Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdaleosława

Pępek

Polecane posty

Gość Magdaleosława

Witam. Mam pewnien probelm i nie mam pojęcia, do kogo mam sie z tym zwrócić, ani w ogóle co to jest. dodam, że się codziennie myję :P Z pępka wydziela mi się dziwna maź, wydzielina. jak zascnie jest koloru zółtego. tak to jest biala. to jest kurde denerwujące. I smierdzi. Nie mam pojęcia, co to jest.

Gość jest taka tania masc
idz do apteki i zapytaj o Lorinden C . Nie wiem czy mozna kupic na bez recepty. Jak nei to idz do dermat9ologa, to nic powaznego, zwyczajnie ajkas infekcja.Zastosujesz masc i po krzyku.

Gość magdalenosława
Dzieki :) Jesli jeszcze ktoś ma jakieś komentarze, to proszę ;)

Gość Tez tak mam
Mam podobnie:( Szypie, piecze... Stosuje Oxycort ale pomaga na krotko :((

czesc!ja mam podobnie.bardzo mnie to wkurza i zastanawiam sie na ile to jest powazne.

Gość to ja Ci powiem
ze masz na 100% stan zapalny i koniecznie idzi do lekarza, bo tu antybiotyk bedzie potrzebny!!!!!!!!!!!

Gość człowiek 74
No ja też tak mam,i to jest bardzo krępujące bo po prostu to śmierdzi jak cholera.

Gość Patti86
Witam, Ja też mam ten śmierdzący problem, Juz od paru lat zawsze przechodziło po kilku tygodniach, raz nawet byłam z tym u lekarza domowego a on mi powiedział że mam bardzo ładny pępek i nie mam się czym przejmować :(. Od jakiegoś miesiąca jest okropnie ciągle cos tam płynie myje go prawienie na okrągło bo wydaje mi się że śmierdze a obrócz tego zaczął mnie pobolewać pępek :(. Z tego co widzę vo napisaliście tutaj chyba się przejdę do dermatologa.

Gość LEKARZ KONIECZNY
To nie zawsze jest stan zapalny pępka. Czasem to jest coś poważniejszego, pod skórą. Może być wiele powodów takich objawów. Począwszy od stanu zapalnego skóry, w najgorszym wypadku stan zapalny narządów wewnętrznych. Lekarz musi to zobaczyć i ocenić. Tu na forum nikt Ci nie pomoże. Lorinden jest na receptę, stosowanie go bez konsultacji z lekarzem może przynieść więcej szkody, niż pożytku. Czasami.

Gość Jola468
Witam. Nie słychajcie sie że to jest zapalenie pępka. Ja sie was posłuchałam i długo myslalam ze to zapalenie ale jednak okazało sie coś poważniejszego. Mam wykryty jakis gozek podskórny, jeździlam na ostre dyżury wczoraj. Dostałam antybiotyk jeśli mi ten \"krwiak\" zniknie do poniedziałku to bedzie wszystko dobrze a w przeciwnym razie bede miała OPERACJE. Więc jak tylko zauwazycie wydzieline z pepka zgłoscie sie jak najszybciej do lekarza NIE IGNORUJCIE TEGO I NIE SUGERUJCIE SIE ZAPALENIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gosia30
A poleciłybyście jakiegoś sensownego dermatologa w Warszawie?

Gość kurczę pieczone dziewczyny
ja też mam ten "śmierdzący" problem :( Czasami mam nawet takie jakby kłucie w pępku. Nie sposób tej wydzieliny usunąć, bo powraca już po kilku godzinach. Jak odkażam wodą utlenioną to szczypie takby w środku była rana...

ja takze polecam clotrimazolum.jest dostepny bez recepty....ale na wszelki wypadek idz do dermatologa niech on to oceni....

