Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinka 22

biały język.. kto ma ten problem??

Polecane posty

Gość ewelinka 22

Jak sobie poradzićz tym białym językiem?? Nie jest to tak jak przy grzybicy jakiejś ale jak jem słodkie, jogurt itp to mam taki brzydki język. Oczywiście podczas mycia zębów czyszczę go także ale jak widać bezskutecznie :( I ciekawe jest to że pół języka jest ok, a im dalej tym brzydszy :/

Gość Ja też mam biały język...
Uuuuuu... Widze że Cię nie pociesze :( Nie mam zielonego pojecia co to jest, sama mam dokładnie tak samo, "zabiela" się przy jedzeniu określonych pokarmów... Zapewniam Cię że żaden lekarz do którego się udasz nie będzie umiał tego wyleczyć. Będą próbowali metodą prób i błędów i żadnemu się jednak nie uda całkowite wyleczenie... Tak było ze mną - od 18 lat mam ten problem, ale przez antybiotyki które zapisywali mi lekarze popsuł mi się tylko przewód pokarmowy. I nikt nie wie czy to candida albicans, gruźlica, promienica, grzybica czy jeszcze jakieś inne cholerstwo. Albo jeżeli to nawet któraś z tych chorób to i tak "wyleczenie" z niej przez polskich lekarzy nie dało pożadanych efektów... Tak więc jeżeli ktoś kiedyś odkryje przyczynę "białych ozorków" :D i sposób pozbycia się tego ochydnego nalotu to niech mi da znać!!!

Gość ewelinka 22
ja miałam zawsze brzydki język, od mełego, taki zniszczony jakiś. Tak to jest jak sięw dzieciństwie jadło mnóstwo słodyczy, lizaczków, oranżadek w proszku na sucho, visolvit itp.. To jest chyba przyczyna.. Ale przestałam na to zwracać uwagępo prostu.. Ostatnio zauważyłam jednak że jakośtak po pewnych pokarmach tak mi sierobi... Eh, chyba taka jużmoja "uroda"...

ja mam identycznie i powiem wam, ze na to chyba nie ma juz rady.. Pozostaje nam porzadne szczotkowanie jezyka..