Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martusik

Perfekcyjne ciało na lato-kilka prostych zasad

Polecane posty

Gość Martusik

Czesc dziaj obudzialm sie z postanowieniem zadbania na maksa o swoj wyglad miesieczna kuracja wypieknienia na lato!!Jestescie juz moze po lub w trakcie czy moze dopiero zabieracie sie do takiej akcji? PISZCiE!! Ja zamierzam schudnac ok 5kg odżywiajac sie zdrowo i bez konserwantow no moze jakies male wspomagacze w postaci tabletek z chromem :) wygladzic cere,zadbac o włosy,ciało i odzyskac spokoj i harmonie wenetrzna :) Maj moim miesiącem!!Skupiam sie na sobie i na realizacji moich dosc mocnych celow!Podpowiadajcie jezeli macie jakies sposoby na ktores z moich wyzwan.......CZEKAM ,pozdrawiam ktos sie przyłaczy?

Gość Martusik
To tak: jem 3 posiłki dziennie w miare o tych samych porach,pije duuuze iloci wody i herbaty -zilona,czerwona,codziennie rano biegam ok 20 min,stusuje balsamy poprawiajace wyglad skory po kazdej kapieli,robie piling raz w tyg oraz dodatkowo maseczke z zilonej glinki,wlaczam do diety otreby,platki owsiane,duzzo warzyw-zypy i owocow!!co jeszcze robic doradzcie cos,co daje efekty,co pomaga!!

jestem za:P ja głownie walcze z trądzikiem:P i chce z nim do wakacji sie jakos troszke uporac, ale schudnac tez chetnie chce:P tak z 3 kg conajmniej. Nie wiem czy caly miesiac wytrzymam na diecie, bo u mnie raz lepiej raz gorzej to wychodzi, ale prawda jest taka ze waże rano jakies 60-61 kg (wzrost 1.68) a w zime to bylo nawet 64 wiec i tak schudlam, ale nie czuje sie jeszcze taka laska;) tylko troszke lzejsza:P Ja bym bardzo chcialam wyszczuplic moje nozki, a głownie łydki sa strasznie grube (a raczej umiesniona), spadło mi z nich z 0,5 cm ale to jest stanowczo za mało, nie chce podawac ile mam w łydce, bo sie wstydze:P staram sie zawsze o siebie dbac, ale teraz trzeba naprawde sie przyłozyc:P pozdrawiam;)

ja rowniez postanowilam o siebie zadbac. od paru dni biegam z rana dla kondycji, lepszego samopoczucia oraz figury. staram sie nie jesc slodyczy, pic duzo wody, racjonalnie sie odzywiac. stosuje balsam ujedrniajacy (nie wierze ze balsam sam z siebie zlikwiduje celulitis, ale skore trzeba ujedrnic , zwlaszcza posladki:)) zrezygnowalam z kawy, pije tylko herbate zielona

ja tez biegam, ale nie codziennie:) tak co kilka dni;) za to tez cwicze w domku (cwiczenia: rowerek, podnoszenie nogi na jednym boku potem na drugim, hula hop- conajmniej 10 min, czasami cos innego doloże, albo mniej zrobie, zalezy do ochoty, ale dziennie robie przynjamniej 1 cwiczenie i 10 min hula-hop) ja z cellulitem niemam na razie problemów, trenowalam regularnie sport ( jakie 4 lata) i kilka razy wtygodniu bylam zawsze w ruchu;) teraz musze dbac o to zeby mnienie dotyczył) mam za to rozstepy ale malutkie na szczescie- przez odchudzanie, bo kiedys to tylam i sie odchudzałam ( 2-3 kg spadły potem przybyly i tak z kilka razy bylo)... mi do szczescie brakuje tylko posiadanie czystej cery, ale to w miesiac jest u mnie niemozliwe- mam sredniomocny tradzik, któryniszczy moje psychike, mam straszne kompleksy przez to, ale nie chce sie zalamywac bardzo, bo bedzie jeszzcze gorzej niz teraz :( chce tez zadbac o swoje stopki. Bede moczyc je w wodzie i trzec pumeksem ( co kilka dni) i potem kremik na stopki i skarpetki) co do dietki to jak najmniej slodyczy, zielona herbata, owoce, warzywa, duzo wody, obiadek normalny, ale bede sie starac jak najmniej go zjesc:P bez sniadanka sie nie ruszam z domu:P i jak najmniejsza kolacja albo w ogole:P witam was serdecznie nokia 3410 i martusik:****

