Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość Agunia921
Aha i potrzebuję jakiejś skutecznej sprawdzonej maści na blizny jeśli ktoś zna jakąś to proszę o radę i z góry dziękuję...;* Niby tej mojej blizny nie widać ale jest niewielka ale jest niestety...;( I w pępuszku jusz nie robię zrobię w nosku...;)

Gość Marlenaa
Agunia921 kolczyk będę miała dopiero w ten piątek, więc tak do 10 lipca jak myślisz? Zagoi się? No do 11....:)) Troszeczkę się boję, ale znajomi tak mnie przekonywali, że już nie mogę doczekać się chwili przekłucia.

Gość Agunia921
Powinno się zagoić...;) Jesli będziesz o niego szczególnie dbała...;) A to w jakim czasie sie wygoi w dużym stopniu zależy od tego gdzie będziesz przekłuwała...;) I 3mam kciuki;* Nie ma się czego bać przekłucie prawie wcale nie boli;) BuSia;*

Gość give me a break
ja sie ciesze bardzo bo dzieki tej stronce noo i wam dziewczyny:) kolczyk wyglada super bo juz sie zagoilo,przemywalam spirytusem i smarowalam mascia tribiotic i jest super, tylko nie przemywajcie woda utleniona ja tak robilam na pocztku i sie tylko mi pepralo:/a teraz jest git :*:*dzieki buzki:*:*

Gość zuuu
Siemasz ... Ja mam już kolczyk od 5 miesięcy i nie mam z nim żadnych problemów. Przebijanie powiem szczerze, bolało i to bardzo :/ Trzy dni od przekłócia miałam małe problemy ze schylaniem się, ale już po dwóch miesiącach był całkowicie zagojony. Na początku trochę się paprał, mimo dezynfekowania, ale szybko przeszło. PRzez pierwsze tygodnie musisz uważać przy przebieraniu się, żeby nie haczyć bluzką i najlepiej nie używaj żadnych płynów do kąpieli i kolorowych mydełek. A co do seksu to nie przeszkadza ... jak sie tu niektórzy wypowiadają ;p

Gość Karolu

Gość Karolu
Cześć,mam pytanie czy jeśli mając 12 lat zrobie sobie kolczyk w pępku to będzie źle wyglądało??Bardzo mi sie to podoba.Czekam na odpowiedź:)

Gość Marlenaa
No i mam kolejny problemik... chciałam koniecznie jechać do tej kosmetyczki w piątek (długi weekend), ale mama mi namieszała w głowie! Jak myślicie czy w piątek będą pootwierane salony? Karolu-->jak dla mnie kolczyk w pępku w wieku 12 lat nie wygląda za milutko. Twk według mnie tio jesteś jeszcze młodziutka i powinnaś z tym poczekać bo inni patrząc na to mogą sobie różne rzeczy gadac pod nosem, ale to już tylko od Ciebie zależy Możesz nie przejmować się złośnikami, jednak i tak mi sie to nie podoba. Tak szczerze to i mi w Twoim wieku podobały się kolce w pępku, ale...musiałam poczekać i dopiero teraz będę mogła spełnić maluteńkie marzenie :)) Trzymaj się mocno! Buźka

Gość 19kingaaaaa20
ja tam mam 12 lat i sobie robie 15 maja kolec i mam juz wszystko zapłacone i wogule więc nie martw sie jeżeli masz przynajmniej 160 to nie będzie to zle wyglądac

Gość Marlenaa
No i jeszcze jedno. Nie wyglda to zbyt estetycznie u małej dziewczynki. (Sory, że się tak wyrażam "małej dziewczynki" no ale to jestem oje zdanie) I nie pomyśl sobie, żekieruję się opiniami i zdaniem innych, ale czasami warto na to spojrzeć

dziewuchy, ktoś powyżej znowu napisał żeby przemywać pępek spirytusem a potem smarować tribiotic\'iem. A więc NIE SPIRYTUSEM!! Podrażnicie sobie tylko niepotrzebnie skórę i w konsekwencji będzie się źle goiło. Zamiast spirytusu używajcie soli fizjologicznej i rumianku. To samo tyczy się tribiotic\'u - to jest antybiotyk, więc jeśli nie ma większych problemów z gojeniem to jest on zbędny.

Gość sabelka7
ej kolczyka w pepku mam prawie juz 2 tydz. i opuchlizna mi nie schodzi!!Nie boli mnie pepuszek,ale ta opuchlizna!!!!

Gość kaasioolka
dziewczyno spirytus wysusza i powoduje szybsze gojenie..i chyba nie wiesz co piszesz... chyba sam pirceman lepeij wie niz ty prawda? i wole sie sluchac jego niz ciebie!! no coment

no właśnie, spirytus wysusza, a wysuszona skóra jest skłonna do podrażnień. Twój piercer jednak chyba słabo się orientuje.

