Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atak klonów

WYJAŚNIĆ SOBIE WSZYSTKO DO KOŃCA....

Polecane posty

jak to jest? kiedy miłość się zaczyna lub kiedy uczucie się rozpada: czekamy, rozmyślamy, projektujemy sobie lęki, marzenia. czy pytacie tę drugą stronę o wszystko? to znaczy, kiedy jest się w związku i pojawiają się jakieś problemy nie mówimy o tym od razu, czasem sami nie znamy odpowiedzi. ale kiedy miłość się zaczyna, kiedy nie jesteście pewni czy dobrze odczytujecie intenjce drugiej osoby i nie możecie wytrzymać w tej niewiedzy to czy odważacie się w końcu zapytać? a kiedy wszystko się rozlatuje, kiedy czujesz, że to już nie to i w nieskończonośc ciągnie się takie zawieszenie to czy w końcu na rozstanie zadajecie sobie wszystkie pytania. w moim życiu było kilka historii i nigdy o nic nie pytałam. i często do mnie wracaja pytania bez odpowiedzi. mój jeden poważny bardzo związek omówiliśmy szczegolowo, ale chodzi mi o te nie do końca skonsumowane, za przeproszeniem, miłości, te ulotne i pełne niedomówień, w których poza słowami tak wiele się działo. nigdy nie spytałam i czasem nie mogę zasnąć...dziś też mam taka sytuację. oświadczył, że mnie kocha, ma inną, milczy. to śmieszne, wiem. na nic nie liczę, ale w duchu czekam niewiadomo na co. może powinnam doprowadzic do spotkania, rozmowy. co radzicie. jestem dawno dorosła a wstydzę się jak dziecko...

Gość Czyli on
jest zajętym facetem?A Tobie wyznał miłość?

Gość anula2706
JAK TOJEST Z TA MIŁOSCIA.....KOCHA CIE A JEST Z INNA....TO NIEZROZUMIŁAE...ON CHYBA NIE WIE CO TO JEST MIŁOSC....

Gość Czyli on
właśnie to jest dziwne.A on Ci powiedział coś o dziewczynie??

Gość Czyli on
Czy Ty wiesz tylko o jej istnieniu a on o niej nic nie mówi??A powiedział że chce być z Tobą??

Gość Czyli on
Jesteś autorko topiku.Kiedyś miałam podobną do Ciebie historię;)

on mi nic nie mówił o niej. ale wiem, że nie jest szczęśliwy, wydaje mu się, że ona go nie kocha, nie czuje, że podrywa innych. słyszałam o tym parę miesięcy temu. a my zawsze się lubiliśmy, ale za bylismy w poważnych związkach. on jest z nią od trzech lat, ja od dwóch sama. i pół roku temu spotkaliśmy się i nagle jakiś wybuch. to znaczy mi serce zaczęło walić, ale nic nie dałam po sobie poznać. aż tu dwa miesiące temu na kawie on mi wyznaje, że spać nie moze, że nie wie jak to się stało ale kocha mnie po prostu. powiedziałam, że jest nieodpowiedzialny, że to co mówi jest nieuczciwe, on na to,że zdaje sobie sprawę, ale nie wytrzymał po prostu. potem cisza. a potem telefon pełen wyznań.i znów cisza. ja go o nic nie spytałam, o nic. mówiłam tylko ogólnikowo: że to jest niedobre, że mam słabość do niego, ale nie chcę tych słów słuchać.

Gość Czyli on
Ja też postąpiłabym tak właśnie jak Ty,ale to jest trochę nie zrozumiałe jego zachowanie.Nie sądzisz? Dlaczego od niej nie odejdzie?Jak jej nie kocha??A Ty pewnie czujesz się niezręcznie i masz mętlik w głowie bo czujesz coś do niego, ale wiesz że tak nie powinnaś i on nie powinien, bo jest zajętym mężczyzną.I najgorsze jest to, że to Ty musisz czekać na jego krok?Jak on postąpi?

w ogóle nie rozmawialiśmy o byciu razem, o żadnych konkretach. jesteśmy po 30-stce a zachowujemy się jak zupełne dzieci. nie chcę by ktoś cierpiał przeze mnie. nie chcę by on kogos ranił. to jest straszne podejmować jakies radykalne decyzje. tylko, że ja czuję, że się wkręcam coraza bardziej. że mówię sobie to jest historia bez happy endu a tak naprawdę oszukuję się i pielęgnuję w sobie wielką nadzieję. boję się bólu, znam ból, to mnie wykończy. chcę stanąc na nogi i pomyślałam, że powinnam zapytać go wprost o wszystko. to pewnie okaze się końcem...wstydzę się.

Gość margeuritte
Tesknie napisz do mnie na maila klara68@wp.pl cos ci napisze, moze pmoge

Gość margeuritte
bardzo cie prosze napisz

dokładnie tak jak piszesz, tak się czuję. to dla mnie był zawsze świetny, szczery gość. własnie SZCZERY!. więc coś w tym wszystkim musi być innego. bo on zawsze był uczciwy. może nie święty, ale uczciwy na pewno. poza tym teraz po tym wszystkim co mi tak przepięknie wyznał to on już oszukuje ją, mnie i przede wszystkim siebie samego. to straszne...

