Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda8

problem ze skórą na nogach - ktoś pomoże????

Polecane posty

Gość też
Na wrastające włoski i czerwone kropki pomógł mi laser - tj. od kiedy stosuję depilację laserową, te nieprzyjemności się skończyły. Ale u Ciebie są krostki z ropą, więc może to insza inszość, a w każdym razie na pewno trzeba najpierw wyleczyć objawy. Pzdr.

Jak to \"od kiedy stosujesz depilację laserową\"? Czy ty nie jest proces ograniczony czasowo i o stałym efekcie? PS Gdzieś czytałam, że ropne krostki po depilacji mogą być powodem zakażenia gronkowcem. Ja, mam za to problem z wrastającymi włoskami. Peelingi i balsamy nie pomagają.

Gość też
płomykówka, no to Tobie laser powinien pomóc :) Wyjaśniam: na początku potrzebna jest seria zabiegów (bo włosy w różnej fazie wzrostu). "od kiedy stosuję" --> efekt się utrzymuje, ale co jakiś czas (tak co rok) powtarzam. Bo coś tam jednak wciąż wyrasta, chociaż nikłe i wystarczy jeden ruch golarką, żeby się tego pozbyć (nie to, co kiedyś, przed laserem...). Ale w tym roku wcale już nie byłam :)

Gość pytanie do też
ile kosztuje jeden taki laserowy zabieg???

Gość hgjgddh
no właśnie, i czy jesteś zadowolona na 100% ??

Gość to moj też problem
Czy naprawde nikt sobie z tym nie poradził ??? Dziewczyny, ratujcie!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kto nam pomorze jest coraz
cieplej a nawet robi się gorąco i jak tu pokazać takie nogi :(

Gość kto nam pomoze jest coraz
przepraszam za ten rażący błąd- byłam rozkojarzona🌻

Gość ja tez tak mialam
kiedys, czerwone krostki z ropa w srodku (cos jak tradzik...). przeszlo mi przez przypadek - dostalam jakis antybiotyk (to bylo dawno temu, pare lat, wiec nie pamietam jaki) na cos zupelnie innego i jak go skonczylam go brac to zauwazylam, ze krostki zniknely... jak zaczelam czytac dokladnie opis dzialanie tegoz leku, to okazalo sie, ze stosuje sie go takze przy zapaleniu mieszkow wlosowych wlasnie. od tej pory czasem pojawia sie jaka jedna krosta, ale znika sama (a nogi gole codzienie prawie...).

Gość co to był za specyfik
???????

Gość jak to do mnie
ta od antybiotyku - to nie pamietam, to bylo dobrych pare lat temu. nawet nie pamietam na co go bralam... jak ktos nie chce pytac lekarza, niech sprobuje popytac gdzies o informator na temat lekow. sa takie, wydawane z mysla o lekarzach, gdzie jest info o wszystkich lekach dostepnych w polsce, na co, dzialania uboczne, przeciwskazania itp. moze tam bedzie mozna znalezc co dziala...

Gość lillla
ja mialam to samo. skora jak u slonia, przebijajace ja twarde wloski, powrastane, ropne krostki itp. troszeczke pomagaly peelingi, kremow zadnych nie stosuje bo mnie uczulaja. golenie sprawialo ze mialam nogi w krostkach i rankach. wiec wyrywalam woskiem. tyle ze nie umiem sama i wychodzilo to dosyc kosztownie. usunelam laserowo i jest ok.

Gość też tak mam jak wy
mam blade nogi i dlatego te kropki sa tak bardzo widoczne, nawet gdy sie ogole one nie znikają, już nie wem co mam robić :(

Gość kamiczka9
To ja mam chyba to samo, ale nie przypuszczałam, ze to moze być zapalenie mieszka czy coś. Szczególnie te krostki mam na udach zewn i wewn. Takze na łydkach. Te na łydkach są takie twarde jakies, jakby wysuszne. Na udach to różnie. One są strasznie, moje nogi w ogole nie są gładkie mimo dobrego wydepilowania. Taka szorstka, jak gęsia skórka. Zawsze chodziłam w długich spodniach, nawet w lecie. Ale moja mama tego czegos nie ma. Ona ma take gładkie, ładne, a ja mam brzydkie. W dodatku mam bardzo jasną karnacje i duzo pieprzyków. I jak sie z takimi nogami pokazać:(:(:(? Mój facet w zyciu nie widział moich nóg a jestesmy razem rok;

Gość Blądi
A ja mam już dosyć moich nóg i chodzenia do dermatologa!!! Byłam ze sto razy, ale żadna maść mi nie pomogła i dalej jest to samo... Ostatnio nawet pani dermatolog powiedziała żebym wcale nóg nie goliła, bo mam niby uczulenie na metale... No ludzie... :( Jak tu nie golić nóg?! Przekonałam sie że dermatolodzy robią doświadczenia na ludziach, bo sami nie wiedzą do końca co jest!

