Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mala mii

panstwo mlodzi i alkohol..?

Polecane posty

Gość Mala mii

kobitki mam pytanie jak to rozwiazalyscie na swoich slubach..wiadomo kazdy chce wypic "Zdrowie" z para Mloda..jak to zrobic zeby nie pic?:)tzn jak mialabym z kazdym wypic to po jakims czasie chyba bym pod stolem spala..jak to zrobic zeby nie urazic gosci..przecies Mlodzi musza byc trzezwi do konca;) poradzcie cos bo slub tuz tuz..

no właśnie to jest ten problem very duży.... ja myśle,że po prostu pić symbolicznie (umoczyc dziubek i tyle). Nie dac sie namowic gadkom gosci ze nie wypiłas całego kieliszka,musza zrozumiec ze nie mozesz duzo pic i ze kazdy chciałby sie napic z toba.

Gość Kasia__
A ja nie zamierzam pić w ogóle, chociaż goście zapewne będą. Pójdę za przykładem mojej siostry i kuzynki, które rozwiązały problem za pomocą zwykłej wody mineralnej. Zadbały zwyczajnie o to, by ich kieliszki zawsze były pełne. W ten sposób nie musiały sobie 'polewać' z tej samej butelki co goście :)

a ja i mój narzeczony kompletnie nie cierpimy wódki, i większość naszej rodziny o tym wie :-) tak więc na pewno będą nas traktować ulgowo.... zamierzamy jedynie popijac sobie jakies winko czy szampanik, no i oczywiście soczki :-) nie wyobrażam sobie że państwo młodzi mogą być pijani, jak by to wyglądało...po prostu porażka!

Ja nie pije, rodzina o tym wie i nawet nikt nie probowal na mnie wplynac. Zreszta problemu raczej nie bylo, bo muzyki bylo duzo i kapela fajnie grala- ludzie sie bawili, a nie siedzieli przy stolach. A jak siedzeli, to akurat po to, zeby sie posilic i ugasic pragnienie. Moj maz caly czas tanczyl- i co wypil (z gosciem, ktory mu nie chcial popuscic), to zaraz wytanczyl ;) Wiec najlepiej zadbac o dobra kapele oraz przyjaciol, ktorzy rozruszaja towarzystwo, zeby nie siedzialo wiecznie przy stolach.

z tego co widzialam i spotykalam sie z tym na weselach - to panstwo mlodzi wogole nie pija alkoholu, oprocz oczywiscie szampana na wstepie

My piliśmy ale oczywiście symbolicznie i nie cały kaliszek tylko taką mała ociupinke ,bo jak by nie było trzeba cały wiecżór i noc trzymac fason.Na popawinach sobie bardziej pozwoliliśmy

Gość stawiacie przed soba
w butelce po wódce wodę i pijecie z kazdym do dna :-) Tyle, że musicie uważać, aby ktoś inny nie nalał sobie z waszej flaszki. Chyba, że jest juz tak zresetowany, że nie poczuje różnicy :-)

Gość ja też piłam wodę...
jak ktoś się bardzo upierał... ale nie było tego dużo, może ze 2x....nalewałam ze zwykłej butelki, dyskretnie.... i po problemie