Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANNA_22

Czerwony nos

Polecane posty

Gość ANNA_22

Witam! Mam 22 lata i mam jeden duży kompleks z którym nie wiem co zrobić... Przeszkadza mi mój nos, który wieczorami, kiedy jestem zmęczona lub kiedy przebywam na słońcu robi się dosyć mocno czerwony :( to jest dosyć krepujące, dlatego chciałabym wiedzieć czy można jakoś temu zapobiec?? Dziekuję za pomoc.

Gość spraw sobie
krem z kasztanowca o twarzy, wzmocniony na przyklad vitaminą C, pomaga, polecam.

Gość ANNA_22
Dzieki bardzo :) na pewno skorzystam z Twojej rady

Gość spraw sobie
widziałam niedrogi z Belindy, z kasztanowcem, vitaminą C i rutyną, dobrze wzmacnia naczynia krwionoscne i jest tani. Trzeba uzywać systematycznie.

Gość Brrrrrrrrrrunetka
Nie zaszkodzi rowniez lykanie tabletek np. rutinoscorbin (vitamina C +rutyna) koszt ok. 3 zl :-) Pozdrawiam

Gość ANNA_22
od czego mi sie to robi?? :/ już zaczelam sie zastanawiac czy to nie objaw jakiejs choroby

Gość ANNA_22
czy tez mialyscie cos takiego i wyleczyłyście poprzez stosowanie tego kremu i łykanie witamin?

Gość ja tak miałam i samo przeszło

Gość Zozia
Witam, czerwony nos może być objawem zaburzeń/problemów z sercem. Może to by wywołane m.in. stresem, przemęczeniem.

Gość ANNA_22
problemów z sercem.... to brzmi powaznie tylko pytanie czy jest powazne??

Gość ANNA_22
Wczoraj przez cały dzień kręciło mi sie w głowie. Wieczorem mialam grilla i wypilam 3 piwa dzis wstałam z trzęsącymi się rękoma i poleciała mi krew z nosa. To chyba ma jakieś powiązania z czerwoną twarzą wieczorami? Nie uważacie?

Gość ANNA_22
tak na marginesie nigdy po impreze nie trzęsły mi się ręce

Gość viasio
Czerwony nos wieczorem. Skąd ja to znam.! Wieczoerm zaparz pokrzywę (zwykłą expresówkę Herbapolu) w garnuszku lub po prostu zalej wrzątkiem w szklance. Jak wystygnie, przemyj tym twarz, szczególnie nos i czerwone miejsca. Efekt zobaczysz już po paru minutach. Dlaczego? Pokrzywa zawiera Garbniki. Są to substancje, które zamykają drobne naczynia włosowate powodujące przekrwienie twojego nosa. Czasami przekrwienie nosa bierze się z odmrożenia, jeżeli zimą chodzisz bez czapki. Niestety latem nos przemrożony cały czas jest czerwony. Spróbuj, zobaczysz że działa. Ważne jest to, żeby zrobić to wieczorem, kiedy masz bardzo czerwony nos. Inne zioła zawierające sporo garbników to np. kora dębu, ale pokrzywa daje lepszy efekt.

Mam ten sam problem:) Ja odmrozilam sobie nos rok temu. Zazwyczaj stosowałam krem w zimie, szczególnie rano,ale wtedy kiedy mroza wynosiły ok -16 st to zapomniałam,... (pospiech) i tak do dzisiekjszego dnia... mam z tym problem.. i nic nie wspazuje na poprawe.. wystarczy, że zrobi mi sie zimno (nawet w domu) i od rau noc- czerwony cały:( A że nie wspomnę, o wieczorze... :) Czy jest jakaś nadzieja, że mi to przejdzie? i pytanie do viasio: Czy mogę np zastosowac herbatkę, zanim jeszcze nos mi zaczerwienieje i zanim wyjde z domu? 🌻

Gość viasio
Do akurat_zielarka Jasne że tak. Wyciągiem z pokrzywy możesz przemywać twarz o każdej porze dnia, systematycznie, codziennie. Mój nos robił się czerwony wieczorem, dlatego po przemyciu pokrzywą mogłam zaobserwować jak czerwień schodzi no i nie wychodziłam już tego dnia z domu na mróz. Ja bym robiła tak: wieczorem pokrzywa, rano jakiś krem na naczynka. Ale to wszystko zależy indywidualnie od każdej z was. Pa.

