Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda8

problem ze skórą na nogach - ktoś pomoże????

Polecane posty

Gość mloda8

Cześć dziewczyny!! Mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić, może którać z Was mi pomoże :)) Otóz na łydkach (ale nie na całych) często pojawiają mi się czerwone "kropki" (plamki???). Często, ale nie zawsze jest w nich ropa i włosek. Byłam kilka razy u dermatolog. Dostałam jakieś maści, które nic nie pomogły :( Ostatnim razem pani powiedziała, że skóra męczy się depilacją (te "kropki" są podobno właśnie od depilacji) i najlepiej z niej zrezygnować (z golenia, z kremów i generalnie z usuwania włosków), co oczywiście nie wchodzi w rachubę. Jest to dla mnie o tyle problem, że o spoódniczkach moge zapomnieć:( Może któraś z Was miała coś podobnego i udało jej się tego pozbyć ?? Z góry dziękuje za rady :)) Pozdrawiam

Ja mam poodobnie i też zrezygnowałam ze spódnic :((

zapalenie mieszka wlosowego-czyrak.poszukaj w googlach co mozna zrobic.

Gość mam chyba to samo od
depilatora:( nie mogę golić maszynką, gdyż mam hirsutyzm :o po wosku niewiele lepiej :( Uda w krostkach, skora wygląda jak "gęsia skórka', ponoć to rogowacenie okolomieszkowe:( robię peelingi i smaruję maścią z wit A, niewiele to jednak pomaga :( A nie zrezygnuję przecież z depilacji! koszmar!

Gość mloda8
Ja też tak myślałam, ale lekarka nie??? to o co chodzi ???

Gość mloda8
mi tez nic nie pomaga - peelingi, balsamy; już nie wiem, co mam robić Może ktoś zna jakiś domowy sposób ???

a u jakiego lekarza bylas?bo jak u dermatologa to nic dziwnego

ale tego nie mozna peelingiem!bo jeszcze pogorszy.balsam nawilza=nie goi.

Gość mloda8
u dermatologa a do jakiego powinnam iść ??

Gość mloda8
pani dermatolog powiedziała w którymś momewncie, że skóra może za sucha - stąd te balsamy

Gość zależy co to jest
jak rogowacenie, to właśnie trzeba potraktować peelingiem! tak wyszperałam w necie, bo mam problem ze skórą po depilacji :(

Gość koniecznie
cześć dziewczyny :) ja też to mam i nie tyle na łydkach (trochę na tyle łydek) co na udach - tak nad kolanami i powyżej - a w tych miejscach nóg nie golę, więc to raczej nie jest prawda, że to od golenia. Od golenia mam niekiedy krostki pod pachami, ale tamte są nieco inne (jakby bez ten ropy). Próbowałam maści, peelingu - ale to zostało i chyba trzebaz z tym życ ;)

przy depilacji po prostu infekuje sie ta dziura po cebulce i jest zapalenie.tak wiec masc na zapalenia chyba.mozesz tez na gojenie np cicalfate ale nie wiem czy to da jakis efekt

uzeram sie z dermatologami od19lat paru chcialo mnie prawie doslownie zabic.na kilkadziesiat konowalow jedna madra lekarka.jezeli chodzi o krostki bez ropy to nie wiem, natomiast z ropa to infekcja.poszukaj w necie informacji o masciach, najlepiej po goleniu sie posmaruj, bo potem to juz za pozno.

Gość mloda8
najgorsze jest to, że nawet nie wiem jaki lekarz mógłby mi pomóc. Zbliża się lato, a ja nawet krótszych spodni nie założę :((

z ta sucha skora to jakas bzdura moim zdainem ja mam zaburzony plaszcz hydrolipidowy czyli sucha skora jak wior a zadnych krostek nie mam

mloda8 sprobuj znalezc cos sama jest wiele masci bez recepty albo popros o przepisanie czegos najczesciej na to ida bo sami nie umieja. mam nadzieje ze Ci sie uda.nie chce zrazac Cie do dermatologow ale sama od wielu lat sama musze sie leczyc z efektami zreszta bo nikt nie potrafil mi pomoc-kto do cholery skonczyl studia ja czy oni?

Gość mloda8
Dzięki za rady - jeszcze jedno pytanie ?? Orientujesz sie moze, czy takie maści można dostać bez recepty - jak myślę to tej pani dermatolog, to mnie ciarki przechodzą :( A w ogóle jakich maści mam szukać - na podrażnienie, po depilacji, czy jakiś innych ???

wpisz w google zapalenie mieszka wlosowego, porownaj objaw. gdzies widzialam cala liste masci na to na stronie o tym.mysle ze bez recepty bedzie duzo bo to ine sa jakies powazne leki.powodzenia:)

Ja szukam w necie, ale na temat leczenia nic nie znalazłam

być może musze się bardziej postarać :))

Leczenie Zmiany nieliczne wymagają jedynie leczenia miejscowego aerozolami zawierającymi antybiotyki (neomycyna, tetracyklina, Pimafucin, bacitracyna, Bactrim, Fucidin, inne). W przypadku zmian rozległych zaleca się antybiotyki wg wyniku antybiogramu lub preparaty sulfonamidowi, np. Biseptol.

Gość mloda8
Super, dzięki :)) Pozdrawiam

to antybiotyki sa, neomycyna na pewno jest na recepte.mozesz pojsc i poprosic o ktoras z tych masci, dermatolodzy chetnie ida na samodzielny wybor kuracji.

Gość mloda8
znalazłam to w necie - może jeszcze komus sie przyda : Witam, > Jak wyleczyć zapalenie mieszków włosowych? Pojawia się na nogach. Czy poza > leczeniem antybiotykami są jakieś sprawdzone domowe sposoby? Jesli pojawia sie po depilacji, to sporbuj przed nia dokladnie zdezynfekowac nogi np. spirytusem salicylowym. Po depilacji stosuje sie specjalna oliwke, ktora zapobiega odrostowi wlosow i jednoczesnie zabezpiecza przez zapaleniem mieszkow. Najlepszy mimo wszystko jest w leczeniu zapalenia mieszkow wlosowych antybiotyk. Mozna kupic w aptekach TRIBIOTIC - masc w 1g saszetkach. Nie potrzeba recepty. Masc sprawdzona, ale na pewno nie przejdzie po jednym razie.

Gość margeuritte
mojej siostrze dermatolog powiedziala ze to moze byc po prostu alergia na farbe spodni .Ja ma takie krosteczki na przedramieniach. Na udach tez a ich nie depiluje.Po depilacji czytalam nie powinno sie smarowac nog balsamem ani niczym bo proawdziu to do zapalenia mieszkow wlosowych i ropnyc pryszczy.

Gość moze ktos jeszcze
moze kto

Gość moze ktos jeszcze

ale to po tej farbie jest z ropa czy bez?tak czy siak kit wciskala, w koncu cos musiala wymyslic zeby nie wyjsc na niedouczona.wysypka alergiczna jest wysypka a nie grudkami.chyba ze to atopowe zapalenie skory, wtedy moze zdarzyc sie wszystko ale jezeli nie zdiagnozowala tego to jakim cudem wymyslila to?

Gość uppp