Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosiia

Twardnienie brzuszka

Polecane posty

Gość Gosiia

Już niedługo zbliża sie mój termin porodu i roraz częściej oprócz skurczy, rzadkich twardnieje mi brzuch. Czy jak wam twardnieje lub twardniał to było to takie wrażenie jakby maluszek w środku tak bardzo sie wypinał tułowiem?? albo jakby ktoś tam jeszcze wpompował powietrze??

to sa skurcze przepowiadające pogadaj o tym z lekarzem i nie masuj brzucha bo moze to wywołac poród

zgadza się ,poród już się zbliża dużymi krokami.Życzę szczęśliwego rozwiązania.

Gość Gosiia
Dzięki za odpowiedzi, jutro mam wizyte to zobaczę co mi lekarz powie ;)

Ja mam to samo,z tym ze niepokoi mnie to,ze wg ostatniej @ mam termin na 14 lipca a wg USG na 29 czerwca.Te twardnienia brzucha mam bardzo czesto.Po kilka razy na godzine a nieraz czesciej.Gdy brzuch mi sie napina synek strasznie mocno kopie az mnie boli. Tak mam od 3 dni,juz raz bylam w ciazy ale czegos takiego nie mialam.Martwi mnie to,bo nie wiem czy isc z tym do lekarza szybciej (bo wizyte mam za 3 tygodnie )Do tego boli mnie tez w pachwinach. :O:O:O:O:O:O:O:O Czy ktoras ma lub miala to samo? Co to moze oznaczac???

Gość upupupupu
upupupup

Gość Gosiik
Nata79----- lepiej idz wcześniej do lekarza, bo masz jednak jeszcze troche czasu do porodu. Mojej kolezance jak brzuszek się napinał to dostała coś na podtrzymanie (ona jest w 5 m-cu ciąży).Skontaktuj sie z lekarzem a napewno będzie dobrze.

Ja tez bym sugerowała wizytę u doktora. moja siostra z powodu takiego trawdnienia i czynności skurczowych macicy, musiała od 4 miesiąca leżeć! Oczywiście przyjmowała odpowiednie leki i nawet spędziła tydzień w szpitalu. Nie chcę Cię straszyć, ale dla własnego dobrego samopoczucia, lepiej skontaktować się z lekarzem. Pozdrawiam!

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi i porade. Jednak zdecyduje sie na wizyte u lekarza jutro z samego rana ;) Pozdrawiam