:) jestem z wami kobitki! ja postawilam glownie na cwiczenia i jakies mazidla na cialo. codziennie 6weidera, cwiczenia modelujace talie, na uda, posladki i biust. do tego rano robie cos takiego: http://www.poradnia.pl/podstrony/porady/gimnastyka/przebudzenie.html na przemian robie peelingi z kawy, smaruje sie cytryna i owijam folia (dobre na ujedrnienie ciala i ponoc-pozbycie sie cellulitu) no i jeszcze balam na biust i masaz piersi :) staram sie na hula hop zasuwac, ale ciezko wychodzi..:P maj naszym miesiacem! http://surya.kasia.w.interia.pl/new_page_1.htm -masaz piersi http://agk.20a.w.interia.pl/CWICZENIA%20glowna.htm -cwiczenia http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3217009l -przepisy na rozne mazidla

Gość aurora124
hej:) a ja biegalam codziennie w dlugi weekend ale teraz szkola sie zacznie znowu to bede biegala mniej jem 5 posilkow dziennie i dieta 1000kcal w niedziele nie bede nic jadla bo inaczej zaczne sie opychac a jak mam postanowienie ze nic to nic nie zjem:) aha i codziennie regularnie bede sie smarowala kremem wyszczuplającym (zawsze zapominalam) powodzenie dziewcz\yny:)

Gość aurora124
oczywiscie herbata zielona to podstawa i duzo wody i jeszce zaczelam cwiczyc miesnie ramion sprobuje 6weidera ale wiem ze mi nie wyjdzie

Gość aurora124
oczywiscie herbata zielona to podstawa i duzo wody i jeszce zaczelam cwiczyc miesnie ramion sprobuje 6weidera ale wiem ze mi nie wyjdzie

Witajcie Kochane!!1 z cala rzyujemnoscia dolaczam sie doWas!!! :-) ja swoja kuracje rozpoczelam juz w styczniu i musze powiedziec ze jest o niebo lepiej ale ja chce jeszcze!!! bralam tabletki diane 35 i przytylam po nich uwaga 7 kg!!! :/ juz ich na szczescie nie ma [ ani tabsow ani tych 7 kg] uparcie walczylam ze zbyt duzym brzuchem, zawsze bylam chuda i przerzilam sie kiedy zaczynalam tyc w takim tempie, teraz bruszek jest o niebo lepszy jeszcze troche boczki :-) no celulit tez mniejszy, dzieki masazom rekawicow, peelingom z fusow i balsamom, polecam serum z eveline dla mie rewelacja, ale niestety pojawily sie na biodrach i wysoko na udach rozstepy z ktorymi niestety nie umiem sobie poradzic ale staram sie robic wszystko by wyjasnialy, takze dziewczymy MAJ NASZYM MIESIACEM :-) a wiec zycze kazdej z WAs powodzonka bo to serip nie jest takie trudne, wystarczy uparcie do tego dazyc, wiem po sobie, buziaki!!!!

czesc, czy można się jeszcze do Was dołączyć? Ja mam czas na poprawienie siebie do 17 czerwca, bo wtedy wystąpie jako świadkowa na ślubie brata :) moje dotychczasowe osiagnięce to zrzucenie 5 kg przez trzy ostanie tygodnie. Mam 167 cm i waże teraz 50 kg, wiem że może wyda się to Wam głupie, ale ja naprawde nie jestem szczupła. Moje kg to głównie tłuszcz, prawie żadnych mięsni...jak stoje wyprostowana wygladam super, ale jak usiąde to brzuszek niestety robi się hmm "ciążowy", poza tym to samo dotyczy się ud i tyłka. Moje postanowienie, to żyć dalej na "mojej" diecie (lekkie śniadanko, obiad sałata plus coś gotowanego - żadnego smażenia, kolacja musli plus jogurt danon activia) chociaż ostatnio zdaża mi sie niestety przegryzać coś ciągle :O wieczorem rower i brzuszki. Mam kiepską kondycje i to nad nią chce głównie poproacować... może ktoś mi coś doradzi? pozdrawiam, miłej niedzieli 🌼

