Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rzeczka Zapomnianego

Opieka socjalna matek z dziećmi w Anglii

Polecane posty

Nie mam koperty bo przyslali mi faxsem,zalatwiali mi to w advice,a ona nie miala pojecia gdzie to wyslac,przeciez oni sa bardziej zalkreceni niz my,wiesz ile musialam jej tlumaczyc o co mi chodzi

Gość hej dziewczyny a dostałyście
dzięki za odpowiedz - ja też własnie dzisiaj dostałam ten formularz aktualizacyjny. także się doczekałam

Gość zastanawiam sie
ja nadal na to czekam ale pod jakos w styczniu zadzwonilam i podalam im moje przypuszczalne zarobki na ten rok wiec teraz wstrzymali mi placenie bo przekroczylam granice :(

Gość do asiulek27
przeciez bonik jak byk ci napisala zebys jej dała adres.

Gość Baypera
a jakto jest jak juz dostane child benefit na dziecko i taxy a jeszcze w tym roku urodze drugie dziecko to jak zalatwic to wszystko tez na drugie dziecko??

Gość aspy
czesc ja jestem tu pierwszy raz poniewaz mam problem moze ktos tu mi pomoze poniewaz moj maz nie pracowal przez 3 miesiace tutaj w anglii a w tym czasie pobieralismy te 3 zasilki(CHB,WTC,CHTC) szukal caly czas pracy ale nie mogl znalezc a my nic nie zglaszalismy w Revenue i teraz kapneli sie ze tak bylo i nie wiem co wtakiej sytuacji moze sie stac czy ktos z was mial cos takiego bo boje sie ze nam zabiora zasilki

Bayper!!! Jak urodzisz drugie dziecko to na Child Tax Credit wystarczy zadzwonic i podac dane:imie nazwisko i date urodzenia!!! a jesli chodzi o Child benefit to trzeba zadzwonic zeby przyslali Ci aplikacje i wypelnic znowu wniosek(to po zajerestrowaniu dziecka bo trzeba wyslac Certyfikat) Aspy!!! Nie jestem pewna ale nie jest dobrze!szkoda ze nie powiadomiliscie REVENUE o zmianie jaka u Was zaszla bo nie chce Cie straszyc ale wyglada na to ze bedziecie musieli oddac to co przez te 3 miesiace braliscie:(( Zapytajcie w ciztizens advice-to instytucja pomaga w roznych sprawach!!!to ich strona internetowa www.citizensadvice.org.uk Pozdrawiam i pomylsnych rozwiazan!!!🌼

Gość aspy
dzieki ulus ja tez sie boje ze bedziemy musieli oddac ta kase

do aspy raczej na pewno bedziecie musieli zwrocic te kase

Gość sinia
Do ASPY: Sądzę że będziecie musieli oddac tą kase WTC jest tylko dla osób pracujących! i każda zmiana pracy lub jej brak powinna być zgłaszana bo oni sami prędzej czy póżniej dopatrza sie. Nie ma co kręcić bo na dobre to nie wyjdzie!Powodzenia:)

Gość aspy
dzieki za odpowiedzi no i tak myslalam ze tak bedzie fajnie by bylo jakbym musiala oddac tylko WTC bo jak reszte to nie wiem co to bedzie i skad wezmiemy kase :-(

Gość aspy
albo tylko kare w wysokosci300f ale bym sie cieszyla ale jak znam zycie to dostaniemy po dupie i to porzadnie

Gość zabytkowo
witam was mam pytanie dostalam teraz nowa decyzje na nowy rok 2007-2008 o chtc na 2 dzieci podawalam im dochod telefonicznie no i wyliczyli mi nowy chtc a teraz mi przyslali do wypelnienia czy osiagalam jakiejs dochody w zeszlym roku np.income support,pension credit i income-besed jobseekers allowance ale ja nic takiego nie otrzymywalam oprucz wtc chtc i chb to mam nic nie zaznaczac w tym formularzu tylko sie podpisac i odeslac?mam to odeslac do 31.07.2007 czy moze komus z was przyszlo takie cos bo ja nie znam super angielskiego i nie wiem co mam wpisac prosze o pomoc dzieki z gory

Gość tez tak mialam
a ja mam pytanie ktore pewnie bylo poruszane juz tutaj ale nie moge odnalezc bo za duzo stronek sie narobilo :) Chodzi mi o tzw becikowe w UK. Wiem ze jest chtc ale to sa pieniadze przyznawane co miesiac albo co dwa tygodnie zalezy ale mnie chodzi o jednorazowa pomoc w postaci pieniedzy. Czy wiecie jak to sie nazywa i jak sie o to starac ? Z gory dziekuje za pomoc

Gość tez tak mialam
a ja mam pytanie ktore pewnie bylo poruszane juz tutaj ale nie moge odnalezc bo za duzo stronek sie narobilo :) Chodzi mi o tzw becikowe w UK. Wiem ze jest chtc ale to sa pieniadze przyznawane co miesiac albo co dwa tygodnie zalezy ale mnie chodzi o jednorazowa pomoc w postaci pieniedzy. Czy wiecie jak to sie nazywa i jak sie o to starac ? Z gory dziekuje za pomoc

Do \"tez tak mialam\" Tzw.Becikowe dostaje sie tutaj w wysokosci 500 funtow. nazywa sie SURE MATERNITY GRAND(druk SF100)pobiera sie go w JOB CENTER!ostatnia strone tego druku musi wypelnic polozna lub lekarz!!! Dostaje sie je wtedy jesli sie ma lub oczekuja na CHTC!!!wiecej informacji uzyskasz w Job Center!!! Pozdrawiam!!!🌼

