najlepiej byłoby gdybyś dokończyła opakowanie, choćby po to, żeby znowu nie rozregulować cyklu. Ale jeśli bardzo nie możesz łykać pigułek postaraj się przynajmniej brać do czasu kiedy skończy się okres płodny - ok. 10 dni przed miesiączkom. Ale mimo wszystko nie ryzykowałabym uprawiać miłości bez zabezpieczenia.

ja nie będe uprawiać miłośći bez zabezpieczenia wybiore prezzerwatywe chodzi mi to o czy jak kochałam sie wczoraj to kiedy moge bezpiecznie je odstawić a naprawde musze żeby z tej miłości co było przed wczoraj nie było ciąży

Gość bitka
Napisz, kiedy wzięłaś ostatnią pigułkę, bo jeśli wczoraj to nie musisz martwić się ew. wpadką.

Gość bitka
Jeżeli chcesz używaź prezerwatywy możesz w każdej chwili zrezygnować z pigułek, ale zaleca się ,żeby opakowanie wybrać jednak do końca.

Gość bitka
plemnik ma żywotnośc ok 3 dni, więc mniej więcej tyle czasu powinnaś jeszcze brać pigułki. Jeśli oczywiście dobrze zrozumiałam twoje pytanie.

to jest moje drugie opakowanie i ostatnią tabletke wziełam 20 kwietnia zrobiłam 7 dni przerwy i zaczełam nowe opakowanie teraz zjadłam 5 tabletke z nowego ale musze je odstawić ze względów zdrowotnych ale boje sie bo wczoraj sie kochałam i że plemniki mogą jeszcze żyć tak więc poprostu nie iwem ile musze jeszcze wziąść żeby nie być w ciąży a brałam reguralnie potem chce sie zabezpieczać prezerwatywą

dziękuje bitka bardzo dobrze zrozumiałaś moje pytanie wystarczy 3 dni napewno nie za mało

Bierz przez 3 dni o tego ostatniego razu. Po prostu teraz się zabezpieczaj już prezrwatywą.

Gość bitka
Cieszę się, że mogłam ci pomóc. A tak a propos, ja po kilku latach używania też planuję odstawić pigułki. Muszę myśleć o wątrobie i żylakach, które niestety mogą być nastepstwem długiego u żywania. Myślę, że Twoja decyzja jest słuszna, pozdrawiam.

Gość agnieszka84
raczej wez tabletki do konca i wtedy odstaw.ja mialm tak samo i glinekolog kazal mi tak zrobic!!!!

ja też myśle że jest słuszna przez tableki mam okropne problemy z wątrobą i nie tylko i poprostu nie toleruje ich mój organizm i już poprostu nie mam siły mój gin powiedział że mam odstawić od razu ale wole jeszcze sie pare dni przemęczyć niż mieć wpadke a powiedz mi czy jak po odstawieniu dostane krwawienia to jest gwarancją nie bycia w ciąży a i tak na marginesie po nie całych 2 opakowaniach przytyłam prawie 9 kolo koszmar poprostu

a jak nie wezme do końca a raczej tak sie stanie bo nie dam rady zdrowotnie nie mam poprostu siły sie już męczyć pozatym i lekarz zalecił odstawienie \"natychmiast \" to co sie może stać

Gość bitka
Generalnie nic złego, miesiączka może być w 'trzy światy' - cykl Ci się trochę rozreguluje, ale nie martw się to wszystko pom miesiącu, dwóch wróci do normy. Miesiączkę będziesz miała w innym terminie niż do tej pory i to w zasadzie tyle.Trudni Ci będzie stwierdzić w pierwszym miesiący, kiedy będą dni płodne, ale tak jak pisałam wszystko dojdzie do normy.

czyli jak będe sie zabezpieczać to nic takiego strasznego sie nie stanie no to dziękuje ci bardzo za cenne rady

Gość Justynka_19
witaminka+ Jakie brałaś tabletki że przytyłaś?