Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bladzieńka

solarium

Polecane posty

Gość bladzieńka

ile razy, z jaką częstotliwością i ile minut powinnam się opalać, żeby mieć za dwa tygodnie ładną, lekką opaleniznę. Mam jasną karnację.

Gość hm hmmm
Powinnas zaczac od 6-7 minut (zalezy od mocy lamp), i tak co drugi dzien sobie zwiekszac o minutke.. opalenizna murowana :P

Gość bladzieńka
dzieki :0 przez całe dwa tygodnie mam chodzić na solarium co drugi dzień?

Gość hm hmmm
nie no, nie musisz tak czesto... zobaczysz jak bedziesz sie opalac, czy cie zlapie szybko i zdecydujesz czy chodzic czesciej czy rzadziej.. ale na poczatku mozesz chodzic co 2 dni (pierwsze 3 razy np.)

Gość bladzieńka
dziękuje - pytam tak głupio, bo nie chcę wyglądać jak kobieta negatyw - mam jasne włosy. Czyli umiar i jeszcze raz umiar

jeżeli jak piszesz ,masz jasną karnacje to uważaj ja chodziłam jakoś przez 3 miesiąse co trzeci (fakt że byłam ładnie opalona delikatnie,naturalnie)dzień .czyli trzy czasem dwa razy w tygodniu i nabawiłam sie choroby -bielactwo nabyte.na szczęście mam to tylko na prawym ramieniu do połowy łokcia.teraz nie mogę się opalać bo może mi wywalić na całe ciało (są to białe przebarwienia plamy jak różyczka tylko że białe potem się łączą imoże powstać jedna wielka plama.) nie mogę wystawiać na promienie .nie będę chodziła w bluzce na ramiączka żadnej plaży .Mogę poprostu zapomnieć (nie wiem na jak długo ) o pięknej opalonej skórze .Ale są też i plusy -żadnych zmarszczek ,szybkiego starzenia się ,naturalny kolor skóry..Powodzenia i miej to na uwadze co napisałam .Dla jasnej karnacji solarium nie jest dobre .jeżeli tak bardzo chcesz to teraz są takie balsamy np.garnierka do ciała .