Gość Edyta31
Kobitki blagam Was o podpowiedz: chce przyjechac do UK z dzieckiem, ktore ma 3 latka i skaze bialkowa, ma tez alergie krzyzowa i od grudnia do marca wlacznie musi byc tez na diecie bezglutenowej :(, moje pytanie do Was: czy sa jakies preparaty mlekozastepcze, ktore mozna podac dziecku? np odpowiednik naszego Bebilonu pepti i czy to tez jest darmowe, tak samo jak witaminy i owoce? I druga sprawa: zabieram ze soba jeszcze dwojke dzieci , ktore maja w Polsce orzeczenie o niepelnosprawnosci ze wzgledu na choroby ukladu pokarmowego i oddechowego. Czy jest szansa za otrzymanie zasilku pielegnacyjnego na nich czy dostaja go tylko dzieci z widocznym inwalidztwem? Z gory dziekuje Wam za kazda odpowiedz, strasznie boje sie z nimi jechac...

Gość aspy
do edyty tu w anglii jest 1oo razy lepiej niz w polsce takze zasiki na bank dostaniesz a produkty tez znajdziesz duzo jest ich tu na pewno bedzie ci tu lepiej n iz w polsce z trojka dzieci

Gość sinia
Witam wszystkie Mamusie! Za 3 tygodnie tez nią zostane! Podpowiedzcie mi jakie ciuszki mam wziąć dla małego do szpitala najchętniej wzieła bym całą szafe i mam problem. To moja pierwsza dzidzia i jeszcze nie jestem tak obeznana.:) POZDRAWIAM!

Sinia! Najlepiej jak wezmiesz pajacyki bedzie Ci najwygodniej ubierac dziecko, skarpetki, jakis pled lub kocyk. pampery i inne gadzety-nie szlalej wez po 3 sztuki napewno starczy!!!U mnie w szpitalu bylo bardzo goraco!!!poza tym zapytaj poloznaj co masz zabrac albo niech Ci da kartke z wypisanymi rzeczami-ja taka dostalam od MIDWIFE!!! POZDRAWIAM i pomyslnego rowiazania!!! ZAPRASZAM DO NAS :Matki Polki w Wielkiej Brytanii lub na Ciezarne Polki w Anglii!!!

Gość Baypera
ile czasu po urodzeniu dziecka spedza sie w szpitalu w anglii czy znieczuleczenie rzecZYwiscie jest na zyczenie i cesarka??

Gość Po porodzie
naturalnym jesteś w szpitalu tylko 1 dzień, po cersarce 3 dni.

Gość eewula
No wlasnie czy moze wiecie jak zrobic transfer zasilku rodzinnego czyli CHB z meza na zone . wczesniej slyszalam ,ze powinny go odbierac mamy,ktore niepracuja bo kazdy rok wychowania liczy sie do emerytury.U mnie maz pobiera .Napiszcie mi jesli robilyscie to ?jak dokonac takiego transferu z meza na na zone?Z gory dzieki za wszelka pomoc.

Gość sinia
Dzięki serdeczne! :)

Gość sinia
Znieczulenia są na życzenie ciężarnej, pierwszy podają gaz,póżniej zastrzyk w pośladek(ale ten podobno nie na wszystkich działa) oraz znieczulenie zewnątrzoponowe tzn w kręgosłup .Są wanny z gorąca wodą można poprosić aby poleżeć w niej to podobno przynośi ulgę. Oraz bardzo popularny poród w wodzie , na który namawia mnie mój mąż,ale ja sama jeszcze nie wiem.Poprostu chce mieć to już z głowy i mieć swoje dziecko przy sobie!

Gość kalena
wniosek na CHB dostalam w szpitalu bo tu padlo takie pytanie a co do srodkow ktore lagodza bol to ja odradzam nie jest tak zle mniej straszne sa bole porodowe i w nich rodzic niz rodzic bez tych boli

Gość kalena
jak wczesniej pisalam ja urodzilam miesiac temu corke w 25 tygodniu teraz jest juz po drugiej operacji i od dwoch tygodni nie dostaje mleka jest na samych kroplowkach miala martwe jelita ktore wycieli ok 20 cm i zszyli sytuacja sie nie poprawila i jelitko po tygoniu po operacji wyciagneli na brzuszek poniewaz brzuszek urosl tak duzy ze popekaly jej szwy widok jaki zobaczylam byl przerazajacy gdy moja mala lezala w kaluzy krwi i tego co z tej rany wyplywalo a najgorsze to to ze lekarze sami nie potrawia zlokalizowac miejsca infekcji ktora powoduje niewydolnosc tych jelitek najgorsze z tego wszystkiego jest ten cichy placz nigdy nie zapomne widokow placzu dziecka ktore nie wydaje dzwieku nie wiem jak to wszystko sie skonczy jak ona to wszystko przejdzie a ja nie moge jej nawet przytulic i strach ze nigdy jej nie przytule przeraza mnie jesli jest ktos kto to przezywal to prosze o kontakt byc moze licze na jakies slowa wsparcia albo nie wiem na co jedyne pocieszenie to to ze jest mocna chociaz lekarze nie daja wiele szans na przezycie to ja wciaz mam nadzieje ze sie myla za te jej meki ktore przechodzi

kalena - jejku wstrzasajaca Twoja opowiesc ... niewiem co powiedziec - tyko tyle pomodle sie o Twoje dzieciatko.... Skladam jeszcze raz na Tokeny teraz jestem w ciazy wiec tez i mi przysluguje :)