Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marionetka199

jęczmien pod okiem helppjak go sie leczy?

Polecane posty

Gość marionetka199

Pierwszy raz mam jeczmien pod okiem ,czy moze weicie co zrobic aby szybciej sie go pozbyc (czyms smarowac czy jak?) i orientujecie sie jak dlugo trwa ta mala opuchlizna pod oczkiem?:/ pozdrawiam i szybko prosze o odpisy

Gość potrzeć złotem
serio działa :D

Gość marionetka199
szczerze to obraczka gowno daje tak naprawde:/wymyslcie cos innego a o co chodzi zeby sobie czarna nitka przewizac prawa reke???ta nikta mam trzec?nie czaje help!!:(

Gość marionetka199
na mnie nie dziala:( i ile ten jeczmien trwa wie ktoś??

Gość use
Na mnie też obrączka podziałała :D Skoro u Ciebie jest inaczej, to lepiej idź do lekarza. Serio! To grozi powikłaniami! Ale oczywiście nie zawsze ;)

Gość sratatatataaaa
poproś, zeby ktos ci znienacka napluł w chore oko. moj wujek tez czesto mial jeczmien, wiec wiem, ze metoda jest niezawodna.

Gość nasikać na oko
a tak na serio to przetrzyj jęczmień wacikiem umoczonym we własnym moczu,pomaga naprawdę!:-)

Gość synia
ja polecam wszystkim potarcie oka goraca woda, ja np wlewam goraca wode do malutkiej buteleczki i pocieram. polecam to wszystkim! dopilnujcie oczywicie zeby bbuteleczk byla czysta!

Gość SpOxPl
Ja mam teraz jęczmień więc radze iść do lekarza ponieważ niedoleczony powraca pod postaci gradówki ma wtedy już trzeba to coś wycinać:):) ja Mam specjalną maść. Ale jak nie maci takiej konieczności to polecam przykładać namoczony wacik na noc trochę pomaga jeśli nie przejdzie to idźcie do lekarza:):)

Gość SpOxPl
przykładajcie namoczonym przez rumianek a jak nie pomaga to radze iść do lekarza

Gość Oczywiście że tak
mozna zastosowac zapper lub okład z moczy,polecam

Gość antoya
wyczytałam w necie, że najważniejsze, by rozgrzać jęczmień. Jedną z podanych metod jest przykładanie... ugotowanego jajka! Chodzi o to, że jajko długo trzyma ciepło. Po ugotowaniu należy je owinąć w gazę (by się nie poparzyć) i przykładać do bolącego miejsca tak długo, aż przestygnie. Spróbujcie - sama jestem ciekawa efektu :)

Gość antoya
Powodzenia!

Gość Nie musi byc obraczka
jakiekolwiek zloto dziala ;) Tylko ja tre zawsze od razu, jak tylko czuje ze mi sie robi ;) Moze potem juz jest za pozno...

Gość Ból
Ja tam nie wiem co mi rośnie nad okiem ... strasznie spuchło, może coś mnie ugryzło ? Ale wątpię. I strasznie boli. Mam to na powiece. Co to może być ?

Gość Metallia
Leczenie jęczmienia polega na stosowaniu okładów rozgrzewających, stosowanych na zamknięte powieki, oraz antybiotyków do worka spojówkowego. Nie wolno stosować leków zawierających kortykosteroidy. Gdy jęczmień jest duży, a objawy chorobowe nasilone, należy zwrócić po poradę do okulisty. Schorzenie to bowiem, uważane zwykle za banalne i niegroźne, może być przyczyną poważnych powikłań, np. zakrzepowego zapalenia żył oczodołu czy zatoki jamistej.

Gość ryb
Proszę pomóżcie mi..u dołu na oku przy rzęsach coś mi sie zrobiło i to bardzo bol...co to może być i jak to leczyć.Proszę pomóżcie

Gość kamaxD
ile trwa ten chole*** jęczmień????????

