Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Karmazynowa

Mam okres i mnie boli...Buuuuuu

Polecane posty

Kurcze :( Wzielam juz 2 tabletki a tu nadal nic, czuje jak moja aktywnosc w pracy spada i nici z bycia energetyczna 馃槶

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Czy uzywala moze ktoras z was takiego plasterka rozgrzewajacego/masujacego, ktory sie przykleja w okolice bolacego podbrzusza podczas okresu ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 we藕 No-spa
to jest najlepsze, i wypij melis臋 albo mi臋t臋-rozkurczowo dzia艂aj膮 :)

Udost臋pnij ten post

a ja id臋 na kogo艣 nawrzeszcze膰 zaraz, bo z tego b贸lu idzie zwariowa膰!!! Karmazynowa - 艂膮cz臋 sie w b贸lu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o rany ja tak mia艂am
wczoraj:o Ale was chyba nic nie boli, moje drogie... Ja nie tylko nie m0og臋 siedzie膰 przy kompie, w og贸le nigdzie nie mog臋 siedzie膰, najwygodniej mi jest zwisaj膮c g艂ow膮 i nogami w d贸艂 z czego艣, najlepiej z sedesu:o Zarzucam Ketonal i czekam te 20-25 minut a偶 mi przejdzie. To jest taki b贸l, takie skurcze, 偶e mi si臋 wtedy 偶y膰 odechciewa, nic nie pami臋tam, wyj臋 jak niedobity pies, miotam si臋 z miejsca w miejsce, 艂zy mi lec膮 z oczu, chocia偶 nie chce mi si臋 siku, to sikam, chocia偶 nie chce mi si臋 sra膰, to to robie, po prostu masakra... Dodam jeszcze, 偶e NIGDY nic mnie tak nie bolalo, jak okres, jestem osob膮, kt贸ra nawet podczas wyrywania z臋b贸w nie potrzebuje znieczulenia, kiedy po艂ama艂am sobie palce w obu r臋kach, nawet nie wiedzia艂am o tym, bo praktycznie mnie to nie bola艂o, po prostu tak jakby 艣cierp艂y. Ale okres to jest pora偶ka:( Chyba nie nadaje si臋 do porodu馃槶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malutenka
skad ja to znam?? ja podczas pierwszego i drugiego dnia... wymiotuje, kreci mi sie w glowie tak potworny jest to bol... a najgorsze ze kompletnie zadne proszki mi nie pomagaja... potrafie waziac 5 i dalej boli tak samo... choc ostanio zauzwaylam ze pomaga mi lezenie na lozko z kolanami przy brodzie i staram sie aby kompletnie nic mi nie usciskalo brzucha... zaczyna pomoagac... moze ty tez sprobuj... a teraz lacze sie z toba w tym bolu;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na takie b贸le pomaga
Ketonal. Ale to jest na recept臋, musi przepisa膰 Ci ginekolog albo inny lekarz. Innymi proszkami tylko zniszczysz sobie w膮trob臋, one nie pomog膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malutenka
ech wlasnie zaczelam lykac tabeltki anty... ginekolog mowila ze to pomoze... a Ketonal to silny srodek... i jeszcze No-spa jest jeszcze bardziej nie skuteczna od apapow, ibupromow itp... nie radze brac... szkoda pieniedzy...