Gość oliwka33
hej,mam problem moze ktos z was bedzie wiedział,kupiłam spodnie w diversie jeansy.ale poł roku temu,Zeczela mi skóra dziwnie reagowac,moze cos bylo w barwniku w spodniach nie wiem,i ZROBIŁYMI SIE RANKI TAKIE SĄCZĄCE ZAGOIŁAM JE ale mam slady ,myslalam ze zejda ale niestety nie zeszły.wygladaja jak blizny takie kreski czerwone,i teraz jak wyszlam na słonce sa bardzo widoczne,nie wiem co z tym zrobic moze do dermatolog ale chyba juz za pózno

Gość owłosiona małpka -
Cześć dziewczyny, pomyslałam że i ja podzielę się swoimi spostrzeżeniami na temat czerwonych kropek na nogach i efektów ich redukcji. Od lat jak pamiętam miałam problemy z owłosieniem na nogach ponieważ jestem ciemną brunetka o ciemnej karnacji. W tym roku zdecydowałam się jednak po latach męczarni na depilacje laserową - i niestety jestem zawiedziona:-( Byłam w zasadzie pewna że ta metoda mi pomoże trwale usunąć włosy z nóg i na zawsze pozbyc się tego problemu. Nie opalałam sie przez dwa lata żeby rozjaśnic karnację co mi się w 50% udało. Jednak problemy z owłosieniem dopiero sie zaczęły:-( Nogi a szczególnie łydki mam całe w czerwonych kropkach ( nie wiem juz nawet czy są czerwone kropki czy to raczej moje ciemne włosy przebijaja przez skórę i taki to daje efekt, ale wygląda to ohydnie!!! Jestem załamana. Byłam na dwóch zabiegach depilacji laserowej. Czarne spalone włoski nie wypadają, skóra jest podrażniona i już po tygodniu wyrastają kolejne włosy. Nie powiem jednak że jakiejs części włosów się nie pozbyłam bo pewnie tak , ale żaden to efekt przy tak dużej ilości czarnych włosów na nogach. Wcześniej uzywałam zawsze maszynki - musiałam golić nogi codziennie i to było bardzo męczące Raz na miesiąc używałam depilatora w celu pozbycia się na cebulek mocnych włosów i to dawało jakiś efekt. Nogi miałam gładkie i jednolite - mogłam bez problemu ubrać spódniczkę. Teraz to wykluczone. Nie wiem co robić :-( Z powodu tego owłosienia mam juz depresje i chyba do śmierci się z niej nie wyleczę. wypróbuje jeszcze kilka sposobów jakie znalazłam na tej stronce a jesli sama cos znajdę co da efekt to na pewno napiszę. Pozdrawienia dla wszystkich .

Gość sowwa
hej witajcie ,mam równiez wielki problem z nogami ...hmmm otóz nie moge ich golić maszynką ani depilować kremem ,więc moja kochana córeczka kupiła mi depilator BRaun z taką nakładką bezbolesną ale po jakichś dwóch tygodniach pojawiły się białe suche plamki ,hmmmte które drapałam są teraz czerwone strupki buuuuuu jak to wygląda!!!!!!!!!!w moim miescie jest jedna dermatolog

Gość ochroniara
cześć mam ten sam problem i też chodzę do dermatologa jeden nawet stwierdził że nawet tak nie widać, a to była a akurat przerwa w czasie kiedy było ich mniej. Ale przeciesz lekarz powinnien szukać sposobu wyleczenia przyczyny a nie tylko objawy. Bo potem jest to samo. A najgorsze jest to że często lekarz patrzy się na ciebie jak na idiote że nic się nie dzieje a ty mu zawracasz głowę. Brałam jakis antybiotyk i było coraz lepiej, więc chcialam aby przepisał mi jeszcze żeby do konca to wyleczyć, ale stwrdził, właśnie ten lekarz co uważał że nic nie widac że nie trzeba, już leków. Powiadziła tylko aby tego nie dusic, ale z tego jak to coraz jest wiecej nawet jak nic nie ruszam, bo trzeba to najpierw wyleczyc, wtedy nie będzie co dusić, nie bedzie do tego ciągło, niech lekarze szukają sposobu wyleczenia tego, a nie szukaja łatwiejszej drogi pozbycia winy ze nic nie umią i ida na łatwizne

Gość spirala8
hej, oczywiście mam ten sam problem co Wy, byłam już u dermatologa i jak zwykle nic to nie dało. Pani doktor przepisała mi spirytus (?). Próbowałam już maści, peelingów ale to nic nie daje :( od trzech lat mam te krostki na udach i w sumie z każdym rokiem jest ich więcej. Czy nikt nie wie jak to wyleczyć?!

Gość Patrycja...
czesc mam ten sam problem. co zrobic zeby pozbyc sie tych krostek na nogach ? kiedy sie gole one są bardziej czerwone i widoczne. wstyd pokazac ludziom takie nogi. nie chodze w spodniczkach :( gdzie można zrobić taki zabieg laserowy ? i ile on kosztuje ? i czy pomoze ?

Gość napisz to pomogę..
agnsew4@wp.pl

Czyli co - decydujecie się w takiej sytuacji na depilacje laserową - tak? Ale generalnie z tego co się orientuję - nie każdy może mieć przeprowadzony taki zabieg i jest też chyba cała lista przeciwwskazań ale z drugiej strony taka depilacja wydaje się chyba najskuteczniejszym sposobem na pozbycie się problemu.

Gość Agnieszkaaaaa
A ja polecam po depilacji i po goleniu zastosować "wodę po goleniu" od chłopaka czy męża. Mężczyźni golą się od lat i to codziennie, woda po goleniu odkaża, a najlepszy jest balsam po goleniu, bo dodatkowo nawilża.

Gość lady bronka
jesli krostki nie są wynikiem zapalenia mieszka włosowego, tylko po prostu tak jak mnie wyskakuja po goleniu maszynka proponuje uzyć kremu do golenia męskiego typu wars itp, a po goleniu uzyć preparatu z panthenolem, np. venosprayu. ja kiedyś uzyłam venosprayu bo bolały mnie łydki i skóra zrobiła się gładka, a podraznienia znikneły.

Gość Nata342
Ja też mam taki problem :( Próbowałam wszystkiego,ale nie widać efektów . Czy moge się tego jakos pozbyć?? Pomóżcie!