Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenka22

Nie wiem co mam zrobic...pomozcie

Polecane posty

Gość malenka22

Witam :) Zaczne od tego ze uprawiam z moim chlopakiem stosunek przerywany i wlasnie zaczal mi sie okres ale jest on w ogole inny niz wszystki e dotychczas:( przed okresem ZAWSZE bardzo bolaly mnie piersi bylu zawsze tkliwe duze i bolesne a teraz po prostu nic :( w ogole mnie nie bola :( a ni sie nie powiekszyly po prostu nic tak samo brzuch mnie w ogole nie boli a nigdy tak nie mialam bo zawsze miesiaczki mialam dosc bolesne brzuch mnie bolala a piersi bardzo tkliwe a teraz doslownie NIC i zaczynam sie martwic:( okres mi sei wlasnie zaczal ale jest on bardzo skapy nawet niepotrzebna mi podpaska wkladka w zupelnosci wystarczy. Czy ktoras z Was miala podobnie??

Gość Yuna
witam... moja rada jest prosta... po skonczeniu miesiaczki powinnas zrobic test ciazawy i udac sie do lekarza na badania. Takie slabe krwawienie moze byc objawem ciazy (nawet do trzeciego mieciaca moze pojawiac sie lekkie krwawienie w okresie miesiaczki). Lekarz po zbadaniu od razu powie czy moze byc to ciaza( zamkniecie macicy) czy naprzyklad zaburzenia spowodowane jakas choroba, stres, odchudzanie czy cos innego. I jeszcze jedna moja propozycja, porozmawiaj szczerze z lekarzem o doborze metody antykoncepcji dla ciebie.... stosunek przerywany niestety nie daje zadnej gwarancji... pozdrawiam i daj znac potem w czym problem

Gość uupp

Gość a ja Cie chyba znam
;-) :P Albo baaaardzo podobny problem ;)

ja mam bardzo podobny problem do Twojego, z tym, że u mnie nie nastąpiło krwawienie. Na przerywany pozwoliłam sobie raz, w czasie, o ile dobrze wyliczyłam, niepłodnym. I identycznie, nic nie boli, nawet piersi, kiedy to przed każdym okresem były tkliwe, czasem nie do wytrzymania. Okres spóżnia mi się już 10 dni, ale mam nadzieję, że jest to spowodowane chorobą, którą przebyłam na początku cyklu i silnym antybiotykiem. A może to po prostu przesilenie wiosenne...... Mam nadzieję, że wszystko się jak najszybciej wyjaśni i miesiączka pojawi się. Tobie też tego życzę :)

Gość dzieki dziewczyny
ale ja sie zaczynam martwic:(

Gość bo tak w ciagu dnia
to mi nic praktycznie nie leci:( chyba ze usiade na kibelku to troszke poleci ale bardzo malo:( nawet wkladka mi niepotrzebna chusteczka higieniczna by wystarczyla

to sie nie martw za wczasu tylko zrob test i smigaj do lekarza bez wzgledu na wynik testu... bo jesli to nie ciaza moze byc jakis inny powod, rownie wazny... a moze jakas blachostka.... lekarz odpowie na twoje rozterki i bedziesz juz spokojniejsza... kiedys przeszlam to samo, malo nie osiwialam przez to czekanie, myslenie i nerwy... poszlam do lekarza... to nie byla ciaza i lekarz przepisal mi zastrzyki na wywolanie miesiaczki... nerwy sie skonczyly... pozdrawuam

Gość loonia
Ja też zawsze miałam takie dolegliwości przed okresem - nie do przeoczenia, ale od pewnego czasu (jakieś 4 miechy) coś mi się odmieniło i teraz chodze przed okresem jakbym go wcale nie miała dostać, a sam okres jest dużo łagodniejszy niż kiedyś :) Nie wiem od czego to zależy... szczególnie te piersi są dziwne cały czas takie jak zaraz po okresie :|

Gość dziewczyny--
a wiecie moze czym sie roznia te plamienia mozliwe w piewszym m-cu cizy od normalnego okresu?jak je odroznic? bo nie wiem co mam robic?( w ogole mnie nic nie boli ani brzuch ani piersi po prostu nic:( a zawsze piersi mialam bardzo bolesne czasem nie do wytrzymania:( i brzuch bolal i to bardzo w pierwszych dniach:( tylko te lekkie krwawienie:( najpierw byly to takie brazowe plamki a potem krew czasami brazowa ze sluzem:( i bardzo malo tego leci:(

Gość bardzo prosze o pomoc
bardzo slabiutko krwawie jest to krew ze sluzem :(

Gość poradz sie psychiatry
sluchaj daj sobie jusz siana i nie uzadzaj tutaj prowokacji bo jak widac za bardzo nie dziala....zabierasz tylko czas ludziom ktorzy naprawde chca pomoc... jakbys byla ( a raczej byl) normalna to rade juz jak widze dostalas... wiec skacz juz ta komedie bo to zenujace

Gość Malgosia ggggggg
ej wiesz co wez daj dziewczynie spokoj!!!!!nie widzisz ze sie przejmuje?jak nie masz czasu to poprostu nic nie pisz i tyle a nie pogrązasz ludzi!!!

Gość Malgosia ggggggg
to ty powinnas (powinieneś)poradzic sie psychiatry bo widac cos z twoja psychika jest nie tak jak trzeba!!!!!!!!

Z tym krwawieniem w ciązy jest naprawdę różnie- z reguły jest to plamienie, brunatno podbarwiona wydzieliną, nie sposób pomylic z miesiączką. Są również kobiety, które krwawią przez pierwszy trymestr. A opis, jaki tu zamieściłaś może również wskazywać na cykl bezowulacyjny. W takich cyklach są inne poziomy hormonów i brakuje własnie tego hormonu odpowiedzialnego za bóle, powiększenie i tkliwość piersi oraz bóle brzucha. A z tym stosunkiem przerywanym - musiałabyś mieć WYJATKOWEGO pecha, żeby w ten sposób zajść - owszem, w wydzielinie z cewki moczowej u faceta może być pewna ilość plemników, ale to naprawdę jest mało, żeby zapłodnić komórkę jajową. Zrób dla pewności ten test i powodzenia!

Acha - zwykle pierwszymi, subiektywnymi objawami ciąży są właśnie tkliwe, obrzmiałe piersi :)