Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggg

wakacje w bułgarii

Polecane posty

Gość gggg

witam. wybieramy się na wakacje do bułgarii prosze o wiadomosci czy mozna jechać w "ciemno" bez wcześniejszej rezerwacji kwatery co prawda mam telefon ale nie mogę sie dogadać interesuje mnie tez ceny opłat drogowych jadąc przez węgry, rumunię ,jaką walutą płacić za paliwo a może ktoś poleci mi jakąś kwaterę żeby porozumieć się po polsku interesuje mnie okolice neseber,ravda,pomorie.wielkie dzieki

Gość trypel phi
Na miejscu dogadasz się bez problemu po polsku a jak miałeś w szkole rosyjski to juz bajka

Gość aannkkaa
bylismy w ciemno (20 min szukania kwatery w kraniewie) płacić najlepiej kartą (po drodze) opłaty po drodze -nie pamiętam dokładnie więc nie były duże -coś tam na granicy rum-bułg.

Gość Nic nie rezerwuj stąd
tylko szukaj na miejscu - wtedy ocenisz standard i wybierzesz to co Ci odpowiada. Jak przyjedziesz nie przed weekendem to wybór będziesz miał duży nawet w szczycie sezonu

Gość Za paliwo płać kartą najlepiej
tylko pamiętaj że w Rumunii i Bułgarii nawet do zwykłych kredytowych czesto wymagany jest i podpis i PIN. Wysokości opłat nie podam bo ja nie płacę. pozdr

Gość aniaaaf44
jezeli interesuja cie okolice ravdy tania oferte ma biuro utc (www.utc.pl). moim zdaniem lepiej jest jechac z zorganizowanym operatorem niz samemu kombinowac.

Gość Wbrew pozorom
lepiej mieć potwierdzoną rezerwację

Gość Wiesz ty
Jechać w ciemno to loteryjka. W zeszłymn roku w Kranevie spotkaliśmy kilka osób szukajacych kwater. Oczywiście zawsze mozna coś znaleźć ale co to będzie i jaki będzie tego standard nie wiadomo. W węgrzech płacisz tylko w przypadku jak jedziesz autostradą. W Rumunii płacisz winietę drogową na wjeździe i opłatę mostowo-klimatyczną w oklolicach mostu na Dunaju. Razem ok. 15 euro od samochodu. W Bułgarii podobnie co do ceny. Za paliwo płacisz walutą lokalna czyli obowiązującą w danym kraju, tak się przecież robi na calym świecie. Na nowych dużych stacjach można płacić kartą, zwłaszcza w Rumunii, ale przelicznik kursu mają wtedy kiepski. W Ruminii bez problemu możesz wymienić kasę w kantorze lub w banku. Lepiej w banku. W Bułgarii kantorów dużo, a kurs jest sztywny. Nie wszędzie dasz radę płacić kartą...