Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość billy girl

Czy mydłem Dove można myć twarz?

Polecane posty

Gość jedna z Was..
Mydło Dove jest dobre, ale do mycia ciała, twarz myję żelem i dopiero wtedy czuję się naprawdę umyta. Nie myję twarzy mydłem, ponieważ nawet to najdelikatniejsze powoduje, że mam przesuszoną skórą i co jakiś czas mogą wyskoczyć podskórne krosty. Myję twarz kremem do mycia Garnier.

Gość jbiydt
Czy mydłem Dove można myć twarz? odp mozesz nawet rozpuszczalnikiem, nikt ci nie broni :P

Gość a ja tez
Ja mysje mydlem Dove od lat i jestem bardzo zadowolona, a do tego po umyciu wklepuje krem i mam bardzo ladna twarz :)

Gość 40 latka
mam dojrzałą, delikatną, bardzo suchą cerę i po każdym nawet najdelikatniejszym, niewysuszającymi , hypoalergicznym / w tytule takowego/ żelu do mycia twarzy , mam sciągniętą i wysuszoną skórę a wypróbowałam ich wiele - jedynie kostka Dove nie wysusza mi cery i wyraznie czuję te 1/4 kremu nawilżającego i wrażenie miękkiej , aksamitnej skóry. Jakiś czas temu myłam twarz żelem z serii AA Help do skóry bardzo suchej, atopowej i nadwrażliwej - coś okropnego! Większego "wysuszacza" nie widziałam, byłby idealny dla bardzo tłustej cery. Fakt, że każdej z nas służy coś innego - jednej szare mydło,które jest zasadowe do "bólu" i teoretycznie powinno zrujnować każdą cerę, gdyżjego ph dalekie jest od ph skóry , a jeszcze innym mydło dla dzieci czy Dove. Podobnie z płynami do higieny intymnej .

Hmmm... musze przyznać, że dziwią mnie wasze posty. Ja od lat myję twarz mydłem Dove (bez względu na rodzaj) i jestem zachwycona. U mnie efekt jest odwrotny - nie wyszusza a nawilża. Bardzo gładka buzia, delikatna skóra. Nie wyobraząm sobie mycia twarzy czymś innym. Uważam, że jest najlepsze. Ciało po kąpieli też jest gładkie, jakby po użyciu balsamu. Ale widocznie - dla każdego dobre coś innego...

Gość Mili..........
Ja też jetsem bardzo zadowolna z mydełka Dove. Myję nim twarz od dawna i jest ok:D

Gość gość
Odkąd myję twarz kostką Dove nie mam problemu z suchymi, łuszczącymi się skórkami na czole ! Polecam gorąco!

Gość gość
Odkąd myję twarz kostką Dove nie mam problemu z suchymi, łuszczącymi się skórkami na czole ! Polecam gorąco!

Gość pani g
B

Gość gość
Używam mydła dove od kilku miesięcy, jak na razie tylko to mydło nadaje się do mojej wrażliwej skóry. Kiedyś próbowałam mydła bambino i kajtek, ale skóra była po nich wysuszona na maksa. A niby polecane dla niemowląt.

Ja bym nie polecała myć żadnym drogeryjnym tanim mydłem. alternatywą bardzo dobra może być np. Aleppo 40%, ale cena wynosi ok. 40 zł. Świetnym i tanim kosmetykiem do mycia twarzy jest pianka Decubal. Jest mega delikatna, ale i niezwykle skuteczna. Świetnie zmywa nawet makijaż, wszystkie zanieczyszczenia itp. nie podrażnia i jest bardzo miła w używaniu.

Gość gość
Zaczęłam stosować mydło Dave i umyłam nim kilka razy twarz podczas kąpieli. Na twarzy pojawiła mi się wysypka!!! nie polecam!

Gość Super

Myje twarz mydłem Dove od 4 lat.. I nie uzylabym czegoś innego..