Udost臋pnij ten post

Malute艅ka ---> doskonale Ci臋 rozumiem :( mia艂am dok艂adnie tak samo jak Ty potrafi艂am za偶yc 3 Ketonale naraz i ulga by艂a minimalna nawet Tramal na bazie morfiny nie pomaga艂 :( i tak jak Ty sra艂am co 5 minut i to w dodatku na rzadko :P oblewa艂y mnie poty a o pozostaniu w jednej pozycji d艂u偶ej ni偶 3 sekundy nie by艂o mowy :) pomijam temat No spy, kt贸ra na mnie W OG脫LE nie dzia艂a艂a i wiesz co mi pomog艂o ? tabletki anty :) oczywi艣cie nie od razu ale ju偶 po 3 miesiacach zmiana by艂a wyra藕na :D tzn wiesz nie zeby ca艂kiem nie bola艂o ale teraz pomaga mi nawet 1 tabletka Ibupromu :) i co wa偶niejsze zamiast 7 dni potopu mam zaledwie 3 dni krwawienia :D aha i najciekawsze : ostatnio gin zaleci艂 mi zrobienie przerwy bo bior臋 od 15 miesi臋cy i pierwszy okres po odstawieniu nie by艂 bardziej bolesny ni偶 po tabletkach :) a m贸j gin stwierdzi艂 偶e po odstawieniu ju偶 zawsze b臋d臋 tak mia艂a na razie si臋 nie przekonam bo zacz臋艂am bra膰 znowu bo nie mog艂am tych gumek 艣cierpie膰 :D tak偶e moja droga trzymam kciuki i mam nadziej臋 偶e tabletki anty te偶 Ci pomog膮 a nawet jestem o tym przekonana :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez tak cierpie i wyje
i zaden lekarz nie zna przyczyny . Teraz mam przepisany Aulin jak to nie pomoze to ketonal w zastrzyku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez tak cierpie i wyje
jak bra艂am tabsy (mercilon) by艂o tak samo 2 dni wyciete z zycia -tylko lezec i wyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mi nic tabsy nie
pomog艂y:( Bra艂am Diane 35, Androcur, bra艂am progesteron pod r贸偶nymi postaciami, Aulin to syf, nie dzia艂a na mnie i w dodatku jest chyba jeszcze bardziej szkodliwy ni偶 Ke4tonal:( Za艂amka. Siedz臋, miotam si臋 ,sram, sikam, smarkam- tak wygl膮da pierwszy dzie艅 okresu...馃槶 To upokarzaj膮ce:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ketonal bardziej szkodzi
i to duzo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mi nic tabsy nie
ja bior臋 jedn膮 maks dwie tabletki w ci膮gu ca艂ego okresu (a ten miewam rzadko...) tak偶e to nie jest zbyt szkodliwe. Aulin w og贸le mi nie pomaga艂 a dodatkowo nie mo偶na go stosowa膰 przy k艂optach z 偶o艂膮dkiem, a ja mam wrzody i inne dolegliwo艣ci:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tukan
Bo偶e, to epidemia jak艣. Je偶eli fizjologiczny proces wi膮偶e si臋 z takimi fazami i to u tylu kobiet, to nie jest to rzecz godna jeno wsp贸艂czucia - to co艣 absolutnie patologicznego, nienormalnego. I te prochy 艂ykane gar艣ciami... D偶isas, co si臋 dzieje w tych organizmach, przecie偶 to totalne rozregulowanie hormon贸w! Ogromnie wsp贸艂czuj臋, ale gdzie s膮 wasi "gins", co m贸wi膮 endokrynolodzy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tukan
Bo偶e, to epidemia jak艣. Je偶eli fizjologiczny proces wi膮偶e si臋 z takimi fazami i to u tylu kobiet, to nie jest to rzecz godna jeno wsp贸艂czucia - to co艣 absolutnie patologicznego, nienormalnego. I te prochy 艂ykane gar艣ciami... D偶isas, co si臋 dzieje w tych organizmach, przecie偶 to totalne rozregulowanie hormon贸w! Ogromnie wsp贸艂czuj臋, ale gdzie s膮 wasi "gins", co m贸wi膮 endokrynolodzy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tukan
No i jeszcze si臋 zdublowa艂o :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mi nic tabsy nie
Ja mam takie problemy, ale z hormonami niby wszystko ok. Mia艂am kryzys nerwowy i hormony posz艂y w tango jakie艣 4 lata temu. Teraz jest ok. Ale mimo dobrych wynik贸w, nadal mam problemy z okresem, musz臋 bra膰 progesteron. Po odstawieniu (a bra艂am go 2 lata ponad) mam okres kilka razy a potem- STOP:( No ale ja zawsze mia艂am r贸偶ne bole艣ci kiedy mia艂am okres. Tylko na pocz膮tku, kiedy by艂am bardzo m艂oda 11-13 lat raczej nic mnie nie bola艂o. A potem-masakra:(

Udost臋pnij ten post

do \"mi nic tabsy nie\" -----> widocznie mia艂a艣 藕le dobrane i dlatego :( tym bardziej 偶e bra艂a艣 Diane, kt贸ra jest stricte na tr膮dzik i k艂opoty z cer膮 a nie na bolesne miesi膮czki m贸j gin powiedzia艂, 偶e tabsy nie pomog膮 je艣li s膮 藕le dobrane dlatego przed przepisaniem powinno si臋 wykona膰 badania hormonalne a nie tak w ciemno przepisywa膰 Tukan ----> moje bolesne miesi膮czki zacz臋艂y si臋 w momencie kiedy rozpocz臋艂am 偶ycie seksualne :P podobno podczas orgazmu wzrasta poziom jakiego艣 tam hormonu i wzrasta on przy ka偶dym orga藕mie a kiedy nie dochodzi do zap艂odnienia to dzie艅 lub 2 dni przed okresem poziom tego hormonu spada gwa艂townie a偶 do minimum i na wskutek tego gwa艂townego spadku b贸le miesi膮czkowe s膮 tak silne - to wersja jednego ginekologa druga wersja u mnie jest taka 偶e mam dosy膰 pot臋偶ne ty艂ozgi臋cie macicy co utrudnia wydalaniu z艂uszczaj膮cych si臋 艣cianek macicy co powoduje silniejsze skurcze a trzecia jest taka, 偶e mam 4 razy grubsze 艣cianki macicy ni偶 przeci臋tna kobieta (tak wysz艂o na USG dopochwowym) i 偶eby je wydali膰 macica musi si臋 bardziej wysila膰 i wypr臋偶a膰 czego skutkiem s膮 znowu silniejsze skurcze a to si臋 r贸wna silnym b贸lom no wi臋c u mnie dosz艂o do po艂膮czenia tych 3 czynnik贸w i dlatego tak cierpia艂am :P co miesi膮c l膮dowa艂am w szpitalu albo przyje偶d偶a艂a do mnie karetka :( raz nawet zosta艂am pod艂膮czona do aparatury kt贸r膮 mierzy si臋 skurcze macicy u rodz膮cych kobiet i si臋 okaza艂o 偶e moje b贸le s膮 r贸wnowa偶ne b贸lom z II fazy porodu :P tak偶e jakbym dobrze policzy艂a to ju偶 spoooooorooo porod贸w prze偶y艂am i nawet si臋 nie boj臋 jak to b臋dzie kiedy b臋d臋 rodzi膰 :D p.s u endokrynologa si臋 bada艂am i wszystko wysz艂o ok :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 podonosze
:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mi nic tabsy nie
mia艂am dobrze dobrane, poniewa偶 teraz ju偶 wszystkie hormony mam w normie. Nie leczy艂am tylko bolesno艣ci brzucha, ale tr膮dzik, koszmarn膮 patologi臋, je艣li chodzi o hormony (za wysoki testosteron, prolaktyna niczym w ci膮偶y itd.) i teraz wszystko jest dobrze. Tabletki na pewno by艂y dobrze dobrane, bo mia艂am ronione wszystkie badania, dwa razy podczas cyklu, z hospitalizacj膮 i nocnymi pomiarami prolaktyny:o

Udost臋pnij ten post