Gość Martusik
OOO jak fajnie walczmy dziewczyny o nasza bron kobieca :) a co to za historia z tym pilingiem z kawy?nie znam tego a chetnie wyprobuje teraz w miedzy czasie poczytalam o tej diecie kopenhadzkiej no i ze smutkiem stwierdzam ze ona faktycznie dziala ze smutkiem bo musze sie do niej zabradz a jest dosc radykalna nie lubie dostosowywac swojego jadlospisu do kartki bo wtedy faktycznie sie mecze no ale 2 tyg moze jakos to bedzie...szczegolnie na forach duzo osob zadowlonych a i moje Ciocia i kuzynka stowaly ją i efekt jest dlugotrawly! A wlasnie jescze dodatkowo stopki musza byc piekne na lato do sandałkow i japonek a co z włosami ja chyba Wax naloze ze dwa razy bo jakos po zimie mi sie przezadzily wlosy i takie matowe,pozdrawiam

moze kazda z dziewczyn poda swoj wzrost i wage? 161 cm i 55 kg czasami 54 kg, mam duuuze uda, pupe , bioderka no i ten brzuch...... a co to pielegnacji stop, czytalam gdzies ze nie mozna zbyt czesto traktowac je pumeksem bo wtedy skora szybciej robi sie taka gruba i twardsza. tez mam problemy z tym aby moje stopy wygladaly ladnie, od wczoraj smaruje je mascia z witamina A (gdzies tu czytalam na forum ze w takich wypadkach jest bardzo pomocna)a pumeks bede sie starac uzywac nie za czesto, zobaczymy jakie beda tego efekty:)

Gość Martusik
pomarańcza light- wiesz co moge Ci doradzic bo wazysz naprawde super akurat przy swoim wzroscie i ani kilo mniej bo po co ale moze pomogla by Ci l-karnityna bo ona zamienia tkanke tluszczowa w miesnie i blkouje tluszcz tylko musisz regularnie cwiczyc przy niej zeby byly efekty musi byz to wysilek fizyczny joging jest dobry bo duzo miesni naraz pracuje ale tanie z wygibasami przy ulubionej muzyce polecam cala plyta przetanczona ulubionego wykonawcy dziennie jest spoko :) a l-karnityna jaet dobra w plynie w jakims sklepie z odzywkami znajdzies,pozdrawiam

dołączam do Was :) mam 168cm wzrostu, 55 kg :/ i właśnie idę poćwiczyć,będę wieczorkiem :)

Gość taaaaa
zawsze te co mowia ze maja umiesnione łydki maja poprostu grube:o ja mam umiesnione łydki-są chudę, zero tluszczu, ale niestety kanciaste (ale proste!) :D

Gość Martusik
ja mam 168 i waze 61 ale z wchaniami do 3 kg i w dol i w gore nigdy nie bylam szczupla ale raczej proporcjonalna i tez wczesnie nie przekaraczal 60 kg a po tablatakch antykoncepcyjnych to sie zmienilo stosowalam kolo roku i odstawilam bo po 3 rodzajach ktore probowalam tytlam :( moj Misiek troche pojeczal :) no coz sa innne metody a ja nie bede tyc szczegolnie ze zle sie z tym czulam,uwielbiam gotowac i jesc wiec jest mi trudno rezygnowac z jedzenia ale czesto stosuje diety i zawsze te 3 kilo mi ubywa ale brak mi wytrwalosci co najgorsze....

ja mam 174 i waze 59 a wazylam juz nawet 66 :-( mimo tego moze jestem szczupla ale nie umiesniona wlasnie dlatego 3eba sie zabrac za cwiczrenia :-)

Gość aurora124
ja mam 168 i waze teraz 59kg moj cel to 50 jak nie 49:) juz tak wazylam rok temu i bylo super

Gość dolaczam sie
mam 174 cm wzrostu i waze 56 kg. jestem wysportowana, ale chcialabym poprawic odrobine wyglad mojej skory :) ujedrnienie nigdy nie zaszkodzi :)

