Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadoma

tabletki mercilon a biegunka

Polecane posty

Gość niewiadoma

W ulotce znalazłam informacje dotyczace wystapienia wymiotow i co nalezy wtedy robic, czy tam samo jest z biegunką, rozwolnieniem? Kiedyś brałam inne tabletki i była tam zawarta informacja na temat tego, ale tutaj jej nie ma :/ Poza tym przy wymiotach jest napisane, zeby postepowac tak smao jak w przypadku zapomnienia tabletki a tam jest np "przyjac zapomniana tabletke" i coś tam coś tam..., skoro jest ona zapomniana to spoko można przyjąć, ale jeśli została zwrócona to troche nie bardzo...?

Gość up_up_up_up

właśnie w takich przypadkach przydaje się zapasowe opakowanie. Co mogę polecić, to wziąć pigułkę z końca opakowania i w najbliższym czasie wybrać się do ginekologa po zapasowe opakowanie. Procedury postępowania są właściwie identyczne przy dzisiejszych pigułkach

Jeżeli biegunka wystąpiła przed upływem 4 godziń po przyjęciu tabletki to może nastąpić obniżenie skuteczności anty. Przeczytaj co zrobić w przypadku wymiotów i zastosuj.

Gość up_up_up_up
w przypadku wymiotow postapic tak jak przy zpaomnianiu tabletki czyli w 3 tygodniu wziac zapomniana tabletke :/ Szkoda ze wczesniej nie pomyslalam o tym zapasowym opakowaniu