Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość altii

Kwas borny

Polecane posty

Gość altii

Na całej twarzy pojawiła mi się taka troszkę "kaszka manna" nie widać jej gołym okiem,tylko czuć pod palcami. Byłam u dermatologa,diagnozy nie usłyszałam, bo pani się w ogóle nie odzywa,wypisuje bez słowa receptę i do widzenia.Ale przepisała mi na tę twarz okłady z kwasu bornego.Pamiętam,że koleżanka miałakiedyś podobny problem i też musiała stosowaś ten kwas,i u niej to wyglądało okropnie podczas kuracji- czerwone,łuszczące się place...Nie bardzo mogę sobie na to pozwolić ,nie wiem- stosowć czy nie? Co to za pomysł z tym kwasem bornym?Miałyście podobne doświadczenia? Pomóżcie,proszę...

taka kaszka to alergia skorna,tym kwasem ja nie robilabym okladow,bo to podraznia skore,ja to uzywalam jak mialam skrecone kolano-na zlikwidowanie opuchlizny.

Gość zuzaaa
a ja właśnie drugi tydzień przecieram rane po oparzeniu tym kwasem.

ma on wlasciwosci wysuszajace to moze nalezy go stosowac na twarz ,a jak jest na ulotce napisane?

Moja siostra dostala ostatnio uczulenia od kremu miala cala czerwona twarz i dermatolog kazala jej przemywac woda z tym kwasem bornym .I to jej naprawde pomoglo.Taki w proszku saszetka ma 10gram,bierze sie jedna dziesiątą saszetki na pol szklanki swiezo przegotowanej cieplej wody jak wystygnie ,przemywac gazikiem twarz.Polecam!

Gość stosowalam
Ja stosowałam na krostki po derma-rollerze też taka niewidoczna siatka krostek pod skórą. Rozcieńczałam w wodzie dosłownie szczyptę tego proszku na pół szklanki. A jak już sie zasuszyło to regenerowałam skórę tym olejem: https://konopiafarmacja.pl/produkty-konopne/20-olej-konopny-250ml.html?search_query=olej&results=48 pieknie sie wygoiło.