Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

savana>> akurat przyjemność seksualna nie ma tu nic do rzeczy. Nie spotkałam jeszcze osoby, która miała tam kolczyk i jakoś wpłynęło to na jej życie seksualne. http://wiki.bmezine.com/index.php/Image:Christina-3.jpg same zobaczcie jak to wygląda. Dla mnie ślicznie. Ja nie podchodzę do piercingu tak jak wiele tu osób; przebiję pępęk, nos i będzie cool. Ja lubie eksperymentować.

Gość KaLaFiOr312
Mam 13 lat i chcialabym zrobic sobie kolczyka w pępku jest taka mozliwosc ze jak pojde sama to mi zrobią? Moja mama sie zgodzila ;D ale zrobie dopiero kolczyka w wakacje a mama nie bedzie ze mna wiec jak bede miala zgode na kartce i numer mamy podam kosmetyczce to mi zrobiaą? Pozdrawiam

Gość Marlenaa
Co myślicie o tym ptzemywaniu wodą utlenioną, tribiotikiem i specjalnym mydłem ???

Gość Pulinkaaaaaaa
Siemka wszystkim jak myślicie czy kolczykl w pępklu jest oki?? Bo ja bym wolała klipsa, ale nie wiem czyt są

Gość POMOZCIE..
Sluchajcie ! Kolczyk mam drugi miesiac, nadal cieknie mi z niego 'cos', ale to nie problem .! Cos mi z pepka wyszlo lekko. Tak jakby mieso ?! Nie wiem jak to opisac, ale okropnie sie boje .! Co mam z tym zrobic?? :(

czy to \"coś\" ma brzydki zapach? Jeżeli nie, to nie ma problemu - to tylko osocze i świadczy o nie do końca wygojonej ranie. Jeśli śmierdzi to ropa i wtedy masz problem.

Gość madziara789
hejj ja mam kolczyk w pępku od ponad roku !! goiło mi sie jakieś 3 tygodnie i przekuwałam u kosmetyczki . zapłaciłam za to 5 dyszek razem z kolczykiem który dała mi kosmetyczka . kolczyk w pępku jest super więc nie bój się iść !!! ja mam jeszcze w nosie , brwi i języku pozdroofka !!

Gość marti19
hej dziewczyny nachodzi mnie na kolczyk w pepku wiec znalazlam wasze forum.mam pytanie czy ktoras z was byla w ciąży i miala kolczyk???bo slyszalam ze w czasie ciąży robi sie z dziurka cos okropnego ze sie naciaga i skora na brzuchu pęka uhh cos okropnego takze sie tego obawiam bo kiedys w ciązy bede....

siostra mojej znajomej miala byla wciązy na ten czas wyjeła, a potem po porodzie wlozyla ;);) wiem, ze czasami sie rozciaga, ale ona miala farta :D :P

to już tylko zależy od rozciągliwości skóry. Tak samo jednym się robią rozstępy po ciąży a innym nie.

Gość SAVANA
Ile płaciliście za przekłócie pępka ?? Ja zapłaciłam 110zł z kolczykiem i wszyscy mowia ze przeplacilam to prawda ?? AA starszny kocurku ale i tak mnie nie przekonasz :) W sumie kazdy robi to co chce...a Ty masz jeszcze gdzieś kolczyki ??

100zł z kolczykiem to standard za przekłucie. Mam kolczyk nad górna wargą tzw madonne, na karku, w uszach oczywiście no i do niedawna miałam w nadgarstkach.

Gość SaruS14
Cześć ile moze kosztować przeklucie pepka u kosmetyczki ale bez kolczyka? bo kolczyk juz kupiłam

Gość Marlenaa
Ojjj straszny kocur, aż mnie dreszcze przechodzą jak sobie wyobrażam te kolczyki...wrrr. Bardzo bolało? Mam pytanie. Czy komuś juz po trzech dniach zaczęła się paprać dziurka w pępku? Mi się jeszcze nie paprze i mam nadzieję, że tak zostanie. :))

przebicie z własnym kolczykiem zwykle kosztuje 50zł. Jeśli mogę coś poradzić to jednak bardziej opłaca się żeby w studiu tatoo dali Ci swój kolczyk, bo w momencie, gdy ci się rana wygoi często trzeba zmieniać kolczyk na krótszy i wtedy w tym samym studiu poprostu Ci ten kolczyk zmienią na nowy (nie będziesz musiała tracić kasy na nowy, krótszy). Mnie przekłuwanie nie boli, albo poprostu lubię ten rodzaj bólu :)

