Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamija

4 miesieczne bobasy!!kto ma?

Polecane posty

Gość mamamija

kto ma?

Gość czworaczki
?????

Gość upppppppppp
:)

Gość bassi77
moja dziś skończyła 4 miesiące,czy podajecie już słoiczki maluchom w tym wieku?Bo ja tak(jabłka z owocami innymi bo po marchewce zatwardzenie ma)

Ja mojej małej daje deserki i zupki jarzynowe. Bardzo jej smakują.

No wlasnie.Moja mala ma 4 i pol miesiaca a pediatra do 7 -go miesiaca kazal jej dawac tylko mleko.

Gość justynatn
czesc mam na imie justyna.rodzilam 16 stycznia 2006 sliczna OLIWKE. od jakis 2 tyg jemy juz deserki gerbera i niedlugo bede jej podawac kaszki

Gość INGA24
hej, a ja rodzilam 15 stycznia , moja Natalka od tygodnia je deserki ze słoiczka a poza tym, wieczorem kaszke ryżową!!

Gość INGA24
a czy wasze dzieci miały jakieś dziwne "kupki" po zmienionym jadłospisie???moja córcia ma zatwardzenia, czy to normalne????

Gość bassi77
moja też robi twarde kupy,ale codziennie.Wydaje mi się że winne jest mleko:humana 2,jest bardzo gęsta.Dzisiaj przeszłam na babilon i narazie jest ok

Hej 🖐️ Ja urodziłam 03 stycznia i mojemu synkowi wprowadziłam już deserki, kaszki i zupki, jego kupki były na początku wnet czarne ale wszystko wróciło już do normy ale są codziennie! Buziaczki dla Waszych małych pociech ;) 👄

Gość bassi77
nasze kupy też są bardzo ciemne

Gość justynatn
nasze kupki tez sa ciemne ale sa codziennie:)))

Gość gusia 1
my tez mamy 4 miesieczmne dziecko i nie ma takiej opcji zeby w tym wieku dostalo jakikolwiek iiny pokarm niz mleko z cycka .... Chura super niech zyje wasza i doradcow glupota !!!! kto daje 4 miesiecznemu dziecku jakiekolwiek inny posilek niz mleko matki !! potem sie dziwicie ze dzieci maja zatwardzenia !! kaszki deserki , tylko pogratulowac !! dziecko do 6 a nawet 7 miesiaca zycia powinno wcinac tylko mleko mamy !! nie ma nic lepszego dla malucha !! w czwartym miesiacu dziecko przeciez jeszcze nie ma do konca uksztaltowanego ukladu trawiennego , odbija i ulewa mu sie mlekiem matki , a co dopiero mowic o jakis obcych papkach !!! chcecie miec dzieci, to najpierw sie do tego troche przygotujcie !!! to nie lalka ani zabawka tylko wspanialy organizm ktory potrzebuje zrozumienia i dbalosci o niego !! to chyba na tyle co mam do powiedzenia !1 bo to temat dlugi jak rzeka !! narka bawcie sie dobrze z gerberami ........

Gość justynatn
gusia ciekawa jestem czy tylko dajesz cyca???????????????????????poczytaj sobie na internecie co mozna podawac dziecku w 4 m-cu i spytaj sie pediatry.dziecku musi sie odbic po mleku, nie odbija sie twojemu dziecku- BRAWO NIECH ZYJE TWOJA GLUPOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gusia 1
justynatn to do ciebie sory ale strasznie mnie przeraza takie podejscie jak twoje, wiedz ze wszyscy niejako skazujecie swoje dzieci juz teraz na roznego rodzaju choroby!!! to co mozna podawac a to co powinno sie podawac to jeeedna wielka roznica..to moze podaj swojemu dziecku paroweczke, biszkopcika?? bo tak mowia pediatrzy, ze biszkopcik nie szkodzi itd.pediatrzy mowia ze jak sie wyrzynaja zabki to daj skorke od chleba, daj a zrobisz najwieksza glupote, bo przecierz chleb zawiera kwasy nieprzyswajalne przez tak maly organizm jakim jest dziecko. tak sie sklada ze karmie tylko i wylacznie piersia !! i mam taki zamiar do 6 mies i po tym okresie PO KOLEI WPROWADZAC TYLKO PO JEDNYM SKLADNIKU a nie na chura zupki kaszki sraszki...za kazdym razem po kazdym posilku mojemu dziecku sie odbija bo jestesmy z mezem przygotowani do roli rodzica!!!!!! a nie tak jak reszta ktora najchetiej juz w 1 miesiaca podawalaby rozne gowna albo moze mleko krowie, ktore jest dobre dla cielaka!!! i to moze ty poczytaj sobie na temat zywienia nie tylko malych dzieci a wtedy zrozumiesz moze niektore kwestie.Bo nie sztuka zrobic dziecko i podsuwac mu juz w 4 miesiacu jakies gowna ktore sa reklamowane.sztuka jest aby twoje 4 miesieczne!! dziecko nie robilo twardych kupek, dziewczyno ty syfisz dziecku organizm!!!!!!!!!! wez sie moze na poczatek za siebie bo tak jak zywisz siebie tak zywisz swoje dziecko!! dziekuje bardzo to by bylo na tyle. pozdrawiam serdecznie i zycze zdrowego wychowywania dzieci :))