Gość moncia15
tez mam wlansie problem z jeczmieniem od 3 dni :/ przez 2 dni bolalo nawet jak zamknelam powiekie teraz juz wogule nieboli stosowalm wszystkei mozliwe sposoby nawet te najbardziej obrzydliwe i wczoraj w nocu schodizla juz mi powoli ropa mam nadzieje ze do pon sie zagoji podam swoje rady.... 1.rozgrzewlam zlota bransoletke mamy suszarko az byla starsznie gorace czekalam z 30 sek zeby troche wystygla i zmarowalam na oku.. 2.poprosilam mame zeby naplula mi do oka (wiem fuuj) 3.robilam oklady z goracej herbaty 4.zawiazalm nitke na palec i pocieral 5.i najbardziej obrzydliwa nasiklam troche na wacik i potarlam o oko.. 6.naplulma na palec i pocieralam numer 1 i 3 wykonywalam co godzine codziennie numer 2,4,5 i 6 wykonalam tlyko raz... powodzenia mam nadzieje ze troche pomaglam...:*

Gość Mądrala123456
Uwaga moje drogie. Sikanie, Obrączki i plucie to głupoty które pomagają jedynie waszej psychice uwierzyć, że jest lepiej. Jęczmień który wynika z zakażenia gronkowcem można smarować specjalnymi maściami lub przyspieszyć jego gojenie poprzez rozgrzanie go. Można użyć oczywiście do rozgrzania obrączki, kapcia wyjętego z piekarnika lub ciepłych siuśków. Ja polecam ciepłą wodę na waciku. Pozdrawiam

Gość PAN JĘCZMIEŃ
Ja sobie zwaliłem kloca na oko i pomogło miałem kiedys niebieskie oczy teraz mam brązowe ;) pozdrawiam

Gość Złoto pomaga
nie wiesz w duperele zeby nitke na palec albo naszczac na oko najlepiej zlotem jak nie zejdzie po 7 dniach lepiej udaj sie do lekarza po jakas macs albo cos Mozesz oko stracic :) ale sproboj rumiankiem lub zlotem i srebrem pomaga w 100% :D

Gość ewaewaen
mój synek ma jęczmień pod okiem 2 tygodnie już, był tak duży, że poszłam do okulisty, ponieważ przedtem w tym miejscu uderzył się o drzwi. Jęczmień był przed pęknięciem tak ogromny, że mały mój dostał antybiotyk AUGMENTIN w syropie, maść do smarowania FLOXAL i 2x dziennie po 15 min. okłady z szałwii ( ciepłe okłady ). Gdy jęczmień pękł wylała się ropa z krwią. Okłady robię nadal ponieważ jeszcze utrzymuje się malutki tak jakby pęcherzyk napełniony w mojej ocenie krwią i to nie chce zejść. Okulistka powiedziała że czasami konieczne jest nacięcie i oczyszczenie zawartości.

miałam parę razy. to straszne. trzeba sie wysypiac i przykladac waciki gorącą zieloną herbatą lub rumiankiem, ogolnie przykladanie cieplych rzeczy pomaga (łyżki, jajka.. takie co długo trzymają ciepło są najlepsze- trzymasz je przez jakis czas w gorącej (z czajnika) wodzie a potem przykladasz) podobno pomaga tez mocz. jakas kropla czy dwie na czysty wacik i przykladasz. podobno to njlepsze rozwiazanie. moja siostra probowala i bardzo pomoglo. ja osobiscie tego nie robilam bo mnie to odpycha przykladanie moczu do oka, choc to tylko pare kropli. ogolnie to samo ci przejdzie po jakims tygodniu (zalezy jaki on jest duzy)

Gość alehandro
rozgrzanym okiem potrzeć o żelazko-pomaga sprawdziłam na mężu:))

Gość Gonda
kukiz,ależ nikt nie chce Ci wmawiać,a dlaczego złoto a nie srebro nanokoloidalne???