Gość mmimikaaa
Ello ludzie,ja dokladnie przed wczorja bylam u Qmpelii i zrobiła mi kolczyk w pępku ... Zrobila mi przez welfron i na początku nic nie bolalo dopieru dzis mam cały siny pępek ... I bardzo bolii ... Boje sie czy nie dostalam zakarzeniaa ... Kto mi coś doradzi co mam zrobic ?? Help // Mam 14 lat ...

a opisz jak to przekłuwanie wyglądało. Czyli igły specjalne do piercingu, wysterylizowane oczywiście, kolczyk sterylny z odpowiedniego materiału, oczyszczone miejsce przekłucia....

Gość SaruS14
ThX a to obojętnie jaki jest kolczyk? Oczywiście jest ze stali chirurgicznej. Ale ma taki kształt że jest to coś co się wkłada do pępka i pod spoden jest taka kulka błyszcząca i od tego wisi jeszcze jedna moze być taki od razu? Czy trzeba mieć inny?

no nie jest to obojętne jaki kolczyk masz. Do pępka musi być banan ze stali chirurgicznej lub tytanu. Ważna też jest igła jaką się przebija.

Gość SaruS14
Ahhh... Dziękuje ;*. A powiedz mi jeszcze ile kosztuje przekuwanie z kolczykiem ;)

Gość SaruS14
Ok ThX ;).

O matko co za bzdury !.! :D:D zrobiłam sobie kolczyk tydzien temu i już mi się wszystko zagoiło i jest super :D przy przekłówniu były małe komplikacje (duża ilość krwi) ale dlatego,że kosmetyczka nie miała za co złapac ponieważ nie mam tłuszczu na brzuchu.Ale teraz jest już ok i jestem bardzo zadowolona.Przekłówanie boli jak ukłócie osy moment i po sprawie jeśli wybierzesz solidną i doświadczoną kosmetyczke a nie nie daj Boże koleżankę !! (jak inne to robią) a płaciłam 60 zł ;) I nie kupuj sama kolczyka ;) bo można kupić badziewie i poźniej zwijasz sie z bólu, najczęściej kolczyk można kupić u kosmetyczki (ten odpowiedni);) Nie ma się czego bać jak sie rozluźnisz to nawet nic nie poczujesz no a jak będziesz się stresowała to radzę Ci się jeszcze zastanowić czy napewno chcesz ;) Pozdrawiam ;))

Gość Schneeball
ja mam kolczyka w pepku od 8 miesiecy ;) przekluwalam w profesjonalnym salonie percingu,czy tatuazu jak kto woli. zaplacilam 100zl ale warto bylo. po pierwsze zero bolu,szybko i co najwzaniejsze skora po przekluciu nie paprala sie :D przemywalam tylko plynem ;) radze nie robic tego u kosmetyczki,moja kolezanka tak zrobila i jej sie skora przerwala...musiala czekac pol roku,zeby sie zaroslo i teraz idzie tam gdzie ja ;)

Prosze was o pomoc...Jakis rok temu zrobilam sobie kolczyka w pepku. NIestety kosmetyczka przebula mi za mala ilosc skory i sie przerwala. Zroslo sie to badzo szybko bo po tygodniu. Po pewnym czasie przebilam pepek 2 raz. Kosmetyczka starala sie ominac blizne. Mam kolczyka juz 3 miesiace. Niestety boje sie ze dostalam zakazenie. strasznie mnie boli pepek, skora jest czerwona. Co mam robic??? Prosze o jakies wskazowk

Gość sabelka7
Mam pytanko.Kolczyka mam juz miesiąc mam troszke jeszcze czerwone.15 maja i de na basen moge sie juz kompać??

Gość domcia333
ja mam juz kolczyk przebity od 7 maja i jak na razie ladnie mi sie goi... wiadomo ze bedzie sie troche ropy z tego lalo ale coz... wtedy trzeba o to dbac... przebilam pepek w studiu tatuazu i piercingu i zaplacilam 80 zl z kolczykiem... hehe jakbym miala robic to u kosmetyczki albo u jakiejs kolezanki to chyba bym nie wytrzymala... przekucie mnie nie bolalo( hehe nawet nie wiedzialam kiedy wbila igle:D ) ,troche boli jak przeciaga sie kolczyk... no ale coz troche bolu i po krzyku :P warto bylo :)