Gość (:)
Z takim problemem zaleca się jak najszybciej udać się do lekarza. Maź wydziela się z powodu infekcji spowodowanej bakteriami w pępku.(brud , bawełna, włosy w pępku) Może się wydawać że myjemy się bardzo często ale to miejsce jest szczególe trudno umyć. Nawet słabo owłosiona osoba może mieć naprawdę dużo włosów ( na pierwszy rzut oka niewidocznych) Jeżeli zauważysz , jak najszybciej idź do chirurga miękkiego. On powinien uporać się z Twoim problemem. Zapewne przepisze Ci antybiotyk:Doxycyline Oraz zaproponuje przemywanie pępka spirytusem salicylowym. Bagatelizowanie problemu może doprowadzić do całkowitego wycięcia pępka. serdecznie pozdrawiam :)

Gość moni324
jak mi się zbiera ropa pod skurą w pępku to wbijam szpilkę w pępek chociaż to troche boli ale polecam , a potem jak znowu sie pojawi ropa to bieżcie szpilkę i w pępek mnie za pierwszym razem troche bolało ale potem to normalnie wbijałam albo strzykawką ale z igłą do pobierania krwi żeby wyssać rope i to też polecam bo byłam u lekarza i mi wbijali igłę w pępek żeby rope wyssać ale jak lekarz to robił to mnie bolało ale jak sama to tylko czułam lekkie ukłucie bo miałam igłe do sztrzykawki ale oczywiście wyparzoną naprawde polecam ale samemu to bezpieczne mozecie to robić samemu naprawdę polecam.

Gość moni324
Ps.ale musicie dosyć głęboko wbić igłę bo jak lekarz wbijał to prawie połowe igły miałam wbite w pępek i wyssali rope bo widziałam jak mi wbijali . ale naprawde polecam

Gość moni324
samemu xD

Gość moni324
moja miała 2-3cm

i ja zauważyłam u siebie taki problem od wczoraj.dodam,ze jestem w pierwszych tygodniach ciąży i pępek mi sie rozszerza (nie wiem jak to nazwać).czy to groźne dla mojej fasolki ??

Gość lamaa
dziewczyny, nie bagatelizujcie sprawy - to moze byc URACHUS, lub polska nazwa MOCZOWNIK. wybierzcie sie do urologa!

Gość Patka93
hej. mialam taki sam problem i naczytalam sie w necie o jakiejs przepuklinie itd... a to byl stan zapalny pepka i lekarz przepisal masc i przeszlo wiec najlepiej nie czytac nic tylko po prostu isc do lekarza...

Gość gość
nie ma zartow!!!! na poczatku poprostu bolalo w okolicy pepka pozniej zaczerwienienie dostalam antybiotyk zaczerwienienie bylo coraz wieksze, bol taki ze nie potrafilam sie ruszac,dostalam nastepny antybiotyk na 5 dzien zaczela sie wylewc ropa i nie przyjemny zapach!!! wyladowalam w szpitalu!! nie mam pojecia od czego sie takie cos dzieje ale prosze was nie ma z tym zartow,niesamowity bol!! mam nadzieje ze szybko wyjde z szpitala;(

Gość gość
tez mi czasami smierdzi z pepka i jest zaczerwieniony. ale zauwazyłam ze problem nasila sie gdy nosze jeansy w ktorych guzik przypada wlasnie w miejscu pepka. rano wychodze do pracy o 5 wracam o 18.30 wiec przez tyle godin pepek nie oddycha. czy to moze byc od tego?

Gość gość
ja również zaczerwieniony pępek się boję bo to trwa o listopada 2013 r i nie chce zniknać

Witam. Po przeczytaniu waszych wypowiedzi, odpowiem wam na to pytanie, gdyż sama się z tym borykałam parę miesięcy . te same przyczyny, objawy. Udałam się do lekarza stwierdził, że to przepuklina pępkowa i konieczna jest operacja ( jeżeli nie da sie wcisnąć guzka z powrotem ) czyli tak jakby został on uwięziony. Przestraszyłam się , ale jestem już po operacji i puki co wszystko się ładnie goi. Więc dla waszego bezpieczeństwa nie bójcie się udać do lekarza i udać do lekarza im szybciej tym lepiej. Sprawa zlekceważona może grozić to później martwicą jelita , zapaleniami a nawet prowadzi w późniejszym czasie do śmierci. Więc życzę wam powodzenia ; )

Gość gość
tez od jakiegos czasu mam podrazniony pepek, jakas zaschnieta wydzielna.zaczelo sie od tego jak zaczelam pracowac przy biurku czyli prawie 11 h (lacznie z dojazdami) jestem w spodniach glownie jeansach i niestety guzik przypada czesto w miejscu pepka. zdarza mi sie tez rano po prysznicu nie osuszyc pepka zbyt dobrze i mysle ze wszystko razem wziete jest tego powodem. ale czasami boje sie ze to poczatek czegos groznego.