Gość kaasioolka
to ty jestes slabo zorientowana.......

jeżeli Ci się tak podoba to przemywaj rany spirytusem (przecież gojenie polega na podrażnieniu i wysuszeniu danego miejsca). Ja jednak zostanę przy swoich metodach.

Gość Marlenaa
Oj dziewczyny.. teraz to juz mi namieszałyście w głowie z tym przemywaniem. W takim razie ile Tobie Kasia się goiło, a ile Tobie straszny_kocur??? Pomóżcie, bo już jutro czeka mnie to samo

gojenie to indywidualna sprawa organizmu. Ja w swym ciele mam wiele kolczyków i nigdy bym ich spirytusem nie potraktowała. Sól fizjologiczna nie wchodzi w reakcję ani z kolczykiem, ani z ciałem, a przy tym pomaga w leczeniu. Spirytus jest zbyt inwazyjny wg mnie i może narobić więcej szkód niż pożytku. Poza tym jeśli przekłuwasz profesjonalnie to napewno ładnie się zagoi.

Gość Pincia
Rany dziewczyny zastanowcie sie co wy piszecie !! jak sie samruje czyms to trzeba pierwsze przeczytac ulotke nie ? jedna gosia ktora sie tu wypowiadala chyba jej nie czytala pisze ze po dwoch tygodniach smarowania mascia tribiotic przeszlo jej, a nie wiem czy zauwazyla ze tej masci nie wolno stosowac wiecej niz 7 dni poniewaz jest bardzo skodliwa lekarze nie zalecaja jej poniewaz ma wiele skutkow ubocznych moze doprowadzic nawet do slepoty takze nie polecam :D

Gość Pincia
ale chcialam napisac w innej sprawie :D mam kolczyk 3 tyg i troche mam czerwony brzuszek nie wiem czym juz przemywac na poczatku byla jodyna potem woda utleniona i sol fizjologiczna i juz sama nie wiem troche mi ropieje po czym sie najszybciej goi ?

Gość kaasioolka
w moim przypadku było9 tak ,że w dniu przekłucia wogole nie miałam spuchnietego pepka tylko lekko zaczerwieniony.... potem własnie przemywałam chusteczkami :leco: bodajze...a potem spirytusem po tyg mascia tribiotyk... ale to woogle nie bylo potrzebne bo swietnie mi sie zagoił !! czyli gdzies ok tyg mogłam robic wszyskto tzn schylac sie itp.... kolca mam jush ponad rok i jest wszystko swietnie wiec nie mow tu ze przemywanie spirytusem jest szkodliwe bo w moim przypadku napewno nie... wszystkie moje koleznaki przemywaja spirytusem i jakos im sie swietnie goi...!!

Gość Pincia
do kaasioolka to ty przez tydzien sie nie schylalas ?:D:D:D

Gość kaasioolka
schylałam sie jush 2 dnia... ale chodzi mi tesh o normlane mycie itp ;/

Gość Agunia921
Wydaje mi się że straszny kocur ma rację... Spirytus podrażnia a sól swietnie goi...;) Ej laski a mam pytanko słyszałam że jeśli się ma blizny to nie można chodzić na solarkę...Czy to prawda?? ja mam tą bliznę w pępuszq i mi z nia źle... bo źle wyglada jak się dokładniej przyjrzeć;/ Ale po dzisiejszej solarce jeszcze nic mi sie nie stało...;/ Ja tak pragnę znowu kolczyka ale przy tej bliznie to może być źle...;/ i poza tym nie będzie zbyt ładnie wyglądało...;/ Pozdrawiam;* muahh;*;*

a w czym może solarium zaszkodzić (oczywiście chodzi mi o blizny, bo generalnie solarium zbyt zdrowe nie jest). Moim zdaniem nawet pomoże, bo troszke te blizny zamaskuje.

Gość Agunia921
No nie wiem w czym ale czytałam gdzies że jak się ma blizny to jakieś powikłania moga nastąpić więc trochę się zestrachałam...;/

Gość kaasioolka
ja pisze jak chce i nic ci do tego... co do spirytusu to moje zdanie i ty klocur mozesz miec wlasne wiec nie krytykuj mnie;/;/

Gość Lady_E
Ale dajcie juz spokoj z tym czy dlugo sie goi,czym przemywac,czy mozna to czy mozna tamto....wy na te kolce sie decydowalyscie chyba po pol roku a ja jak sobie jednego dnia pomyslalam o kolczyku to drugiego dnia juz go mialam i nie mialam takich problemow jak wy...Wszystko da sie przezyc i nie ma co tu tak panikowac...Dzien po zrobieniu juz cwiczylam na w-fie A wy sie tak rozczulacie nad sobą..A co do wody i spirytusu to nie mozna powiedziec ze cos jest zle a cos dobre bo kazdy inaczej wszystko przyjmuje np wiem ze spirytus wysusza ale nie zawsze i nie u kazdego....Z wielkim powazaniem papa;**;););)

Gość kaasioolka
dobrze napisalas:P uszanowanie dla ciebie:*