Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka20

REKLAMACJA !!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość malwinka20

Otoz kupilam buty w ccc, po 2 dniach noszenia pekl szew, oddalam do reklamacji rzadajac pieniedzy, dostalam"naprawione" buty po 21 dniach( tak bylo w umowie) po zalozeniu buty znowu pekly ( dodoam ze mam bardzo waska stope) wygladalo to tak jakby w ogole nie byly zeszyte czy moge teraz domagac sie zwrotu pieniedzy? nie wiem jakie mam prawa

Gość malwinka20
dzwonilam tam dzisiaj i pwoiedzieli ze znowu mam oddac i czekac az naprawia jak mam im pokazac ze mam racje...czym mam to udowodnic?

Gość niestety czekac raczej

Gość malwinka20
i co znowu czekac 3 tyg :( to sa buty na wiosne ;(

Gość cieżko będzie
W tym ccc to nie raz zglaszalam buty do reklamacji i za każdym razem mieli jakieś problemy żeby mi odebrac ten towar. Ile się musiałam nachodzić, naprosić, żeby mi z łaską oddali kase za dwukrotnie klejone buty... a przecież to moje prawo. Już tam nie kupuję bo szkoda nerwów, i sporo bubli tam jest niestety. Trzeba ich postraszyć...

Gość malwinka20
ja juz tez tam wiecej nie kupie chce jjutro zwrocic te buty ale co mam zrobic? nie chce oddac i czekac 3 tyg....

Gość mloda8
Nie wiem, kto ci napisał taką odpowiedz, ale źle strzelił :/ Troche sie dowiadywałam na ten temat, wiec wiem co mówie. Jest gdzies w necie fajne forum, jak znajde to dam znac. Nie masz prawa żądać pieniędzy. Przy reklamacji możesz zaznaczyć, że chcesz zwrotu pieniędzy, czy wymiany obuwia. Oni mają 14 dni na rozpatrzenie twojej reklamacji. Jeśli uznają, że buty można naprawić i naprawią, to jest wszystko ok i niestety nie możesz nic zrobic. Jeśli jednak w ciągi 14 dni nie otrzymasz powiadomienia o tym, że buty będą naprawione, to znacz, że oni się zgadzają na kase :)) Nie wiem, czy mnie zrozumiałaś, bo chyba troche zakręciłam. W razie czego pisz Pozdrawiam

Gość malwinka20
byla taka sytuacja przy wypisywaniu reklamacji pani nie spytala sie mnie o nr tel gdy erocilam po buty po 3 tyg ich nie bylo a pani tlumaczyla sie ze nie podalam nr tel w umowie nigdzie nie ma miejsca na nr a ja nie wiedzialam z etrzeba podawac na nastepny dzien znow mialam buty....niby naprawione

Sorki dziewczyny, ale w prawie jest, że dopiero przy 3 reklamacji można rządać zwrotu pieniędzy. Wcześniej możliwa jest tylko reperacja towaru, bądź gdy nie jest możliwa reperacja macie prawo do wymiany towaru na nowy, identyczny towar. To, że ktoś się godzi na to by wam oddac kase lub wymienić na nowe w innych wypadkach niż opisane wyżej, to tylko marketing... Przyzwyczaiłyście się do tego, że w dużych sklepach idą wam na rękę, ale oni robią to dlatego, żeby nie stracić klientów. CCC to tania firma, więc nie spodziewajcie się bóg wie czego... Każdy sklep może mieć swój regulamin, byle nie naruszający prawa. Jednak życzę Ci malwinka20 aby ta sprawa dobrze się skonczyła...

Gość cieżko będzie
musisz byc stanowcza, nie daj sobie wcisnąć kitu poczytaj na tej stronie co ci podała Luisita, wyszukaj w Internecie o prawach konsumenta. Powiedz im że masz prawo żądać od nich zwrotu gotówki!

