Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

najeri

czyrak

Polecane posty

witam! mam problem , zrobił mi się czyrak na kości ogonowej, stosowałam na to maść ichitiolową, ale nie wiem kiedy mi to zejdzie... i chciałam zapytać czyopuchlizna w okolicy czyraka jest normalna? jak długo bede musiala czekać aż ona zejdzie? co najlepiej stosowac? plizz o jakieś odpowiedzi

Gość barabarabara rikitikitak
tez tak kiedys miałam, obierało mi się do smaej kości, nie mogłam siedzieć, leżeć i stać, nie wiem czy to na nerw trafiło, czy jak. Czyrak musi dojrzeć, wtedy trzeba wycisnąc do końca z tzw. żądłem. Załamka, boli strasznie, i zostaje dziurka, ale w tym miejscu nie przeszkadza akurat.

no tak ale wiecie, już chyba wylało się to co miało wyjść, jakieś dwa dni temu, bolało okropnie, nie wiem czy stosować teraz żeby jak najszybciej się zagoiło ta mąść ichitiolową dalej czy nie, no i co z tą opuchlizną?

ale dlaczego infekcji? z czego? jejq ja już nic nic nie wiem... buuu

Gość barabarabara rikitikitak
idź do lekarza, może trzeba to oczyścić. Nie bój się, może nie wyszło do końca?

wiem że powinnam pojsc do lekarza tylko że mieszkam akurat w miejscu gdzie nie jestem zameldowana czy mogę bezpłatnie pojsc do lekarza? i czy do ogólnego? nie wiem, stresuje mnie ta opuchlizna chyba jednak pojde dzisiaj do lekarza

idz do lekarza!!! ja z tym zwlekalam i mialam zabieg pod narkoza. lezalam w szpitalu 5 dni. mialam zastrzyki a potem antybiotyk doustnie. nie lekcewaz tego.

Gość jejejejeeeee
miałam to paskudztwo kilka lat temu- pomogła mi kuracja augmentinem i od ok 12 lat mam spokój. A jeśli on ci dopiero rośnie to polecam wystawić go na słońce wtedy szybciej zejdzie i broń boże samemu nie majstrować!!!

no tak, wiem, do lekarza.. tylkoze do lekarza bede mogla pojsc dopiero za kilka dni bo musze isc do szkoly na egzaminy, pozatym aby isc do lekarza musze jechac do miejscowosci w ktorej jestem zameldowana... a nie wiem jak pojade bo przy siedzeniu to niestety boli ;/ na prywatnego nie mam kasy i tak modle sie zeby zeszlo po tej masci ichitiolowej ;/ ta opuchlizna już trochę zeszła... więc może reszta też zejdzie?

czy to możliwe że wyskoczyło mi to cholerstwo przez to że w kilka dni skumulowało się przeziębienie, stres, odchudzanie, osłabienie?

Gość no właśnie chciałam
zapytać skąd takie coś się bierze ? dlaczego jednym to wyrośnie a innym nie ? i jak to wygląda ? jesli można zadać tak niedyskretne pytanie..

hmm jak to wyglada... robi sie taki niby pryszcz tylko troche duzo wiekszy, nie wolno tego wyciskac tylko t r zeba czekac az samo peknie, takie sino-czerwone, i boli jak cholera... ja np nie moglam w ogole usiasc przez kilka dni... ;/

Gość uważaj też
żeby nie siadać na zimnym bo bardzo często to jest przyczyną

no tak ale ja wiem co jest przyczyną akurat u mnie, tylko nie wiem co teraz robic, wie ktos moze jakie sa dokumenty potrzebne na pogotowiu?i czy z tym moge isc na pogotowie?

Gość mama Szymka
Kilka lat temu mialam czyraki. Trzeba na nie uwarzac gdyz gdy raz sie pojawi lubi sie nawracac w roznych miejsach. Chyba jakis wirus zostaje w organizmie i sa nawroty. Rowniez mialam na kosci ogonowej (horror bo boli przy siedzeniu) ale najgorsze to chyba na twarzy. Mialam taki kolo brwi oko spuchlo, pozniej mialam pod okiem tez oko spuchlo. Na szczesie znakow po nich nie mam na twarzy

wiem że moga byc nawroty ide zaraz do lekarza mam nadzieje ze nie bedzie czekał mnie szpital;/ wrrr

Gość kalina rozowa
mozesz isc do lekarza tam gdzie mieszkasz wez tylko dowod ubezpieczenia i najwyzej cie przepisza albo wieczorem na pogotowie powiedz ze juz nie mozesz wytrzymac z bolu i powinni ci pomoc chociaz jak jest z pogotowiem to wiadomo czasami umierajacym nie pomaga :(

no tak ale choidzi wlasnie o to ze nie mam zadnego dowodu ubezpieczenia moj facet mowi ze skoro jestem zarejestrowana w urzedzie dla bezrobotnych to mam ubezpieczenie i pownni mnie przyjac na sam pesel... i nie wiem czy to jest mozliwe...

Gość kalina rozowa
mozesz sprobowac isc z samym dowodem to zalezy od nich czy beda chciec czegos wiecej w ostatecznosci powiedz ze bardzo cie boli i ubezpieczenie jutro doniesiesz :) a z biura pracy daja taki kwit potwierdzajacy ubezpieczenie i czasami bez niego ani rusz :(

hmm a ten kwit to może taki papierek ze jestem zarejestrowana w urzedzie pracy blebleble... hmm a pozatym to jest to samo wojewodztwo wiec moze mnie przyjma coz pojde zapytam... bo pozniej to nie wiadomo co z tego wyniknie jescze jakiejs infekcji dostane czy cos, proba nie strzelba nie wypali:)

Gość jak to
Najeri jeśli jesteś zarejestrowana w urzędzie pracy to przecież powinnaś dostać swoją legitymację ubezpieczeniową ? Przy następnej wizycie w UP zabierz swoje zdjęcie i poproś o założenie legitymacji, to kwestia 3 minut

Gość jak to
później już tylko podbijasz co 3-6 miesięcy nową pieczątkę w rubryczce i zawsze jakby co masz ubezpieczenie na papierku

nie mialam o tym pojecia... niestety bylam wychowywana przez babacie i dziadka a oni nie przejmowali sie takimi rzeczami typu zeby powiedziec ze mam cos takiego wziac, natomiast w UP tez pan mnie nie poinformowal o tym, czy w takim wypadku mogę pojsc do lekarza, nie majac tej ksiazeczki??

Gość kalina rozowa
mozesz isc bez ksiazeczki przynajmniej sproboj ajezeli chodzi o up to nie zawsze daja ksiazeczke , czasami tylko kwit . Sprobuj bez tego powiesz ze doniesiesz i tyle.

Gość kalina rozowa
sprobuj sorry :P

dzięki wszystkim za rady, jesteście kochani wieli 🌻 dla was :*

Gość kalina rozowa
napisz jak ci poszlo i czy cie przyjeli bez kwita :) moim zdaniem powinnas isc na pogotowie i szybciej by to zalatwili a tak musisz najpierw do ogolnego ten ci da skierowanie do chirurga i pewnie caly dzien w przychodni spedzisz w kolejce do lekarza :(