Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość fear it first
to normalne ze cos tam Cie boli, rana sie goi ok pol roku albo i wiecej jak bylo w moim przypadku, dbaj o higiene 2v razy dziennie przemywaj mydlem antybakteryjnym nie zapominajac o delikatnym poruszaniu kolczyka, do tego plucz pepek roztworem z soli morskiej ( sea salt) tez ze 2 razy dziennie. I absolutnie przed uplywem pol roku nie wyciagaj kolczyka!!!!!! Dziurka niezagojona do konca ma tendencje do szybkiego zrastania sie....szybkie czyli skora w srodku zleje sie w ten sposob w ciagu minuty ze bedzie problem z wlozeniem ozdoby :Dpo czasie bedzie juz lepiej ja po 3 latach moge nim krecic na wszystkie strony i wkladac i wyciagac na sucho :D

Gość fear it first
no to sie powtorzylam..kurde myslalam ze mi te posty wcina :D

Gość Siacha1384
Hej:) Ja mam kolczyk o 2,5 tyg. Kolczyk wyjęłam już z pępka na drugi dzień po przekłuciu...Jest jeszcze trochę zaczerwieniony,ale chyba będzie dobrze...Kapałam się tego samego dnia w którym sobie przekułam kolczyk...Trochę schodzi mi skóra wkoło górnej kulki Wygląda coraz ładniej:) Pozdrawiam i zachęcam wszystkie nie zdecydowane do przekłucia pępka:) By Asia:)

Gość Laryss
angela4349 to super miałaś wakacje :) tylko pozazdrościć ;P ja mam kolczyka niecałe 3 miesiące... i dopiero teraz zauważyłam że widać u dołu coraz więcej sztangi z kolczyka. Wiem że po roku czy nawet i dłużej widac coraz więcej tej sztangi bo oznacza to że schodzi już opuchlizna i pępek sie regeneruje :) znaczy sie po roku czasu to pępek pewnie już jest całkowicie zagojony:PP ale przez pierwszy okres czasu trzeba mieć cierpliwości do tego ;) ja wyciągałam kolczyk już kilka razy ... wiem ze źle robiłam ale to po prostu taka babska ciekawość ... ;] nie wymieniałam go jeszcze, stosuje nadal sól fizjologiczną nic więcej nie potrzebuje. I cacy jest ;) co do jednej laski tej 14 letniej... to zgodze sie z Gosią bo takim którym sie za dużo pozwala w młodym wieku są aroganckie i myślą ze wszystko im wolno ;/ żal . wystarczy że w mojej szkole widzę takie coś (chodzi mi o zachowanie na korytarzach i głupie odzywki itp ) ;/ we wrześniu będę w 4 kl technicznej i naprawde im sie jest starszym tym więcej sie widzi tych roztrzepanych gówniarzyc ;/ dochodze do wniosku że chłopaki sa czasem 100 razy lepsi w zachowaniu od tych lasek ,,, oczywiście nie obrażając tutaj wszystkich młodszych ode mnie bo wiem że są też takie osoby które naprawde wykazują się dużą mądrością o odpowiedzialnością ale niestety takich już coraz mniej :( nie mamuśkuje wam :P co z tego że mam 19 lat :P ja jestem bardzo tolerancyjna ale oczywiście do granic rosądku :) pozdrawiam was;*

Gość Siacha1384
Hej:) Ja mam kolczyk o 2,5 tyg. Kolczyk wyjęłam już z pępka na drugi dzień po przekłuciu...Jest jeszcze trochę zaczerwieniony,ale chyba będzie dobrze...Kapałam się tego samego dnia w którym sobie przekułam kolczyk...Trochę schodzi mi skóra wkoło górnej kulki Wygląda coraz ładniej:) Pozdrawiam i zachęcam wszystkie nie zdecydowane do przekłucia pępka:) By Asia:)

Gość Laryss
kolczyk w pepku był moim marzeniem od 4 lat (miałam wówczas 15) jednak już wtedy brałam sprawe całkiem poważnie. Nic sie nie zmieniło do tej pory to że zrobiłam w tym wieku kolczyka to po prostu wyszło jak wyszło ;) I przez te 4 lata nic sie nie zmieniło. Tak pozatym ja myślałam że osoby które decydują się na piercing są świadome decyzji i zachowują się odpowiedzialnie .... jednak tutaj muszę przyznać na tym forum czasem dostawałam szoku ..;/ kompletne zero odpowiedzialności tak jakby to byo zwyczajne "hop siup" i po sprawie ...;/ lecz jednak zadne nawoływanie o rozum do głowy nie pomoże, a przestrogi ze stron fachowych salonów piercingu zostają puszczone gdzieś w niepamieć ... bardzo przykre to bo chodzi tutaj o zdrowie które mamy tylko jedno więc trzeba sie poważnie zastanowic... i to chyba na tyle ... ;]

