Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajka.

Cos dziwnego na skorze....

Polecane posty

Gość pytajka.

Hej! Na twarzy i ramionach pojawily mi sie ostatnio takie obszary z wysuszona skora ...są one troszeczke zaczerwienione i takie suche... Co to moze byc? I dlaczgo mi to sie pojawilo?? Brak jekis witamin czy co? Pomocy!!!!

Gość liszaje

Gość wydaje mi sie że
może łzs

TEż to mam. Ale one są suche, jakby pomarszczone. ja mam normalnegokoloru.

Gość pytajka.
ale jak to zwalczyc? Dlaczego to powstalo?:O

takie \"liszaje\" mogą być objawem nietolerancji na kosmetyk, albo na proszek do prania lub płyn do płukania. Ja stawiam na balsam do ciała. A w ogóle - warto, zeby skórę obejrzał dermatolog, póki nie jest to nic poważnego.

Gość pytajka.
al znalazłam że liszaj wyglada tak: http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.lek.rodz.infocentrum.com/062004/2.jpg&imgrefurl=http://www.lek.rodz.infocentrum.com/062004/spis.htm&h=94&w=142&sz=16&tbnid=ATEoSEZaNHlYeM:&tbnh=58&tbnw=88&hl=pl&start=8&prev=/images%3Fq%3Dliszaj%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3Dlang_pl%26sa%3DN a u mnie az tak to nie wyglada...nie jest to tak bardzo czerwone:O bede musiala sie wybrac do dermatologa:O

Nie nie, nie o to mi chodzi. Ja mam cos innego niż na tych zdjęciach mhm, chyba sie jednak wybierz do tego dermatologa ;))

Gość pytajka.
ale ja tez takiego czegos nie mam!! to jest leciutko ciemniejsze, ale tylko w niektoych miejscach..hmmm nie wiem jak to opisac, i bardzo suche Little My, a moze znalazlas gdzies zdjecie tego co Ty masz? Bo wydaje mi sie, ze cierpimy na to samo;)

Gość Juska25
yyyy

Gość tez to mam
szczeg widac jak myje twarz to te plamy(na bokach policzkow)robia sie bardziej widoczne .. bylam z tym wiele razy u dermatologa ..oczywiscie panstwowo a te baby powiedzialy ze to jakies zmiany liszajowate ..przepisaly smierdzace masci ktore nic nie dawaly ..i tak sie z tym mecze od 6 lat...

Gość pytajka.
naprawde??? Ojej! Ja to juz mam pare miesiecy, nieraz mniej widoczne i malo, a nieraz wiecej i bardziej widoczne:(

Gość poprostu idz do prywatnego
sprawdzonego dermatologa -alergologa ... jak cie nie stac to se uzbieraj kolo 100zl to nie jest majatek -taka jednorazowa wizyta moze ci bardzo pomoc

Gość pytajka.
wiem wiem musze isc...;) dzieki wszystkim!:)

Gość glutenik
ja tez mam takie cos, na twarzy mam suche plami a na ciele, ramionach i rekach i nogach zreszta tez robia mi sie czasami takie liszaje ktore w zasadzie prezieniaja sie w niby strupki . mialam testy robione u alergologa ale nie mam zadnych alergii.. kiedys bylma z tymi na twarzy u demratologa to powiedzial ze to skora wewnatrz jest mocno wysuszona dlatego teak sie dzieje, dostalam tez jakies masci ale nie przestrzegalam smarowania i zyje tak od paru lat z tym:)

Gość pytajka.
aha;)

Gość dziundzia
mi pojawia się zaczerwienienie na twarzy po kąpięli gdy skóra jest rozgrzana lub gdyby zachciało mi się umyć twarz mydłem, na początek odstawiłam mydło zmywam twarz letnią wodą i żelem bakteriobójczym do cery wrażliwej z drobinkami oczyszczającymi Nivea visage mi to skutkuje no i unikam gorących kąpieli, cera się poprawiła , zaczerwienienia znikają WYTRWAŁOśCI pozdrawiam dziundzia

Gość chce zaistniec na cafe
może kaktusy zaczynają ci wyrastac ?