Gość oasia25
Witam! Gusia nie każda matka może karmić swoje dziecko piersią. Więc pomyśl zanim zrobisz uwagi na temat karmienia innym matkom. Poza tym to indywidualna sprawa każdej z nas kiedy i co daje swojemu maleństwu. Ja mam 3 i pól miesięcznego synka ale jest tak duży i tak się rozwija że za porozumieniem z lekarzem wprowadzam mu treściwsze a zarazem zdrowsze rzeczy. Ostatnio spotkalam się z przypadkiem anemii u niemowlaczka 5 miesięcznego ponieważ matka karmiła dziecko tylko własnym pokarmem. Więc nie ma reguły...co jest najwłaściwsze.

Gusia, martwisz nie bardzo Jest w Tobie tyle złości i jadu, że padłoby od niego trupem całe stado byków!!! Pomyśl, jak taka agresja działa na Twoje dziecko i może zastanów się trochę nad istotą tego forum. Poza tym naucz się koleżanko czytać ze rozumieniem tekstu, to Ci sie bardzo przyda. Tematem forum są 4 miesięczne dzieci, nie zaś: jestem wredną matką bo podaję dziecku stały pokarm, wejdź tu i zmieszaj mnie z błotem! Dla Twojej wiadomości wszystkowiedzący rozumku, są kobiety, które nie mogą karmić wyłącznie piersią i wrzaski pod ich adresem, że nie powinny podawać dziecku tylko pierś wsadź sobie koleżanko w buty. Może masz to szczęście, że jesteś bezrobotna lub na urlopie wychowawczym i zostaniesz z dzieckiem aż to nie pójdzie na studia. Ale są kobiety, które muszą wracać do pracy a dziecko muszą oddać do żłobka lub pod opiekę niani. I co, mają sobie oderżnąć cycki?????? Poza tym, to nie jest prawdą, że dzieci powinny być karmione wyłacznie piersią. Tak się składa, że dzieci w 6 miesiącu wytwarzają przeciwciała i mleko matki traci również na wartości, nie jest pokarmem tak wartościowym jak przez pierwsze 4-5 miesięcy. Dlatego powinno się stopniowo rozszerzać dietę. Nie znam Twojego dziecka, być może jest geniuzem i kiedy podasz mu pierwszy posiłek zje je samo łyżeczką i umyje jeszcze po sobie miseczkę. Ale większość dzieci nie jest taka genialna jak Twoje i muszą sie długo uczyć jedzenia łyżeczką, potrzebują dużo czasu na poznanie nowych smaków. Pisałabym tak jeszcze długo, ale szkoda mi czasu na takich narwańców jak Ty, naprawdę. Porozmawiaj może lepiej z mamą, tesciową lub z kimś w ich wieku i zapytaj, co podawały swoim dzieciom. I co, to niesamowite, wszyscy ci ludzie zyją!!! Nawet ci, którym mamy w 5 miesiącu wręczały do łapki skórke od chleba! I jeszcze jedno pytanie, czy wydaje ci się, że gdyby cokolwiek innego niż mleko matki było szkodliwe dla dziecka tyle koncernów zajmowałoby się produkowaniem deserków i zupek od 5 miesiąca a tylu lekarzy mówiłoby matkom, że mogą rozszerzać dietę? Droga Gusiu, w ferworze walki z zaplamionymi piersiowym mlekiem ubrankami Twojego dziecka i pieluchami z rzadkimi kupkami Twojego słodiego szkraba znajdź chwile czasu na relaks i samodokształcanie się zanim narobisz znowu kupę smrodu na jakimś innym topiku Z poważaniem mama 4,5 miesiecznego synka, który już (o zgrozo!!!) poznał smak jedzenia ze słoiczków

