Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malgosia ggggggg

ciaza

Polecane posty

Gość Malgosia ggggggg

witam wszystkich, mam powazny problem:(mam 17 lat a obawiam sie ze jestem w ciazy:(bardzo chcialabym zostac mama ale strasznie boje sie reakcji rodziców, rodziny a w szczególnosci chlopaka......w sumie jest on odpowiedzialny bo wiem ze nie zostawilby mnie i zapewnil by bezpieczenstwo mnie i dziecku, ma juz 24 lata i ma prace,wiec w wychowaniu dziecka nie było by problemu, ale strasznie sie boje, bo mam jeszcze 2 lata nauki i bardzo chcialabym skonczyc szkołę i nie robic rodzinie wstydu:(wiem ze to moja wina bo jak bym nie współzyla to by do tego nie doszlo, ale stalo sie:(od półtora tygodnia nie mam okresu a podczas stosunku pekła nam prezerwatywa:(i cala jej zawartosc znalazla sie we mnie:(:(tyle ze gdy do tego doszlo mialam 5 dzien okresu, choc po tym wydarzeniu skonczyl sie on i do tej pory go nie ma:(:(prosze was o rade bo nie mam sie z tym do kogo zwrocic:(bardzo sie boje...czy to moze byc ciaza?błagam pomóżcie....

Gość hm hmmm
zamiast sie zamartwiac na zapas to kup sobie test ciazowy

Gość jagoo
okres spóźnia Ci sie półtora tygodnia??

Gość Malgosia ggggggg
tak spóźnia mi sie póltora tygonia, a test strasznie boje sie zrobic, boje sie ze wyjdzie pozytywny, a czy mozna zajsc w ciaze wpiatym dniu okresu?

Gość hm hmmm
mozna zajsc w ciaze podczas okresu... a test radze zrobic, no chyba ze wolisz niepewnosc :O

Gość jagoo
teoretycznie w czasie okresu są dni niepłodne ale tylko teoretycznie...bo jak masz nieregularne miesiączki to moze sie zdarzyc...najlepiej zrób test zamiast sie zamartwiac

Gość Malgosia ggggggg
dziekuje bardzo,zrobie test, ale nie wiem co zrobie jak dowiem sie że jestem w ciaży, jeszcze nigdy sie tak nie balam:(

Gość Ma-Rita
Kochanie,po pierwsze szybciutko do apteki po test. Po drugie kiedy powinnas dostac okres? Jesli sie spoznia to zrob test. W przypadku gdy test wyjdzie negatywny radze go powtorzyc dla pewnosci za jakies dwa dni. Jezeli okres ma dopiero przyjsc lepiej poczekaj do dnia oczekiwanej miesiaczki i jesli sie nie pojawi zrob tescik. A przede wszystkim spokojnie.To byl 5 dzien okresu, wiec szanse sa male. Pozdrawiam .

Gość hm hmmm
ehhh no jak sie zaczyna wspolzyc to trzeba sie z tym liczyc, dlatego wspolzyc powinny osoby odpowiedzialne i swiadome... nie mowie ze taka nie jestes, ale....

Gość Malgosia ggggggg
rozumiem, wiem ze jestem nieodpowiedzialna, mama mi to caly czas powtarza...:(dziekuje wszystkim.a i Marita okres mialam miec półtora tyg temu:(

Gość Ma-Rita
Wcale nie jestes nieodpowiedzialna, uzywaliscie przeciez prezerwatyw. Jesli okres sie spoznia to zrob test, wyjdzie pozytywny-umow sie do ginekologa.

Moim zdaniem jestes w ciazy.Ja mialam podobnie jak ty.Kochalam sie z chlopakiem dwa dni po miesiacce i stalo sie.