Gość tukan
Jeżeli nos czerwienieje , to uważaj na serce i naczynia.

Gość ANNA_22
dziekuję wam za rady. Nigdy nie miałam problemów z sercem ani z nadciśnieniem ale chyba będe musiała przebadać się w tym kierunku... Czy to może mieć jakieś powiązanie z nerką?

Gość tukan
jeżeli mówisz o nadciśnieniu to owszem - zaburzenia nerkowe są jedną z przyczyn.

Gość ANNA_22
mama mnie zabije za te krotkie bluzki i kurtke zima... :(

Gość CZERWONY
witam Ja tez mam problem ale troche wiekszy bo nie dosc ze mam czerwony nos to dodatkowo skóra mi schodzi takimi malutkimi kawałkami jak głowka szpilki Cholernie mni to krepuje Wydałem juz duzo kasy na jakies mascie, kremy, płyny.... bez zadnych efektów a pani dermatolog wciaz mi powtarza CIERPLIWOSCI a moze ktos zna jakis super lek ja zaraz ide do sklepu po pokrzywe i od dzis zaczynam CIERPLIWOSCI

Gość czarne oko
Do czerwony: Możesz sobie kupić krem do skóer łojokotowej z tendencją do łuszczenia się ; OCTPIROX czy coś takiego. Brzmi to jak łojokotowe zapalnie skóry, ten krem troszkę pomaga:).

Gość Andrej
Mam 17 lat i mam czerwony nos. W zimie chcodziłem bez czapki. Strasznie tego załuje co mam zrobic aby juz nie był czerwony co mam stosowac. Boje sie o naczynia krwionosne. Odpiszcie prosze

Gość RAtaj
Mi też sie robi czerwony nos i nie pomagają zadne masci moze troszeczke najwyżej ale to z powodu naczynek na bank bo dermatolog mi to powiedzała i jest niby super metoda laser zamykajacy naczynka tylko on tymczasowo zamyka naczynka a propo kremów i maśći trzeba uważac co sie stosuje bo można sobie pogorszyc sytyacje

Gość Czerwony nos
JA tez mam ten problem schodzi mi skóra z nosa jest on czerwony... i w jego okolicach tez jest zaczerwienienie i schodzi skóra i nie jest on zatłuszczony tylko przewaznie suchy czy ktos wie moze co zrobic

Gość Czerwony nos
Czy pokrzywa pomaga na czerwony nos ???

Gość tapeciarz
pewnie że pomaga. Jak ją przykleisz na wierzchu to będziesz miał zielony. A tak na poważnie to odradzam samoleczenie i sugerowanie się informacjami znalezionymi w internecie. Jak uważasz że dermatolog jest kiepski to idź do innego i najlepiej nie do przychodni publicznej.

Gość dsssdf
tak ale dermacol nie tak łatwo znalezc

Gość Czerwony nos
Bylem u pani dermatolog i przepisala mi żel Rozex... i jakies witaminy PP W ulotce przeczytalem ze jest to na tradzik rozowaty.Smaruje tym jak narazie przez 2 tygodnie i jest mala poprawa niewielka ale jest.Tylko nie wiem ile mam to stosowac!?

Gość czerwony nos
Mój dermatolog też zalecił mi stosowanie rozexu. trzeba go stosować regularnie by nie dopuścić do zapalenia naczynek.Bo gdy pojawią siękrostki i grudki będzie to początek trądziku różowatego. Ja łykam jeszcze rutinoscorbin i wit.c podobno wzmacniają naczynka.