Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolarka

BRAK OKRESU 17MIESIECY!!!!!

Polecane posty

Gość ona_17
wypadanie zastawki mitralnej i niedomykalność płatu tyle wiem, a to cos powaznego?

Gość idź do lekarza
hmm to co ja napisałam czyli wypadanie płatka zastawki mitralnej nie jest groźne ale upierdliwe i nie wiem czy masz to samo, i myslisz ez to dwie wady czy tez rzeczywiście masz dwie wady. Moje jest nie grożne, to tzw zespół Barlowa, jest groźba zapalenia osierdzia ale bardzo żadka zreszta poczytaj na google

Gość gggg ona 28lat
ginekolog to nic strasznego a wizyta u niego to podstawa zdrowia kobiety oraz profilaktyka niezbędna w diagnozie. dlatego nie warto zwlekac, z podjeciem wizyty u specjalisty,to czy wybrać kobiete czy mezczyzne musi juz byc nasza decyzja ale zapewniam ze to nie jest tak naprawde istotne,najwazniejsze jest badanie i diagnoza, przed rozpoczeciem badania lekarz przeprowadzi z nami wywiad zapyta o datę ostatniej miesiaczi o ich regularność przebyte operacje zabiegi choroby potem zaprosi wskaże pomieszczenie w ktorym przygotowujemy sie do badania i potem siadamy na fotel ginekologiczny ktorego tez nie ma co sie bac,badanie moze byc bolesne szczegolnie gdy sami podswiadomie sie spinamy utrudnia to badanie.

Gość barona
Mam 17,5 lat również nie mam okresu ale nie 17 miesiecy a 25 rutynowo chodze do dobrego ginekologa , robie badania hormonalne a za niedługo ponownie zaczne zazywać tabletki Kochan nie bój sie isc to naprawde nie jest dobre jesli boi sie czegos w czym nie ma nic złego Twoja mama pownna wiedziec o tym problemie Tak możesz miec problemy z zajsciem w ciąze

Gość MISIA PATI
mam 17 lat nie mam okresu juz od listopada. i nie wiem co robic :/ mysle isc do lekarza ale podobno jak sie nie ma 18 lat to trzeba isc z rodzicem a ja mojej mamy nigdy o to nie poprosze ;/ co mam robic ??

Gość Ona_188
MISIA PATI przeczytaj moje wcześniejsze wypowiedzi :) ja nie mam okresu od końca sierpnia. strasznie sie bałam iść.... poszłam w tamtem wtorek, bo miałam akurat ferie. odważyłam się :) i to nic strasznego jak mi sie wydawało :) poszłam do faceta, z wyboru, starszy pan bardzo miły. przepisał mi tabletki cyprest, które są ok :) czuje sie po nich dobrze, bolą mnie troche piersi, ale ponoć to jest normalne, bo tak wyczytałam z wypowiedzi innych i z opini mojej koleżanki, która też je bierze :) troszke jakby mi się ujędrniły, cera po nich wygładza sie oraz co najważniejsza reguluje okres :-) nie musisz iść wcale z mamą, ja w lipcu tego roku bede miała dopiero 18-scie lat, a byłam sama i było wszystko dobrze;-) także głowa do góry. A propo chciałam bardzo podziekować tym osobą na forum, które mnie wsparły i powiedziały że to nic strasznego:) uwierzyłam w to i nie było tak źle :) dzięki wielkie jeszcze raz :** PS> nie wiem dlaczego ale nie moge wpisać swojego nicku ona_18 :(

Gość MISIA PATI
no to spoko ja tez moze zdobęde sie na odwage i pojde :) dzieku za informacje buziak a z tego co przeczytałam wynika ze masz juz okres ??

wy sie przejmujecie, to jest normalne ze w mlodym wieku okres nie jest regularny. Ja mialam strasznie nie regularny, dopiero teraz spoznia mi sie zawsze ok 2 tygodnie-tydzien a mam dopiero 19 lat. anty nic nie daja bo pomoga tylko w tym czasie jak je bedziesz jesc, ja tak mialam, odstawilam anty to mialam wszystko do gory nogami poprzewracane z hormonami :/ teraz biore luteine. zreszta, wiele kobiet ma nieregularny okres, czesto jest to dziedziczone po matce badz babci. na opoznienie okresu wplywa: choroba, stres, zle odzywianie, pogoda, cisnienie, zazywanie innych lekow, zazywanie antybiotykow badz uwarunkowania genetyczne