Gość malwinka20
ale to moge jutro tam pojsc i rzadac wymiany obuwia na nowe? i pewnie znow czekac....

Gość cieżko będzie
aha :o

Gość mloda8
do Li-o----> a przy 3 reklamacji oni mają obowiązek wymienić/oddać pieniądze, czy to ich dobra wola ?? Radze poczytac forum, na które jest link powyżej. Dużo rzeczy się można dowiedzieć.

dobrze mówisz : dwa tygodnie na ich reakcję. Jeśli nie przyślą pisma w odpowiedzi zgadzaja się na zwrot kasy.

Gość malwinka20
tak ale chcialabym to prawo miec gdzies na pismie a nigdzie nie potrafie znalezc

Gość malwinka20
to co ja mam zrobic :(? widze ze chyba nie mam szans by pochodzic w tych butach....

przy 3 reklamacji konsument ma prawo rządzać tego czego chce i oni mają obowiazek spełnić jego rządzania, bo przyjmuje się, że towar który jest reklamowany już 3 raz pochodzi z \"wadliwej serii\", a takie serie powinny być sprzedawane jako towar wybrakowany i musi być on specjalnie oznakowany, tak by konsument zdawał sobie sprawę z tego, iż dokonuje zakupu towaru niepełnowartościowego przy 1 i 2 reklamacji towar uznawany jest za \"wadliwą sztukę\", dlatego też \"sztuka\" taka może być naprawiona, bądź wymieniona w przypadku braku możliwości naprawy na inną, wolną od wad sztukę jak już wspominałam, jeśli firmy robią inaczej, to jest wyłacznie ich \"dobra wola\" w niektórych sklepach towar przecież nawet nie musi być wadliwy, wystarczy, ze ma się dowód zakupu i ekspedientka zwraca pieniążki bez problemu... znam przypadek kiedy jedna \"taka\" przyszła do sklepu w bluzce zakupionej miesiąc wczęśniej, chodzonej oczywiście i poszła ją oddać, bo jest na nią za duża... a w zamian za to chciała wziąść coś innego. dodam, że nie miała ani paragonu, ani nawet reklamówki, nic co świadczyłoby o zakupie w tym sklepie i ekspedientka oddała jej pieniądze... :/ mnie się to w głowie nie mieści, jacy ludzie potrafią być bezczelni... ale to tak było nawiasem :D

przy 3 reklamacji konsument ma prawo rządzać tego czego chce i oni mają obowiazek spełnić jego rządzania, bo przyjmuje się, że towar który jest reklamowany już 3 raz pochodzi z \"wadliwej serii\", a takie serie powinny być sprzedawane jako towar wybrakowany i musi być on specjalnie oznakowany, tak by konsument zdawał sobie sprawę z tego, iż dokonuje zakupu towaru niepełnowartościowego przy 1 i 2 reklamacji towar uznawany jest za \"wadliwą sztukę\", dlatego też \"sztuka\" taka może być naprawiona, bądź wymieniona w przypadku braku możliwości naprawy na inną, wolną od wad sztukę jak już wspominałam, jeśli firmy robią inaczej, to jest wyłacznie ich \"dobra wola\" w niektórych sklepach towar przecież nawet nie musi być wadliwy, wystarczy, ze ma się dowód zakupu i ekspedientka zwraca pieniążki bez problemu... znam przypadek kiedy jedna \"taka\" przyszła do sklepu w bluzce zakupionej miesiąc wczęśniej, chodzonej oczywiście i poszła ją oddać, bo jest na nią za duża... a w zamian za to chciała wziąść coś innego. dodam, że nie miała ani paragonu, ani nawet reklamówki, nic co świadczyłoby o zakupie w tym sklepie i ekspedientka oddała jej pieniądze... :/ mnie się to w głowie nie mieści, jacy ludzie potrafią być bezczelni... ale to tak było nawiasem :D

Gość malwinka20
dziekuje za informacje :)