Gość Micola
To ja sie tez przylacze :) Codziennie cwicze pol godzinki na rowerku a ostatnie 10 minut podnosze ciezarki.....po 50 na reke z przerwami (swietnie dziala na brzuch)! Przed tym rano wypijam jakies musujace swinstwo :) i biore L-karnityne....cla clarinol oraz blonnik! Jem dwa razy dziennie z braku czasu i z przyzwyczajenia.....obfite sniadanie i skromna obiado-kolacje (czasem zaszaleje) a zaraz po tym dwa clarinole! Na noc pije herbatke ziolowa usprawniajaca metabolizm (ale zadne odchudzajace swinstwo-produkt bezpieczny)! Przy kazdej kapieli robie sobie zimny prysznic na koniec-swietnie wplywa na skore i krazenie! Smaruje sie na dzien balsamem nawilzajacym a na noc ujerdrniajacym! To chyba tyle....robie tak od 2 miesiecy i nie dosc ze skora stala sie bardzo jedrna oraz gladka...to przy niewielkim wysilku a rowniez niewielu ograniczeniach (czasem i pizze wcisne :) )...spadlo mi dobre 3 kilo!

o jak nas dużo! witam wszystkie kobitki:) ja juz pisalam ile waze i mierze wzrostu:P ogolnie nie jest gruba, brzuch nawet nawet, bez boczków, chyba ze mam dni obzartsta (zdarza sie 1 w miesiacu:P przed okresem:P) ale chce sie tych dni oduczyc, bo przez to zawsze tyjje jakies 1-1,5 kg;( co do stopek, to tez slyszalam ze pumeks pogarsza,ale zapomnialam o tym, dzieki za przypomnienie, ja mam nawet dobry krem do stóp, juz długo u mnie jest ale zima sie nie uzywalo:P teraz sie przyda:) bede sobie moczyc stopki conajmniej 2 raz w tygodniu w goracej wodzie, a codziennie po kapieli bede i tak nakladac na noc kremik, albo masc z witamina A, bo tez ją mam;) co do figury to wlasnie moją zmora sa grube łydki, ktos tu pisal ze jak ktos mowi ze ma umiesnione łydki to ma poprostu grube, ja mam bardzo umiesnione przez to są bardzo grube! nie jedna osoba mi mowi ze jak biegam to widac mi strasznie miesnie... :( jaki byscie mi poleicly balsam ujędrniający, najlepiej niedrogi i dobry, bo z kasa teraz ciezko:P duzo wydatków z na wiosne przychodzi:P;( marusik ja tez sie staram robic codziennie zimny prysznic chyba ze czasami zle sie czuje, albo jestem bardzo zmeczona, ze poprostu nie mam ochoty na taką lodówe:P ja nie biore zadnych tabletek na odchudzanie... ale za to biore silica na włosy, paznokcie i skore, beta karoten i tran;)

jeja jak nas duzo :) jak juz lecimy wymiarami... 177cm i 58kg, niby wszystko fajnie bo dwa lata temu uprawialam intensywnie sport.. teraz przez kolana od dwoch lat NIC nie wolno mi robic i skora jest do baaanii.. rozciaganieta.. wogole nie jedrna... cellulit.. rozstepy...:O straszne w dodtaku mam spory biust, ktory zwisa, lata gdzie chce, sa na nim lekkie rozstepy i nie wiem juz co mam robic by znow wygladal ten biust lepiej... ktos tu pytal o peeling z kawy: 2 łyżeczki kawy naturalnej 1 łyżeczka cynamonu mielonego Kawę i cynamon zalewam wrzątkiem (tyle wody żeby pokryć te fusy) przykrywam spodeczkiem i czekam aż przestygnie. Później do tego dodaję żel do kąpieli i dokładnie mieszam żeby powstała jednolita masa. (konsystencja lekko ciągnąca) Tym nacieram sobie ciało i zmywam letnią wodą. tych pomyslow z peelingami jest mnostwo.. niektorzy poprostu biora kawe, sypia na mokra dlon i ta potem masuja cialo...i juz ;) pozdrawiam!