Gość Ona_188
pozostalo mi jeszcze ok.10 tabletek :) z 1 opakowania, takze napisze później co i jak ;-)) buziak:*

Gość Ona_188
hej więc mialam sie odezwac :) wczesniej nie pisalam bo albo moja skleroza, albo brak czasu :)) więc tak okres dostałam w niedziele ;) dziś zaczełam brać drugie opakowanie tabletek CYPREST :) pozdrawiam :-))

Gość MISIA PATI
moze masz racje ze choroba wpływa na ten cały okres. Ja jestem chora na łuszczyce wiec moze cos w tym jest :(

Gość beFree
Dziewczyny, mam pytanie. Nie mam okresu od pol roku, wiem ze jest to zwiazane z odchudzaniem i dodotkowo ze ogromnym stresem jakii ostatnio przezywam. Mam 17 lat, chcialabym isc do ginekologa sama. Gdzie powinnam isc sie zpaisac do lekarza? wolalabym nie isc prywatnie bo ponoc wizyta jest bardzo droga. Czy potrzebne mi jest skierowanie, czy mam isc sie zapisac od razu do danego lekarza?? moze to jest smieszne ale nie mam o tym zielonego pojecia, a dopoki sie nie dowiem to wole nie pytac mamy o szczegoly:) BLAGAM ODPISZCIE!:P

Gość Ona_188
hej, ja również nie miałam przez pół roku okresu, poszłam do ginekologa, nie trzeba żadnego skierowania, musisz sobie znaleść w swojej okolicy ginekologa, który nie przyjmuje prywatnie, zarejestrować sie i juz ;) tez tu pisałam z tym samym problemem. poszłam do gina, przepisał mi 2 opakowania tabletek antykoncepcyjnych CYPREST i po skończeniu 1 opakowania dostalam okres :) teraz jestem w połowie 2 opakowania, jak je skończe i skonczy mi sie okres, pójde na kontrole. głowa do góry i idź odrazu i nie zwlekaj.

Gość hmmmmmmmmmmmgjhgh
hm.. ja tez nie mam okresu:/ jakies 3 tyg juz. i wiem ze to przez odchudzanie.. wiem tez ze za predko go nie dostane.. powiedzialam o tym mamie.. mam 166cm i waze 65 :/ i wlasnie co dziwne troche.. mama mowi ze to przez stres bo przy takiej wadze okres powinien byc. sama tego nie rozumiem:/ przeciez nie wygladam jak anorektyczka:/ chcialbym schudnac jakies 10kg i wtedy mam zamiar isc do tego gin. ;( myslalam tez o dietetyku ale czy on mnie nie wysmieje? hm.. Ona_188 a czy po tych tabletkach przytyłas cos?

Gość ona_188
nie właśnie, nic nie przytyłam. jedynie co to poprawiła mi się cera, mam okres jak mieć powinnam i urosły mi troche piersi. na dniach znów bede musiała iść do ginekologa na kontrole i ze chce znowu tabletki

to nie jest normalne ze okres znika w tym wieku, nie zgadzam sie ! Szczególnie gdy poprzedzone było odchudzaniem badz za dużą ilościa sportu.. Należy się zgłosić do lekarza, napewno Was dziewczyny nie skrzyczy.. wbrew pozorom takich przypadków jest wiele. najlepiej ginekolog-endokrynolog. Moja stopka pewnie nie bedie zachecajaca, bo przytyłam podczas 3 letniej juz kuracji .. nawet nie pisze ile. Ale zapewniam ze jest w tym moja wina Ale warto walczyc o zdrowie!! (ja nie zdażyłam ) Jak lekarz bedzie wporzadku to da Wam nawet coś osłonowo na przemiane materii aby nie roztyć się.