DO: hm hmmm ehhh no jak sie zaczyna wspolzyc to trzeba sie z tym liczyc, dlatego wspolzyc powinny osoby odpowiedzialne i swiadome... nie mowie ze taka nie jestes, ale.... Przecież dziewczyna pisze, że sięzabezpieczali, a że guma zawiodła to nie świadczy o braku odpowiedzialności

Gość hm hmmm
no ale wlasnie rozpoczynajac wspolzycie trzeba sie z tym liczyc ze nie ma antykoncepcji ktora zabezpiecza w 100%.. widze ze zrozumienie tego jest dla niektorych za trudne :P

Gość Malgosia ggggggg
strasznie mi pomogłyście, naprawde jestem wam bardzo wdzieczna, zrobie test jak najszybciej i powiem o tym chlopakowi jak do mnie zadzwoni, niestety jest teraz za granica:(uzywalisy prezerwatyw ale moglam poczekac jeszcze z seksem, wiem ze jestem mloda...a sa moze jakies inne mniej zawodzace srodki antykoncepcyjne?

Gość hm hmmm
pigulki antykoncepcyjne np. choc nie wiem czy w tym wieku powinnas sie w to pakowac...

Gość taka seee jedna
mi tez sie okres spoznia juz 3dzien, dzis zrobilam test wyszedl negatywny, teoretycznie nie powinnam byc w ciazy, bo kochalismy sie w ostatnim nieplodnym dniu, nie doszlo do wytrysku we mnie ale mam stresa, jak w czw nie dostane okresu ide do gina albo robie drugi test... :(

Gość Ma-Rita
Nie ma co znecac sie nad dziewczyna. Jest wiele starszych od niej dziewczyn i kobiet, ktore przyslowiowo graja w ruska ruletke a potem placz,bo moze ciaza.Dziewczyna sie zabezpieczyla, ale na przyszlosc polecam skuteczniejsze metody. Pigulka jeszcze nikogo nie usmiercila. Nowe tabsy zawieraja mala ilosc hormonow. Ale przede wszystkim konsultacja z ginem.Moze on doradzi najlepszy dla Ciebie sposob antykoncepcji.

Gość hm hmmm
Alez ja sie nad nikim nie znecam, wyrazam tylko swoje opinie :] A poki co to nie mysl o antykoncepcji tylko sprawdz czy w ciazy nie jestes

Gość Ma-Rita
No wlasnie, najpierw tescik a potem reszta :)

Gość Malgosia ggggggg
troche sie uspokoiłam...:/teraz juz wiem co zrobie, ciesze sie ze mi pomogłyscie, postanowilam ze najlepiej bedzie jak poczekam z seksem dopoki nie skoncze szkoly:)to bedzie najbezpieczniejsze,dziekuje Marita:)i wszystkim,mam nadzieje ze nie jestem ,ale jak juz cos to bede szczesliwa i wychowam dzidzie na mądrego człowieczka i obdaruje go miłoscia

Gość taka seee jedna
myslicie ze moge byc w ciazy??? moj wpis wyzej,. prosze o biektywne opinie, a nie straszenie

Gość hm hmmm
:)

Gość Malgosia ggggggg
DO: taka see jedna. a moge wiedziec ile masz lat?jestes ode mnie duzo starsza?

Gość taka seee jedna
jestem starsza, 25lat, ale na razie matka nie chce byc poza tym od dluzszego czasu biore antybiotyki na skore a to moglo by zaszkodzic plodowi, tego nie chce, wiec mam nadzieje ze w ciazy nie jestem moze ja tylko "schizuje" odkad nie biore tabletek anty... :(

w moim miescie jest dziewczyna w moim wieku, ktora w pierwszej klasie szkoly sredniej zaszla w ciaze (czyli obecna ostatnia gimnazjum), urodzila, ale szkole tez skonczyla, podstawa to wsparcie i pomoc rodziny, tak mysle :) nie masz najgorszej sytuacji, jak chlopak pracuje, materialnie wszystko w porzadku, a rodzice, jesli sa madrzy, to pomoga w wychowaniu wnuka, abys miala tez czas na szkole :)

Gość taka seee jedna
zreszta jak bralam tez sie bardzo stresowalam ...

Gość Malgosia ggggggg
aha rozumiem, tez narazie nie chce, ale jak będzie to co poradzić?nic, urodzic ślicznego bobasa

Gość taka seee jedna
ja chcialabym miec ZDROWE dziecko jakis czas nawet bralam kwas foliowy, ale przestalam od kiedy biore antybiotyki lekarz mnie uprzedzil ze nie moge zajsc w ciaze bo to ryzyko, wiec ciaza nie jest katastrofa sama w sobie, tylko skutki brania tych antybiotykow :( to mnie dobija...