Gość Laryss
acha i jeszcze jedno ;) wiele tutaj można przeczytać pytań o migracji kolczyka z pępka ... a więc: skóra sie obsusza i dochodzi do zerwania wtedy kiedy "umarła" tzn nie miała dostarczonych wartości odżywczych itp itd... skóra to tkanka która żyje oddycha więc należy się nią opiekować ;) jeżeli jakieś laski mają wątpliwości co do tego to niech sobie przyłożą coś zimnego lub ciepłego do skóry między dwoma kuleczkami i jeżeli poczują to to znaczy że ta skórka żyje i nie ma sie czego obawiać ;) wiadomo te wszystkie substancje do pielęgnacji mogą wysuszać skóre dlatego trzeba pielęgnwac kremem ja używam alantan plus używam tylko troszeczke zeby nie dostało sie do górnej i dolnej dziurki,a efekt wspaniały skóra nie wysuszona nie mam zadnych powodów do zmartwień ;) palenie papierosów, dieta i picie papierosów głownie wpływa na proces gojenia .. ja nie zaprzecze czasem lubie sobie podpalić i wypić % jednak trzeba z głową wtedy kolczyk zagoi sie szybciej ;)

Gość Laryss
znaczy sie nie kolczyk sie zagoi tylko pępek ;]

Gość Bettii123
Mój kolczyk w pępku migruje co mam z tym zrobic??

Gość Gosiaaaa16
no tak... z przebitym pępekim trzeba postępować delikatnie i rozważnie.Nawet dieta i styl życia mają wpływ na gojenie. Ja co prawda nie pale, czasami mi się zdarza coś wypić i to w niewielkich ilościach, za to moja dieta pozostawaia wiele do życzenia. Jestem bardzo chuda ale jem ile wlezie... słodycze, rzeczy słone, no oczywiście obiady domowe też i warzywa. Mimo wszystko nie uważam jednak że odżywiam się szczególnie zdrowo. Jak będę starsza to o tym pomyśle... póki co pociesze się jeszczew troche tym że jestem chuda, bo przecież zdąże jeszcze przytyć :) Mój pępek goił się prawie rok... kolczyka mam już niecałe dwa lata więc ładnie wygląda no i niestety skórka też się obniza, ale to normalny objaw. Każdemu troche się obniży kolczyk więc powinno być tej skóry wzięte po przebiciu żeby pożenij nie było problemu. :)

Migracja polega na \'wypchnięciu\' kolczyka przez cialo. Dzieje sie to wtedy, kiedy twój organizm nie przyjmie ciala obcego (kolczyka). Stosunkowo rzadko, jednak sa takie przypadki. i to raczej nie wina \'suchej, obumarlej skóry\', bo jest to niemozliwe, chyba ze ktos cierpi na jakas chorobe. Skóra pomiedzy dwoma kuleczkami kolczyka nadal jest czescia ciala i w dalszym ciagu dostarczane sa tam wartosci odzywcze tak jak np do skóry na rece, na brzuchu, no gdziekolwiek... Dlatego obumarlosc skóry lub cos takiego to jakas choroba chyba i w zadnym stopniu nie ma zwiazku z migracja. Migracja wystepuje wtedy kiedy organizm NIE PRZYJMIE ciala obcego (kolczyka).

Gość Aleta
Mam kolczyk w pępku z miesiąc i troszq!! ale leci mi taka zółta ropa co mam zrobić !? czy to coś poważnego ? czy musiaałabym go zdjąc ? przebijała mi kolezanka nic mnie nie bolałoo no może lekkie ukucie a tak poza tym jestem zadowolona !!Rodzicą też nie powiedziałam ale jak przyjechałam z obozu mówiłam im że zrobiłam sobie hehe^^ troszq mi tam powieddzieli że go zdejmee i w ogóle a teraz to sie już przyzwyczili i nic nie mówią !! Czekaam na Odp!! Do Gosiaaaa16

Gość Gosiaaaa16
Aleta... Musisz zobaczyć czy leci Ci ropa czy limfa. Ropa ma żółty lub zielonkawy kolor i bardzo nieprzyjemny zapach i jest objawem nieprawidłowego gojenia a nawet zakażenia. Limfa ma białawy lub lekko zółty kolor i jej zapach jest lekko nieprzyjemny lub w ogóle nie ma zapachu i jest normalnym objawem gojenia. Podejrzewam że pomyliłaś limfe z ropą ale jeżeli zauważysz ze to jednak ropa a nie limfa musisz udać się do lekarza. Dla lepszego efektu gojenia proponuje zacząc używać soli fizjologicznej, rumianku lub mydła antybakteryjnego (oczywiście nie wszystkiego naraz)

Gość sandra611
hej wszystkim od 3 dni mam kolczyka wiem ze pewnie myslicie ze jestem nienormalna bo dziurke zrobilam sama w swoim pokoju wszyscy tu pisza ze pepek sie najwolnmiej goi hmmm...pomimo ze mam go tak krotko to juz moge stwierdzic ze przekluwanie troszke bolalo bo robilam to ppowoli ale boli mnie jak dotykam i sie zginam mimo ze nie jest to taki straszny bol niewiem co zrobic : prebilam za malo skory ponad polowe sztangi widac golym okiem i boje sie ze moge zachaczyc albo cos i skoora !odejdzie! wiem ze sama sobie szamba narobilam i musze sobie teraz z tym poradzic...ale prosze doradzcie mi cos moze powinnam wyjac kolczyk?? a moze mieliscie podobne przypadki??? aha i niewiem czy moge sie komapac w jwziorze bo jutro wyjezdzam na kilka dni nad wode prosze doradzcie mi czy moge sie kapac w tym jeziorku PLISKA pomozcie z sprawa tej sztangi i jeziorem PZDR

