Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matylda Matylda ska

kolor cienia...pomysły?

Polecane posty

Gość Matylda Matylda ska

Pytanie kieruje do dziewczyn, które znają się na kosmetykach i makijażu. Ja przyznam szczerze nie za bardzo. NIe mam specjalnie wyczucia, więc nie eksperymentuję - czarny tusz i kreska n powiece i tyle. Ale chciałabym kupić sobie jakiś cień do powiek i nie wiem jaki mam wybrać, żeby podkreślał moje ciemnobrązowe oczy. Jestem przy tym blada, ciemna szatynka. Macie jakieś pomysły? rady? może nie tylko co do cieni? Będę wdzięczna za jakieś rady jak sobie ożywić nieco twarz...:)

mi sie wydaje ze beżowy połyskujący cień... a z takich ciemniejszych to nie wiem, ale niebieski podkreśła brązowe oczy;) tylko jesteś blada wiec nie wiem jak to bedzie wygladac u ciebie... a moze cos z fioletu, tez są bardzo ładne;)

Gość Matylda Matylda ska
nie pomyślałabym o beżowym połyskującym cieniu, ale jak o tym myślę, może być całkiem dobry.. A są jakieś marki, gdzie cienie są takie jakby lekko przezroczyste? nie wiem jak to wytłumaczyć, ale nie kryjące tak całkiem powieki, tylko dające taką mgiełkę....wiecie o co mi chodzi?

Gość Matylda Matylda ska
nie pomyślałabym o beżowym połyskującym cieniu, ale jak o tym myślę, może być całkiem dobry.. A są jakieś marki, gdzie cienie są takie jakby lekko przezroczyste? nie wiem jak to wytłumaczyć, ale nie kryjące tak całkiem powieki, tylko dające taką mgiełkę....wiecie o co mi chodzi?

hmm... wiem ze a avonu jest takie cos polyskujące (nie wiem jak sie nazywa) przypomina chyba eliyner(nie pamietam jak sie pisze:P) i sie robi tym kreskie na powiecie.. i to sa takie drobinki swiecace, bardzo fajnie wyglada, moja kolezanka to miala, myslalam ze to taki cien... efekty byl super;) ja czesto tez nie uzywam cieni, tylko tusz i kredka, ale czasami sie zdarza ze uzyje... jak mnie cos zacheci:P mam nadzieje ze dobrze ci radze;) z tym bezem to mysle ze powinien ci pasowac;), ale fajnie zeby byl wlasnie taki polyskujący;) sa niby w modzie i ladnie wygladaja;) dobre cienie sa podobno z inglota, nie uzywalam ale słyszalam;) zawsze mozesz odwiedzic jakas drogerie i sie popytac:) a poki co zajrzyj na stronke www.esentia.pl (chyab trzeba sie logowac) tam mozesz poczytac recenzje(nie zawsze są) i zobaczyc cene;) pozdrawiam

A więc taką właśnie mgiełkę tworzy rewelacyjny cień Inglot Sprint nr 72. Polecam i namawiam do zakupu, jest naprawdę świetny. Będzie pasował do Twojego typu urody.

Gość Rosasita
z Bell są bardzo ładne cienie sypkie np z połyskiem delikatnego złota, który do brązowych oczu ładnie by wyglądał. A o karnacje nie ma co się martwić, gdyz pojawia sie słonko. A co do uzywania naturalnego podkładu, w ilosci dopuszczalnej:) to polecam. Cienie zobacz sobie na kafeterii w katalogu z cieniami sypkimi, tam też znajdziesz cienie połyskujace wielu firm

Gość Matylda Matylda ska
Dzięki dziewczyny :) Jeszcze jakieś propozycje ? kolory poza złocistym? A jaki kolor ma ten cień inglota Sprint nr. 72 ? fajne są niebieskie, ate tylko takie, które robią tą mgiełkę...takie delikatne,....ale nie wiem czy mnie było by dobrze... mam trochę urodę podobną do julii roberts...(oczywiście bez przesady :) nie jestem tak ładna, ale o koloryt twarzy...może to podsunie komuś jakieś kolory?

Gość Matylda Matylda ska
No a tak wogóle mam 30 lat, więc nie pasują mi już chyba mega kolory...;(

Gość niebieskoookaa22
a moze całą powiekę i pod brwami lekko złocistym a potem na samą powiekę brąz złotawy z zielenią lub różowo złoty z fioletem(śliwką)?

