Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskaa5

Parówka i samodzielne oczyszczanie twarzy

Polecane posty

Gość Doswiadczona?
Wyciskania nie polecam. Ogólnie wygląda to tak, że jak się zacznie wyciskanie to później przestać nie można bo te same pory zatykają się coraz bardziej i widoczniej niezależnie od tego jakich cudów nie zastosujemy do ich zamknięcia. Dodatkowo co delikatniejsza skóra reaguje zaczerwienieniem a nawet mikro pęknięciami naczynek, które później ciężko osunąć naturalnymi metodami. Wyciskanie więc jest mocno ryzykowne. Maseczki, które maja za zadanie ściągnąć skórę i "powyciągać zaskórniaki" działają faktycznie ale bardzo powierzchownie. To znaczy, że wyciągają małe "włoski" zaskórniaczków ale już tych czarnych małych plamek widocznych gołym okiem niekoniecznie. Mimo wszystko jest to zdecydowanie lepszy pomysł niż inwazyjne wyciskanie. Parówka natomiast.... sama zrobiłam do tej pory dwie i to w celach zdrowotnych a nie kosmetycznych. Sama więc doświadczenia nie mam większego jednak widzę codziennie mamę, która będąc młodą dziewczyną robiła parówki bardzo często i teraz faktycznie wygląda jak gąbka. Nie ważne jakie jej zabiegi polecam to ta gąbka i tak wraca na miejsce i tak. Wiem, że pokazuje problem a nie daje rozwiązań dlatego poradzę tak: naturalne maseczki jak najbardziej. Każda, która jest wykonana z naturalnych środków nie powinna zrobić krzywdy więc śmiało. Ze sklepu można z czystym sumieniem wynieść tylko kosmetyki firmy Ziaja. maseczka oczyszczająca z glinką w moim przypadku sprawdza się doskonale...(jest ich całe mnóstwo-trzeba sobie dobrać jakąś do swoich potrzeb) pięknie rozjaśnia cerę i faktycznie oczyszcza chociaż też nie jakoś dogłębnie... Są jeszcze kosmetyki, które w ciemno mogę polecić każdemu ale niestety tanie nie są. W dodatku trzeba znaleźć dystrybutora. Chodzi o kosmetyki Herbalife... Nutri.... coś tam. Maja dwie naprawdę genialne maseczki. Jedna oczyszczająca i jest bardzo skuteczna. Nie od razu ale po czasie regularnego stosowania znikają wszystkie czarne spoty. druga nawilżająca.... też sporo właściwości, ale to już na inny temat. Te zieloną maseczkę polecam gorąco... osobiście jak tylko wpadnie jakaś większa kasa to zainwestuje. widzę rezultaty u przyjaciółki i jestem w szoku. W dodatku firma zarzeka się, że są w 100% naturalni. Pozdrawiam.

Gość gość
Oczywiście żadnego wyciskania. To niedopuszczalne. Zastosuj Sobie maseczkę Perfekcyjne Oczyszczanie Sorayi / dostepne w Rossmanie w jednorazowych saszetkach, za parę groszy. / Jest to glinkowa 10 minutowa kuracja, która bardzo dobrze oczyszcza twarz. Zaskórników o połowę mniej. Przy systematycznym stosowaniu, cera staje sie mniej tłusta i nie świeci się. Ta maseczka naprawdę pomaga i jest doskonała dla cery majacej skłonność do prztłuszczania.

Gość gość
up