Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chlopak7890

po jakim czasie zazywania

Polecane posty

Gość Chlopak7890

po jakim czasie zazywania tabletek antykoncepcyjnych przez moja dziewczyne moge sie z nia kochac bez gumy?? dzieks za odp

Jeśli weźnie pierwszą tabletkę w pierwszym dniu okresu, to od razu jest zabezpieczona i można. Ale oczywiście okres może mieć jeszcze kilka dni, więc można poczekać.

Gość Chlopak7890
jestes pewna?? probowalas tego?? tak zaraz po?? bo ona wziela teraz 2 tabeltke po raz pierwszy w zyciu...

Gość jejejejeeeee
po pierwszej już można i w przerwie siedmiodniowej też można bez innych zabezpieczeń. Do roboty na co czekacie :P :)

Gość Chlopak7890
hehe dzieks:) a jescio jedno pytanko: czy leki przeciwobolowe np. apap maja jakis wplyw na obnizenie ochrony??

Gość zwykłe leki przeciwbólowe
(Apapa.Ibuprom,Codipa,Panadol itp.)nie maja wpływu na obniżenie skuteczności tabletek antykoncepcyjnych.Ale już antybiotyki mogą spowodowac obnizenie skuteczności,tak samo jak leki zaiwerające dziurawiec(takie zioło)Biegunka i wymioty(o ile wystąpią do 4 godzin po zażyciu tabletki,bo tyle własnie sie tabletka antykoncepcyjna wchłania)też mogą obnizyc skuteczność tabletek.Po prostu(sorki za wyrażenie0ta tabletke się wysra lub zwymiotuje:-o

Gość jejejejeeeee
jeśli ten Apap to na bolesną miesiączkę to ja też tak robiłam i ochrona była niezawodna

Gość Chlopak7890
hm wiem ze brala ja ok 21 wczoraj ale wymiotowala dzis kolo 6?? wiec raczej nie zwymiotowala jej?? prawda?? jejku dzieki wielkie jestescie boscy:)

Gość jejejejeeeee
bez obaw tabletka zdążyła zadziałać

Gość Chlopak7890
tak na miesiaczke bo ma straszne bole i poprostu musiala wziac...

Na pewno jest skuteczna:) Wchłania się do 3-4 godzin. Tylko niech pilnuje ,żeby brac o stałej porze. Najpiej zrobić przypominanie w telefonie:)

Gość Chlopak7890
dzieki wielkie jestescie boscy:)

Gość Chlopak7890
zrobila:) ale o stalej porze tzn ze o 21 rowno?? jak sie spozni pare sekund do minuty to moze cos sie stac??

Gość jejejejeeeee
i najlepszą porą jest jednak ranek bo tak to przez caly dzień musi myśleć że musi ją zażyć. A jak będzie chciała przesunąć czas zażywania tabletki to najlepiej jak po tej siedmiodniowej przerwie rozpocznie brać nowe opakowanie od nowej, np porannej godziny

Nie musi brać do co minuty:) Przesunięcia do godizny w obie strony nie mają znaczenia. Ale najlepiej ,żeby brała zawsze o tej samej godzinie. Nabierze systematyczności.

Gość jejejejeeeee
tak godzinka później lub wcześniej nie zrobi różnicy

Gość Chlopak7890
tzn ze mozna sobie przesunac tak poporstu po 7 dniowej przerwie godzine?? no to spoko:) heh jeszcze raz wielkie dzieki

Gość nie musi byc idealnie o 21
moze byc nawet kilka godzin przed lub kilka godizn po 21.W ulotce jest napisane,ze nawet do 12 godzin odchylenia w ta czy inna strone w braniu tabletek są dopuszczlane.Jednak najlepiej brac o mniej wiecej stalej porze.np.o 21.Ja wlasnie biore o 21 ale czamsi zdarza się o 20 a czasmi o 22 i jest ok:-)

Gość Chlopak7890
ona pocatkuje wiec narazie bierze rowno o 21... jeszcze raz dzieki:)

Gość hej hej
niech bierze wieczorem, taka godzina jest oki, rano prędzej o biegunkę, czy wymioty, ja teraz przed każdym zaśnięciem mysle czy wzięlam, bez tego nie zasnę, NABIERZECIE wprawy, my teraz mieszkamy razem ale przez rok czasu to mój luby za kadym razem dzwonił lub pisal sms bym wzięla tabletkę, on miał ustawione w tel, teraz zresztą też ma, bo jaj mam trochę zabytek:P ale to jest dobry sposób, bo oboje pamiętacie o Waszym zabezpieczeniu, i zrzucasz calej odpowiedzialnoścvi na wybrankę:)

Gość Chlopak7890
mam jescio jedno pytanie... okres mojej dziewczyny trwa juz 8 dzien... a zwykle miala z 5... czy to normalne;/

Na początku brania tabletek - tak. Może nawet do trzech cykli mieć plamienia. Ale potem już należy poradzić się lekarza w sprawie zmiany tabletek. Oczywiście, gdyby wcześniej źle reagowała na lek, też trzeba skontaktować się z ginekologiem.

Gość Chlopak7890
hm a te plamienia to juz beda codziennie?? czy od czasu do czasu??

roznie - zalezy jak zareaguje jej organizm. ja nie mialam wcale a inne dziewczyny calkiem sporo. wiec jak widzisz nie ma reguly

Gość jak zaczynałąm brac
tabletki to miałam krwawienie przed pierwsze dwa tygodnie ich brania:-olekarz powiedział ze to normalne.Teraz jest juz ok:-)