Gość Micola
kikuś89 ja tez zawsze bylam przeciwna tzw. wspomagaczom ale cla clarinol naprawde polecam....doskonale wplywa na figurke oraz na celulit i jedrnosc skory! Ja zobaczylam reklame i jak glupia poszlam do apteki ale po miesiacu bylam zaskoczona! Co do zimnych prysznicow...fakt przyjemne to czasem nie jest ale jak mus to mus :) No i zapomnialam o stopach......mocze co drugi trzeci dzien ale tylko w soli z peelingiem....o dodatkowym dzialaniu rozgrzewajacym.....potem jak trzeba pumeks i zimna woda....az czuje sie ze nogi oddychaja! Ja mam 170cm wzrostu i obecnie waze 58 kilo....ale zima to do 64 dobijalam :P Wszystkim polecam ciezarki.....poza brzuchem, doskonale biust ujedrniaja! Ja przez to moje odchudzanie z D spadlam na C ale dzieki ciezarkom biust jest jedrny i niezauwazalna jest roznica!

ja moge ci polecic ten balsam ujedrniajacy, wlasciwe jest to zel EVELINE KOENZYMY MLODOSCI Q10 PLUS R (tylko jakby co kupuj zel bo z tego samego jest tez balsam ale zel wg mnie jest lepszy) na opakowaniu pisze ze niby jest antycellulitisowy, ale tak naprawde wlasnie fajnie ujedrnia skore:) mozna go kupic w geancie lub tesco (w tesco jest troszke tanszy ok. 16 zl, a w ten poniedzialek i wtorek w tesco jest promocja - 20% znizki na wszystkie balsamy)

Witam:):) Ja już od paru miesięcy walcze ze swoimi niedoskonałościami...i nawet jest nieżle.Jestem zadowolona z efektów.Chcę miec wymiary: talia -60 cm,biodra-90-91,udo-50 cm:).Daję sobie czas do końca czerwca... Z cerą tez nie jest super,ale źle równiez nie ma.Ostatnio mniej się przetłuszcza i mogę bez obaw nakładac podkład,że po trzech godzinach się rozpłynie:o Na cere nakładam benzacne,do tego trzy razy w tygodniu peeling,czasem na noc nakładam maść:zielona glinka+maśc cynkowa+olejek drzewa herbacianego(aby skóra nie przyzwyczaiła się tylko do benzacne).Jak widze,że skóra jest wysuszona od tych maści to nakładam na twarz maśc z witamina A:)(dziewczyny na kampanii antytrądzikowej poleciły).Mam też krem soraya nawilżający i krem bandi półtłusty. Zamierzam też zadbać o stopy,bo to niewiele czasu pozostało..i zaczniemy nosić klapki i sandały:) Peeling 2 razy w tygodniu(fusy po kawie +oliwa z oliwek+cynamon) No i duuużo ruchu,czyli ćwiczenia ;)

Gość aurora124
a wiecie co mnie najbardziej mobilizuje zeby nie jesc i schudnąc:) bardzo mi sie podoba nasz polski raper FU jak sobie pomysle ze jak schudne to znajde szybciej takiego przystojniaka to az mi sie jesc nie chce:)

Gość Gaya
Czyzby sie topikowi umarlo :(

Jestem z wami dziewczyny. Tez ostatnio postanowiłam, ze zaczne o siebie bardziej dbać. Mam 170 cm wzrostu i waże 51 - 52 kg, ale mam tendencje do tycia. Jakieś 3 lata temu w liceum ważyłam 59 - 60kg. Schudłam jak poszłam na studia, ale nie pytajcie o cudowna diete, bo ja nic nie zrobiłam!!! Poprostu wyprowadziłam się z domu, przestałam jeść mamine obiadki i wszystko musiałam robic sama typu sprzątanie itd. W kazdym badź razie zawsze jak pojade do domu przytyje ze 2 kg dlatego musze sie pilnować. A więc po 1 - zdrowa DIETA tj. nie jeść po 17, żadnych chipsów, dużo warzyw i owoców (dziś np. zrobiłam sobie surówkę z marchewki, selera i jabłka) + ĆWICZENIA FIZYCZNE - oj u mnie z tym bardzo cieżko, ale na początek zaczne się gimnastykować rano 5-10 minut i wchodzić po schodach (6 pietro) zamiast jechać windą :-) Musze też kupić sobie nowe ubrania na wiosnę - lato, bo te co mam są beznadziejne :-( niewygodne, brzydkie, pomechacone i niedopasowane do mojej figury - tu za duże, tu za małe :-( Jak dotąd kupiłam sobie fajne spodnie rybaczki. Mój chłopak powiedział, że kazdy facet obejrzy się za mną na ulicy :-) i że mam fajne łydeczki. Jak miło :-) Jeszcze pielegnacja... ale kończe napisze innym razem, bo już za bardzo się rozpisałam.