Gość upppppppppppppppp
:)

Gość haaaa

Gość haaaa

Gość haaaa

Gość do gusia
jak mialam 4 miesiace, to podobno juz mnie odstawiono od cycka. I jakos zyje, uposledzona ani krzywa tez ni jestem..

Gość ANA1234
Gusiu twierdzisz,że jesteś przygotowana do roli rodzica, a ja myślę,że jesteś STRASZNIE leniwa i wygodna.Nie chce Ci się podawac dziecku jabłuszka czy marhzewki bo to papranina,dziecko ubrudzone i wszystko naokoło,wstydź się,miej odwagę przyznac sie ,że o to Ci chodzi.Wygodniej Ci wyciągnąc cyca i przez 7 miesięcy miec wszystko w dupie. Jak lekarz każe Ci zrobic badania dziecku to też twierdzisz ,że jest GŁUPI? Gratuluję Ci Twojej głupoty,lenistwa i wredoty. Jesteś najbardziej wredną matka jaką znam.

Gość czarnao
gusia-zaatakowalas i zostalas tez zaatakowana, bezsensu, rozumiem twoj punkt widzenia i uwazam, ze kazada matka wie , a przynajmniej powinna wiedziec co dla jej dziecka jest najlepsze..bo kazde dziecko jest inne, zgadzam sie z toba, ze nie ma nic lepszego niz mleko matki, przykre jest to, ze wiele kobiet stawia ponad dziecko swoje potrzeby, typu "zepsuje sobie biust", czy "ide do pracy bo nie bede kura domowa", do pracy mozna isc i zostawic malenstwo tylko pod warunkiem, ze ma sie naprawde zla sytuacje finansowa lub dzieckiem zaopiekuje sie babcia, siostra itp, ktos kto tak jak mama bedzie nosic, calowac, przytulac malenstwo i nie pozwalac mu plakac w lozeczku!! ale nie o tym mowa.. a wiec jak pisalam kazde dziecko jest inne i teraz w ogole dzieci rodza sie wieksze i zdarza sie, ze musza dostac inny pokarm duzo wczesniej niz w 6 miesiacu, zwlaszcza chlopcy, moj synek jak tylko skonczyl 3 miesiace pediatra kazal mu dac po pol lyczeczki kaszki do kazdego karmienia, bo potroil swaja wage urodzeniowa, nadal jadl co 2, 3 godziny i w dzien i w nocy i rosl jak szalony!! od tamtej pory nareszcie przesypia w nocy 6 godzin i jest ok, acha mieszkam w Stanach a tu wyjatkowo lekarze boja sie mowic cos co by dziecku zaszkodzilo.. ale tak jak mowie nie ma nic lepszego dla malucha niz mleko matki i nawet tu w USA trabia o tym na kazdym kroku!!! pozdrwaiam was moj Oliver urodzil sie 7 lutego 2006:):):)

Gość justynatn
envy-zgadzam sie z toba NIC DODAC NIC UJAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gusia wiadomo ze kupka bedzie inna nowy skaldnik w pokarmie CHYBA LOGICZNE??????a jak ja niby wprowadzam nowe pokarmy??????powoli po 1 skladniku z przerwa na sprawdzenie czy organizm toleruje nowalijki. ciekawe jak skonczy ci sie pokarm to dziecku nie dasz butli???????????????????co z ciebie ZA MATKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na teamt zywienia to wiem duzo mam pediatre w domu wiec wykladow mi tu nie rob bo mnie (ocenzurowano) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dobrze ze napisalas to by bylo na tyle!do widzenia.