Gość Czyli on
Właśnie tak jest:(Na pewno go lubiłaś, ufałaś mu i wiedziałaś,że możesz na niego liczyć.A teraz po jego zachowaniu nie wiesz co możesz się po nim spodziewać.NIe wiesz czy on chce być z Tobą?Jest nadal ze swoją dziewczyną i ją oszukuje, bo ona na pewno nie wie o Tobie i na pewno w jakimś stopniu oszukuje Ciebie, bo nie jest z Tobą szczery.A Ciebie to bardzo boli:(i męczy bo kiedyś mu ufałaś a teraz nie wiesz co masz myśleć???bo to w końcu zajęty facet i tak nie można, bo to nie uczciwe.A znowu on to Ci wyznając powinien zrobić jakiś ruch, bo do niego należy??

Gość Czyli on
A Ty przez niego teraz cierpisz:(bo chce Cię może rozkochać w sobie?Musisz jednak być ostrożna, bo on może jest asekuracyjny jeśli będzie wiedział że Ty chcesz z nim być to Ja rzuci albo i nie.Ciężka sprawa ,czas tylko może pomóc, bo Tobie nawet nie zręcznie jest się do niego oddzywać, bo to jest zajęty facet i tak głupio, nie zręcznie.On powinien wykonać pierwszy ruch.Powiem Ci jedno na dłuższą metę to jest bardzo męczące:(.A on najwidoczniej sam nie wie czego che albo się czegoś boi??

przeczytałam topic podany powyżej. ja wszystko rozumiem gdyby nie t,że to zawsze był dla mnie świtetny facet z zasadami, dojrzały, inteligenty i bardzo wrazliwy człowiek. nie rozumiem jego zachowania. poza tym jego wyznania zaahipnotyzowały mnie. nie znamy się za dobrze ale on miał możliwość obserwowania mnie przez 10- lat i powiedział mi takie słowa, ze teraz ciężko zapomnieć uwolnić się. prosiłam go żeby milczał, on on to,że nie może milczeć, że musi to powiedzieć co czuje, bo to jest bezcenne, bo tak potwornie mało tego uczucia w tym bolesnym zyciu. i co? i zostawił mnie z tym wszystkim... a jak ja mogę do niego dzwonić i narzucac sią za plecami innej kobiety. to jest człowiek z wielką wyobraźnią, a tu taki numer!

Gość ona czyli ja ja czyli ja
tęsknię za Tobą--->on jest asekuracyjny...milcz i czekaj nawet, jeśli Jego wyznanie nie jest ci obojętne bo ja nie wiem, czy warto facetowi ułatwiać..i nie wiem, czy to będzie ułatwienie, bo moze się okazać, ze dopiero wtedy on będzie miał dylemat...a nie?

no właśnie! zresztą ja nie chcę żeby on był ze mną bo ja chcę. on sam musi chcieć. powinien najpierw ułożyć swoje sprawy a potem mimówić takie rzeczy. wie,że jestem po swoich przejsciach, że jestem samotna, smutna i tp. pragnę by komuś zależało na mnie, a nie w takigłupi sposób. wszystko to sobie tłumaczę, ale czuję , że wpadłam po uszy. a tu wiosna, chcę się uśmiechnąc, a nie śpię po nocach... za co?

wiesz, bo taki facet moze miec nawyk bajerowania, ktory obróci się w końcu przeciwko niemu:albo sioę wypali i straci na atrakcyjnosci albo dziewczyna się dowie albo i jedno drugie

Gość Czyli on
On Cię kocha, to musi być prawda jeśli to Ci powiedział, ale jest drugie pytanie czy on chce być z Tobą??czy chce się z Tobą związać??Czy zaryzykuje??A z drugiej strony jest nie uczciiwy wobec swojej dziewczyny i Ciebie.A ciężko budować swoje szczęście kosztem innych osób.Tutaj możesz tylko czekać na jego ruch :(

a ja pomyślałam, zeby go prosić żeby mi obiecał, że już nigdy się do mnie nie odezwie, ze chcę uciąć to wszystko. ale nie milczeniem, bo wciąż czekam tylko ostatnia rozmową, że to koniec naszego kontaktu. to naiwne?

tęsknię za Tobą --->zerwac bez słowa

tęsknię za Tobą ---->..wiesz, zerwanie kontaktów chyba jest dobrym wyjściem..wiesz, powiedzenie na gos takiej rzeczy jest łatwiejsze, niż duszenie w sobie, powiedzmy szczerze...żaden to heroizm z jego strony

ona czyli ja---> dlaczego, powiedz wiecej. czuję, żęmasz rację, ale nie mogę sie uwolnic od tych wszystkich pytań.

ale gdybym ułyszała prawdę to opłakała bym ale byłabym na drodze do wolności a tak to ciagle coś sobie roję, daję mu w myślach czas, jakieś bzdury kompletne snuje sobie i czekam, czekam, czekam,czekam na nic....

masz gg? bo nie chcę tu pisac na forum moje 7499991

Gość Boże....

Gość papisko
Koszmarek po prostu. Ja bym w życiu nie zaufała takiemu facetowi. Marnuje czas jakiejś dziewczynie skoro bardzo intensywnie zaleca sie do Ciebie. Totalnie bez zasad... Wiem, ze nic nie jest czarno-białe, ale w momencie, gdy sobie uświadomił, ze kocha Ciebie, powinniej bardzo szybko dać wolność swojej kobiecie. Nawet, gdyby to oznaczało, że będzie sam.