Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość można i tak

po jakim czasie diane35 mają działanie antykocepcyjne?-czy napewo mogę im zaufać

Polecane posty

Gość można i tak

normalnie biorę harmonet ale na wakacje gdy zacznę wyjeżdzać z chłopakiem chciałąbym zmniejszyć tradzik, owłosienie itp. dlatego diane musiałabym zacząć stosować juz teraz. nie wiem jednak czy warto.... czy one na pewno maja działanie antykonecpcyjne?:(

Mówię z doświadczenia koleżanek. Nie warto , za duże szkody dla organizmu. Szczególnie źle jest po odstawieniu.

Gość nie prawda
Nie wyglaszaj takich tez!!!! ja diane biore od 2 lat robilam przerwy i czuje sie swietnie! 0 skutkow ubocznych a wrecz przeciwnie - mam niebolesne miesiaczki, malo obfite, tradzik tez sie zmniejszyl!!!! I DIANE MA DZIALNAIE ANTYKONCEPCYJNE!!!!!nie jest zarejestrowany jako srodek antykoncepcyjny tylko jako lek wiec jest refundowany!!!!! a dawka hormonu jest srednia a nie duza! trzeba sie na tym troche znac! owszem lepiej brac te o najmniejszej dawce hormonu ale wtedy przy przeziebieniu lekkich wymiotach czy biegunce, nawet jak wezmiecie za duzo wit C to liczcie sie z oslabiebieniem efektu antykoncepcyjnego! ja ciagle biore jakies leki (oczywiscie nie mowie tu o antybiotykach!) i jak do tej pory nie moge nazekac!

Gość pifpaf
do nie prawda- a odstawiałaś juz Diane na dłużej?ja też odsatwiłam Diane ,ale od razu poszłam do dermatologa bo tradzik wrócił.i cały czas sie lecze-już pół roku.POza tym nie można chodzić na solarium i zbytnio sie opalc.KUmpela po odstawieniu Diany odtruwała sie ponad rok i nie miała miesiaczki przez kilka miechów aż w końcu musieli jej Luteina wywoływac. I do tej pory już ma okresy nieregularne.

Gość nie prawda
tak odstawilam nic strasznego mi sie nei dzialO!!!!Chce Ci uswaidomisc tylko ze kazdy organizm reaguje inaczej! Niektorzy wymiotuja po pyralginie lub kwasie acetylosalicylowym! I NIE NEGUJ TAK TYCH TABLETEK!!!! BO JAK DLA MNIE SA OK! chodze raz w tyg na solarium in ic zlego mi sie nie dzieje! kiedy bralam cilest czy novynette to dopiero mialam jazdy - silne wrecz nie do wytrzymania bole i zawroty glowy, wymioty itp. PS> A zatrzymanie miesiaczki moze wystapic po odstawieniu kazdego rodzaju tabletek!!!! wiec nie rob z tego jakiejs tragedii! luteina to nic straszengo

Gość a ja bralam je
pol roku, bardzo dobre sie po nich czulach, ale z racji tego ze maja duuuza dawke hormonow odstawilam i przeszlam na microgynon, kazdy organizm jest inny, u mnie byulo ok

Ale to nie są tabletki anty ,a lek antyadrogenny. Jeżeli nie jest to konieczne , unikać jak ognia. W innych krajach już je wycofali z użycia. Tylko w Polsce są popularne , bo są tanie.

ja brałam Diane -35 przez 3 lata w ym czasie robiłąm przerwy na pół roku dwa razy i nie działo się nic strasznego, miałam dłuższą przerwę na półtorej roku i brałąm jeszcze przez rok-po odstawieniu w czwarty cyklu zaszłam w ciążę, a miesiączkę dostawałam normalnie-każdy organizm jest inny więc inaczej reaguje

Gość midka
jesli obawiasz sie diany to sa jeszcze inne leki antykoncepcyjne ktorych dodatkowym działaniem jest dzialanie antyandrogenne a przeciwienstwie do diany bo u niej dodatkowym dzialaniem jest dzialanie antykoncepcyjne. te tabletki o ktorych mowie to cilest i novynette.

ja z poczatku bralam inne antykoncepcyjne tabletki,potem przez prawie 6 lat Diane 35 z krotkimi przerwami dla zdrowia.Zaufalam im w 100 procentach i mama jakos nie zostalam:)Mialam klopoty z cera bardzo pomogly,natomiast teraz nie biore juz prawie rok i mam znow klopoty z cera Ps Polecilam je tez kolezance jakos od 3 lat jest zadowolona:)Pozdrawiam!