Gość sandra611
hej wszystkim od 3 dni mam kolczyka wiem ze pewnie myslicie ze jestem nienormalna bo dziurke zrobilam sama w swoim pokoju wszyscy tu pisza ze pepek sie najwolnmiej goi hmmm...pomimo ze mam go tak krotko to juz moge stwierdzic ze przekluwanie troszke bolalo bo robilam to ppowoli ale boli mnie jak dotykam i sie zginam mimo ze nie jest to taki straszny bol niewiem co zrobic : prebilam za malo skory ponad polowe sztangi widac golym okiem i boje sie ze moge zachaczyc albo cos i skoora !odejdzie! wiem ze sama sobie szamba narobilam i musze sobie teraz z tym poradzic...ale prosze doradzcie mi cos moze powinnam wyjac kolczyk?? a moze mieliscie podobne przypadki??? aha i niewiem czy moge sie komapac w jwziorze bo jutro wyjezdzam na kilka dni nad wode prosze doradzcie mi czy moge sie kapac w tym jeziorku PLISKA pomozcie z sprawa tej sztangi i jeziorem PZDR

Gość sandra611

Gość sandra611

Gość sandra611

Gość Andzia..
mam pytanie przebiłam sobie pępek i strasznie sie boje jakie mogą byc skutki uboczne?? to moje gg 11287976 piszcie.. czekam na odpowiedz..

Gość Andzia..
mam pytanie przebiłam sobie pępek i strasznie sie boje jakie mogą byc skutki uboczne?? to moje gg 11287976 piszcie.. czekam na odpowiedz..

Gość Andzia..
mam pytanie przebiłam sobie pępek i bardzo sie boje.. jakie sa skutki uboczne, to prawda ze mozna byc bezplodnym?? to moje gg 11287976 piszcie.. czekam na odpowiedz..;*

Gość Laryss
sandra611 no faktycznie narobiłaś sobie szamba .... wg mnie powinnaś czym prędzej wyciągnąć kolczyk bo to nienormalne że widać tyle sztangi zaraz po przebiciu... w trakcie gojenia skóra powraca do normalności i wtedy można powiedzieć ze sztangi widac coraz więcej bo schodzi opuchlizna .... w twoim przypadku moze dojść do zerwania skóry...

Gość Laryss
sandra611 no faktycznie narobiłaś sobie szamba .... wg mnie powinnaś czym prędzej wyciągnąć kolczyk bo to nienormalne że widać tyle sztangi zaraz po przebiciu... w trakcie gojenia skóra powraca do normalności i wtedy można powiedzieć ze sztangi widac coraz więcej bo schodzi opuchlizna .... w twoim przypadku moze dojść do zerwania skóry...

Gość Laryss
Andzia.. sorki że zapytam ile ty masz lat?? bo pisząc taką wypowiedź można sie spodziewać że najpierw robisz coś a potem myślisz... każda laska myśląca logicznie najpierw analizuje każde "za" i "przeciwko" a dopiero potem idze do dobrego studia gdzie przekłuwają pępek ... ;/ bezpłodność ????? o matko pierwsze słysze.... sory za złośliwość ale wkurzyło mnie twoj sposób myślenia najpierw robisz potem myślisz , przekłucie pępka to nie byle co ...;/

Gość Pamii*
Hejx!xD ja tesh mam kolczyk w pepku... i tez mialam robionego u kosmetyczki kosztowalo mnie to 80zl i wogole nie bolalo ladnie sie goi a kolczyk cudowny;]] poprostu bajerancki wiszacy i wogole kazdy mi zazdrosci BYŁO WARTO-!-!-!- PZDR

Gość kamikadzee
Ale dawno mnie tu nie było...robie kolczyk w tym tygodniu tylko nie wiem za bardzo gdzie. Jestem z wawy i najbliższe studio to to : http://vienaartstudio.pl.tl/ Chodzi mi o to, że przebicie pępka kosztuje 45 zl i nie wiem czemu tak mało ;/ Może któraś przebijała tam albo wie coś o tym studio.?. Z gory thx

Gość kamikadzee
Ale dawno mnie tu nie było...robie kolczyk w tym tygodniu tylko nie wiem za bardzo gdzie. Jestem z wawy i najbliższe studio to to : http://vienaartstudio.pl.tl/ Chodzi mi o to, że przebicie pępka kosztuje 45 zl i nie wiem czemu tak mało ;/ Może któraś przebijała tam albo wie coś o tym studio.?. Z gory thx

Gość kamikadzee

Gość kamikadzee

Gość kamikadzee.