Gość pojdz do ginekologa
mozesz pojsc sama

Gość wsiekladorotka
widze ze jestescie doswiadczone w tych sprawach wiec przedstawie swoj problem i prosilabym o jakas pomoc napisze wszystko krok po kroku - pod koniec lutego tego roku kochalam sie z chlopakiem i rzekomo do wytrysku doszlo pozamna (ale zawsze cos moglo uciec przed wyciagnieciem) wzielam postinor duo nie mieszczac sie w 72 godzinach, po okolo 4 dniach od wziecia postinoru dostalam okres (w dzien w ktorym dostalam okres bylam u ginekologa ktory przepisal mi castagnus na ustabilizowanie okresu) , po okolo 2 tygodniach od stosunku zrobilam test ciazowy (wynik negatywny), w marcu okres spoznil mi sie okolo 4-5 dni (w tym czasie zrobilam test i wynik byl negatywny) ale przyszedl i byl normalny, w kwietniu okres dostalam i byl bardzo obfity ze mi to przeszkadzalo, kwietniowy okres skonczyl sie 16 i od tamtego czasu nie mam okresu, w maju powinnam dostac miesiaczke 9 kiedy zaczol mi sie okres spozniac przestalam brac castagnus, to z dzisiejszym dniem liczac to juz 4 tygodnie okres mi sie spoznia, mam bole w podbrzuszu raz po lewej raz po prawej stronie, zawsze mialam tak ze przed okresem mialam sluz bialy pozniej stopniowo sie on zabarwial na brunatno az wkoncu przychodzila miesiaczka teraz sluz zabarwil sie na leciutko zoltawy i tak wszystko sie zatrzymalo, piersi bola mnie zadko i sa lekko nabrzmiale, sa wszystkie objawy okresu ale jego samego brak i w tym miejscu chcialam zapytac: - czy to ciaza ? - czy to moze jakas choroba ? - czy przerwanie kuracji castagnusem moglo spowodowac takie anomalia ? z gory dziekuje za odpowiedz i bardzo was wszystkie pozdrawiam i caluje :

Gość moniska brzoskwineczka
co mam zrobic od pół roku staramy sie o dziecko dotad miałam regularne miesiaczki tzn zawsze 14 ostatnio tez tak było lecz okres trwał tylko 4 dni a normalnie zawsze było 7 dni, teraz tez powinnam miec 14 a mam dzis co ze mna jest czy to może byc normalne czy to moze byc ciaza???

Gość giszek
siemanko ja nie mam okresu przez tydzien niby nic a jednak myslalam ze jestem w ciazy ale nie nie wie m co ma robic ginekolog juz czy poprostu poczekac jak nmyslicie

Gość kinia19889
dziewczyny spoznia mi sie okres 5 dni strasznie bola mnie sutki jak nigdy dotad wczoraj mialam bolesci macicy ale ten bol nie byl jak na okres.(okresy nadal nie ma) Zrobilam 2 testy ktore wyszly negatywnie.myslicie ze dostane okres?

Hej Kobietki ! Brałam tabletki Yasminelle przez miesiąc ( to byl chyba wrzesień) w pazdzierniku dostalam @ z odstawienia , bo wtedy skonczylam blister nie zaczynajac nowego ... w listopadzie dostalam okres 10 dni przed spodziewanym terminem . Kiedy pryszedł grudzień a okresu nie bylo az do świąt postanowiłam sie wybra do ginka. Przepisal mi wowczas luteine na wywołanie okresu ( wczesniej zrobił usg dopochwowe na wykluczenie ciazy ) teraz jest styczen okres powinnam dostac jakos ok 24. w ciazy nie jestem i znowu dostalam dzis luteinę. Moja ginekolog mowi ,ze mam ją brac na rozruszanie moich hormonow. Czy myslicie ,ze taki stan rzeczy moze miec miejsce po braniu tabletek przez ten jeden miesiąc? Dodam ,ze wczesniej nie mialam regularnych miesiączek jednak opozienia zdarzaly sie maksymalnie do 10 dni , a nie bylo tak ,ze w ogole nie mialam @. Co o tym myslicie ?