Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonka123

CHRZEST, CHRZCINY WASZYCH POCIECH - JAK TO BYLO U WAS?

Polecane posty

Gość limonka123

Kiedy chrzcilyscie swoje maluchy (mialy miesiecy)? jestem ciekawa, czy robilyscie jakies przyjecie z tej okazji dla calej rodziny czy tylko dla najblizszych? to jak ono wygladalo? czy odbylo sie w domu czy w jakims innym miejscu? jestem ciekawa Waszych doswiadczen w tej kwestii pozdrawiam

Mała miała około 6 tygodni. Uważam, że to uroczystość rodzinna więc na przyjęciu ( w domu) byli tylko dziadkowie, chrzestni, moje i męża rodzeństwo z rodzinami. W sumie 13 osób razem z nami.

U mnie: pierwsze -pięć miesięcy, drugie -trzy miesiące, trzecie -cztery, jak wyżej; sami najbliżsi i w domu, ale u nas to o wiele więcej osób, bo ja mam troje rodzeństwa, mąż dwoje... + żony, mężowie i dzieci... ostatnio nawet zastanawialiśmy się nad jakąś knajpą, ale w końcu opcja domowa przeważyła i... jakoś się udało. :) Nienajgorzej!

U nas chrzciny beda lada dzien - Maly bedzie mial 5,5 miesiaca. Zaprosilismy naszych rodzicow i dziadkow plus chrzestnych z rodzinami plus ksiedza, ktory bedzie chrzcil naszego synka (ksiadz to moj wujek). Po mszy - zapraszamy wszystkich na obiad w restauracji - mimo, ze dziadkowie jednak nie przyjada, to i tak bedzie nas 11 osob plus 2 niemowlaki ;) A my mieszkanko mamy malutkie, nie daloby rady ugoscic tylu osob...

Moja córka miała 2 latka. KOSZMAR!To był ogromny błąd z naszej strony, że tak późno zorganizowaliśmy chrzest, bo upilnowanie 2-latka, żeby przez godzinę był cicho i siedział na tyłku jest NIEMOŻLIWE!!! W połowie mszy miała podartą sukienkę (zahaczyła o coś) i wielkiego guza na środku czoła, bo oczywiście wyrwała się nam. Przy każdej próbie przytrzymania jej w jednym miejscu darła się wniebogłosy. To była gehenna! Byłam cała czerwona i mokra z furii i myślałam, że ją zatłukę. Wszystko zostało uwiecznione na filmie i nigdy jeszcze nie zdarzyło się, bym go obejrzała, bo na samo wspomnienie słabo mi się robi. W związku z tym moja rada: im wcześniej tym lepiej, drogie Mamy :). Pozdrawiam! 🌼

U nas chrzciny odbyły się jak Wikusia miała 3,5 miesiąca.Impreza również w domu i też dziadkowie i rodzeństwo z rodzinami.

Gość niecaly rok i dwa
dwoje naraz , najblizsza rodzina, OK. dzieci byly idealne.

Paulinka była chrzczona jak miała 7 tygodni. Przyjęcie było w domu, ok.18 osób z najbliższej rodziny.

Gość uuupppppp

My chrzcilismy corke na wielkanoc, miala wteduy pol roczku.Potem byl obiad dla najblizszych----ale tego tez sporo, bo ja mam 6-ro rodzenstwa samego, heheh, plus rodzice i tesciowie i dziadkowie. Nie bylo wodki na przyjeciu tylko wino (z zalozenia, ze na tego typu uroczystosciach niepowinno sie chlac wodki)Obiad dwudaniowy, normalny, potem jakas salatka i wedliny i ciasta..Wszystkiego bylo wbrod jak to na swieta. :-)

Gość uppp

Kiedy robiliśmy chrzciny mój mały miał równo 3 mieisące i 2 dni :) było to na początku grudnia.Kościół nie ocieplany więc dzidzia była ubrana i wyglądał jak bałwanek :) strasznie bałam się jak to będize na mszy z tego względu że ksiądź nakazał trzymać dizecko tylko i wyłącznie mi!!!! (paranoja) cięzko było trzymać tak przez przesżło godizne ale synek sprawował się rewelacyjnie,spał prawie cąły czas a jak się obudził to był cichutko. Robiliśmy przyjęcie u nas w domu byli tylko najbliżsi ale i tak wysżło 21 osób,nie pwoiem ciasno troszke było.Całe przyjęcie przygotowywałam z mamą i z moiją chrzestną bo sama rady nie dąłabym.Było miło ale zapieprz był bo musiałam się zając nie tylko dzieckiem ale i podgrzewaniem potraw,myciem garów jak również od czasu do czasu z kimś zamówić 2 zdania.Najgorzej jest ze sprzątaniem :)

Córcię chrzciłam jak miała 3,5 miesiąca. Przyjęcie robiliśmy w domu. Była najbliższa rodzina. Razem ze mną i mężem 11 osób. Był obiad, później kawa i tort, a następnie jakieś sałatki. Oczywiście jak zawsze pełno jedzenia po imprezie poszło do śmieci ( za dużo, nie do przejedzenia). Ale było fajnie.

Gość ubawiła mnie opowieść orzełka
:D