Gość kiiiii23
bezowy odpada, wybierz sobie pastele , jezeli chcesz aby makijaz wygladal delikatnie, jasniutki niebieski , najleprze sa kolory ktore kontrastuja z naturalnym kolorem oczu bladziutki rozowy rozswietlajacy bedzie bardzo ladnie wygladal, na gorze bialy polyskujacy cien , oko sie wyda wieksze optycznie, jestes 30 letnia babka, sama mlodosc, poeksperymentuj troche z kolorami, na wieczor ciemniejsze odcienie, kredke zostaw, kredki sa juz nie modne, chociaz ja sama czasem uzywam aby podkreslic oko , ale tylko na dole;)

Gość kiiiii23
aa zapomnialam o fiolecie, z loreala maja extra kolorki, cala gama odcieni fioletu, no i koniecznie ten bialy rozswietlajacy cien na gorze oka pod brwia, nawet zmarszczki sie robia mniej widoczne:)

Gość niebieskoookaa22
z loreala podobają mi ise takie 3x(złotawy róż z zielenią jaśniejszą i ciemniejszą) z sephory są 4x (3zielenie i biały lub fioletowe i białawy) Powodzenia;)

Gość Matylda Matylda ska
Dzięki dziewczyny, to mi trochę dodaje odwagi :) ten różowo złoty wydaje mi się bardzo intrygującym odcieniem, muszę takiego poszukać...no i biały, pod brwiami...:) dobra nasza!

Gość hula*hop
A rude włosy plus niebieskie oczy? Bo to trochę niestandardowo... ;)

Gość Matylda Matylda ska
a tu może ja coś powiem, bo moja przyjaciółka jest ruda i ma niebieskie oczy i świetnie, naprawdę świetnie wygląda z brązowymi cieniami...

Gość hula*hop
No własnie... ale brązowe juz mi się znudziły, używam ich codziennie... chciałabym zaszalec z kolorem :D

Gość niebieskoookaa22
różowo- złoty jest sypki z sephory;)

Gość Matylda Matylda ska
Ach ten różowo złoty....:) widocznie wszystkim pasuje :) Ja w Leclercu kupiłam wczoraj cień szary i fioletowy ...złotego nic nie było nie mówiąć już o złoto różowym ;) i szary wygląda naprawdę fajnie za to fioletowy tak sobie, chyba, że to kwestia przyzwyczajenia, ale jakoś nie wiem...sztuka makijażu?

ja mam ciemnobrązowe oczy i nie pasuje mi jakoś niebieski:owygląda tandetnie i odpustowo!wszytskim brązowookim polecam za to zielenie,ale raczej w \"zgniłych\" odcieniach, o powiedzmy khaki...naprawdę świetnie wyglądają przy ciemnych oczach i podkreślają ich kolor...aha i jestem brunetką, więc pojęcia nie mam czy u blondynek też się ten kolorek dobrze sprawdza pozdro🖐️

Gość niebieskoookaa22
:) ja miałam wczoraj całą powiekę w delikatnym złotawym, od wewnętrznej strony różowo-złotym a od zewnętrznej zielonym khaki oczywiście też z drobinkami:D, miałam biżuterię w takim zielonym kolorze... mi isę podobało, nie wiem jak reszcie:( :P ja np. lubię kolorowe tusze, zazwyczaj maluje się blue navy polecam chociażby spróbowac, są i fioletowe i zielone i śliwki, brązy, na wiosne i lato jak znalazł

Gość niebieskoookaa22
mi teoretycznie bo jestem ciemną blondynką z niebieskimi oczami;) powinien pasowac brązowy tusz... ale wyglądam w nim tragicznie, wszystko się zlewa, jeszcze czasami mam zaczerwienione oczy to już w ogóle tragedia:o moja siostra ma brązowe oczy i jest brunetką i w śliwce wygląda ładnie:) myślę, ze w b.ciemnym zielonym też by było nieźle

Gość Imelda
chym ... to moze mi tez cos doradzicie =) ja mam oczy piwne ale takie ciemne i kasztanowe włosy i piegi =) i caly czas uzywam cieni tylko brazowych i khakopodobnych albo jakies zgaszone zielenie ... MAcie jakis pomysł ?? na jakis cień ? Bo chiala bym jakis nowy kupic ale nie mam pomyslu :P Tylko nie wyskakujcie mi tu z zadnymi różami anie błekitami to to wcale do mnie nie pasuje :P

Gość niebieskoookaa22
chętnie bym ci pomogła ale nie mam aż takiej wiedzy, nie trudnię się tym profesjonalnie może do tych brązów i zieleni dodaj na całą powiekę lekko złotawy cień (ogólnie wszstko co złotawo świeci, jest na topie) ja mam sypki taki z sephory, ale to była seria zimowa, teraz już nie mają:( poszukaj;) BTW ja mam tak dzisiaj pomalowane(złotawy+khaki z drobinkami) ... mi się podoba:P:)

A może do ciemnych oczu, takie różne odcienie białego ? (bladziutki błekit, zieleń, róż, żółty,fiolet)?